האם תתקיים פגישה לתירגול עצמי ?

SayNoMore

New member
פאסיביות OUT - אקטיביות IN

גם אני רואה בפחד את המכשול הגדול ביותר ואני דוגל בהתגברות על הפחד באמצעות ביצוע סימולציות, (בשאיפה על ידי כל המשתתפים בפנל ובפני פורום רחב ככל שניתן),כגון:מתן הרצאה, הקראת קטע, סיפור בדיחה, ביצוע משותף של דיאלוג קצר מתוך הצגה, ביצוע מראיין מרואיין על הבימה, ביצוע דיאלוג טלפוני על הבימה, ביצוע קטע סטנדאפ, וכו'... וכל זאת תוך כדי אפשור השמעת קריאות ביניים והעלאת שאלות/תגובות בצורה מסודרת מצד הקהל. אין הכוונה להעברת שיעור פרונטלי על ידי אנשי מקצוע או ראשי העמותה לצרכי העשרה ותמיכה כאשר קהל המגמגמים משמש כצופה פאסיבי ומפוחד ברובו (אלו כבודם עומד אך מקומם במסגרת אמב"י). כאן נדרשת פלטפורמה חדשה בה הביצוע נעשה רק על ידי המגמגמים עצמם באופן הכי אקטיבי שניתן!!! ודווקא יצירת אווירה שתשקף מציאות מפחידה ואמיתית ככל שניתן תעזור הרבה יותר. כמובן שניתן לבצע זאת גם בחוץ 24*7 היות וכל העולם הוא במה, ואכן אני ממליץ על כך מאד, אולם גם מסגרת מחייבת ומעט פחות מאיימת תעזור מאד ותכשיר אותנו להתגבר על הפחד המשתק ותקרב אותנו להיות חופשיים ומאושרים. כל אחד יוכל להפעיל את כל הטכניקות והכלים העומדים לרשותו אולם הדגש יתמקד בהתמודדות ישירה אל מול הפחד. אין מקום לפילוסופיות והשוואות, עובדה שמאז שהועלה כאן הרעיון, ההיענות אפסית ובמקום זה רובכם ממשיכים להתמקד בניתוח מקרים שלכולם מכנה משותף שעקרו שיתוק כתוצר לואי של אותו פחד וחיפוש אחר מעקפים. אני אשמח להשתתף בהנחה שאכן אלו הקווים המנחים. (אגב לתשומת לבכם, סדנאות בעלות אופי דומה, במגזר הפרטי קשה למצוא וכמובן גם עולות הרבה מאד כסף, למרות שבקלות ניתן להציג סיליבוס זהה ושיעור הצלחה במידה לא פחותה). לכן כל מי שמוכן לעבוד קשה לקראת כל מפגש (הכנת קטע יזום והשתתפות כקהל פעיל!!!) ובעקר להתמודד עם הפחד באופן רציני ומחייב לאורך זמן, בבקשה שיביע נכונות להשתתף.

הרעיון שלך יפה ../images/Emo39.gif

אבל בשביל לארגן סימולציות כאלה צריך תחילה לארגן קהל גדול ולא נראה לי שהפורום במתכונתו הנוכחית יכול לספק לך דבר כזה. לדעתי טוב יהיה אם תשאל את ראשי אמב"י האם הם מוכנים לארגן ערבים המוניים שכאלה למטרות תרגול. אני התנסיתי בתרגול שכזה במסגרת טיפול קבוצתי אצל קלינאית תקשורת. קיבלנו משימות דיבור כמו לקרוא קטע בקול רם , לעשות הרצאה ולצאת לשטח לחנויות לשאול שאלות. אני אישית לא מעוניינת לחשוף את זהותי ולהגיע למפגשים של אמב"י או מפגשים של הפורום , אבל אני בטוחה שתמצא אנשים שהתעניינו בתרגול שכזה. האם אתה פעיל באמב"י? האם אתה מגיע למפגשים שלהם? אני חושבת שבפורום חוץ משוקי אף אחד לא פעיל , אך אני מכירה מגמגמים אחרים שמאוד פעילים באמב"י ואשמח להפנות אותך אליהם כדי שתציג בפניהם את רעיונך.

shuky63

New member
מפגשים המוניים היא מילת המפתח והמוק

והמוקש כאחד. בפעילות אמ"בי, מיפגשים המוניים שאלהם מגיעים 50-80 משתתפים מתרחשים בדרך כלל רק בכנס השנתי כשמומחים בעלי שם באים להרצות. כשניסיתי לארגן מפגשים בהם תוכל להתקיים פעילות כמו שתארת של הרצאות ע"י המשתתפים ומשחקי סימולציה לא באו אף פעם יותר מ5-6 משתתפים ואז זה מאבד כל ערך.

SayNoMore

New member
ת'כלס

לצערי מסתבר שהפורום המכובד הזה טוב בדיבורים בלבד. מירב ועוד רבים אחרים מעדיפים לבלות את שארית ימיהם בפחד משתק. זכותם, כבודם ונימוקיהם במקומם עומדים. (מירב - אשמח לשמוע פרטים על הסדנא בה השתתפת. איפה, מספר משתתפים, פרק זמן, פעילויות, ובעיקר מידת הרצינות והאומץ שלך ושל האחרים בכנות! ולסיום שיעור ההצלחה) אינני שופט אנשים ובטח אין בכוונתי לשכנעם, (היות וזה חייב לנבוע מהם שכן נדרשים רצינות, נחישות, אומץ לב והכנה אישית לקראת כל מפגש). במטרתי לחפש אחר מי שמוכן להתאמץ ולהתמודד במטרה לשפר את איכות חייו או לפחות לדעת שניסה ואז יקל עליו לקבל את עצמו גם במדה ו"נכשל" או שיפר חלקית. לא טענתי שצריך מפגשים המוניים, ולא חתרתי לפעול דווקא בחסות אמב"י, נהפוך הוא, לדעתי שוב,יש לתקוף את הפחד בהדרגתיות עולה והצלחות קטנות יגבירו את הבטחון העצמי והאמונה ביכולת ויאפשרו חשיפה רחבה יותר. ת'כלס, ישאל כ"א את עצמו: האם הוא יכול לבצע את כל המשימות שתוארו לעיל בפני פורום של 5-6 אנשים בחופשיות ושלווה מלאה (כפי שיקרה לאחר שתתנסה בכך פעמים רבות)? סביר שלא, ואם כן בטוח יש מקום לשיפור. דוקא פורום קטן כזה יוצר אווירה מחייבת יותר שמאפשרת ביטוי עצמי טוב יותר במסגרת הזמן המצומצם שיעמוד לרשותנו. ניתן אף לשמור על אנונימיות מלאה ולהערכתי דווקא התמקדות מקצועית ולא פיתוח קבוצת תמיכה או חברות אישית תיצור חוויה אמיתית יותר ותשמר את המתח שהינו הכרחי להבטחת שיקוף המציאות בחוץ. לכן בבקשה מספיק עם ניתוחים פילוסופים שרק מרחיקים מששתתפים פוטנציאלים. האמת היא - שהפחד משתק את כולנו וזה לא עומד להשתנות כך סתם! אם אינך מעונין/נת להצטרף זו זכותך, אך אל תשביזו אחרים!!! מי שמוכן/נה להצטרף בבקשה תגיב/י בהסכמה קצרה ואת הפורמט הסופי נסגור יחד כך שיהיה מקובל על כולנו ויאפשר ביטוי אישי. Ciao

shuky63

New member
ת'כלס האם אתה מוכן לקחת על עצמך

לארגן את זה?כי אם כן בוא נקבע שמי שרוצה להשתתף ישלח לך מסר עם פרטים על האפשרות להשיג אותו ואם יהיו מספיק אנשים תקבע מקום ומועד למיפגש ותיפגשו. בקשר למקום המפגש אם מדובר באיזור המרכז יש מקום בשם קרן הינריך בל ברחוב נחלת בניימין 24 בתל אביב שנותן חדרים למפגשים חינם.זה פשוט יותר נוח מלהפגש כל פעם בבית של מישהו אחר. אתה עדיין בעיניין הת'כלס?

גרומיט

New member
אם הפורום הזה היה טוב בדיבורים...

הוא לא היה קיים
פחד מדיבור, אני מניח, קיים במידה זו או אחרת אצל כל מגמגם, אבל הוא לא חייב לשתק. יצא לי לא פעם לדבר מול קהל (לשם הבהרה - הגמגום שלי, בשיאו, כלל היתקעות כמעט בכל הברה), ואני מנסה, לפחות להלכה, לא להימנע משום סיטואציה שדורשת דיבור. הפחד קיים בהחלט, ולפעמים משפיע על ההתנהגות, אבל הוא לא חייב לשתק. הנסיון מלמד שאם יש לי משהו מעניין לומר, ברוב המקרים אנשים יקשיבו לי בסבלנות. אה, וכמובן, שלום לפורום. תתחדשו

SayNoMore

New member
ת'כלס

of1234 ו- bravid אם אתם מעונינים לקדם עניין ברוח הדברים שנכתבו שלחו לי מספרי טלפון ל- [email protected] ונקבע פגישה אולי כבר לשבוע הנוכחי. יש משתתף נוסף שמביע נכונות כך שיחד אנו 4 משתתפים רציניים שמהווים בהחלט הרכב אופטימלי.

SayNoMore

New member
ת'כלס

of1234 ו- bravid אם אתם מעונינים לקדם עניין ברוח הדברים שנכתבו שלחו לי מספרי טלפון ל- [email protected] ונקבע פגישה

תגובה תוקפנית וילדותית

אף אחד כאן אינו זקוק לחיזוקיך ואינו חייב לך כלום. לעצם הענין,אתה שחצן ובודאי אינך מתאים ואינך רצוי בקבוצת תמיכה. כבר מכתיבתך ברור כי אתה מנסה להפגין סמכות ועליונות. לא כולם מתאימים ורצויים בפורום תמיכה שהמוטיב העיקרי שבו היא חיוביות ופרופיל נמוך. בכל מקרה מאחל לך הצלחה ובריאות.

SayNoMore

New member
ת'כלס

נכון להיום, 0 משתתפים. מה שאתה היום הוא תוצאה של מה שעשית בעבר, מה שתהיה בעתיד יהיה תוצאה של מה שאתה עושה היום. (משפט נכון לחיים בכלל ולגמגום בפרט) לכן אל תתפלאו כשהשינוי לו אתם מייחלים לא יתרחש בעתיד.

shuky63

New member
פעילות מתחת לפני השטח

באמ"בי מתכננים הקמת קבוצת תמיכה.הוזמנתי לפגישה מחר עם כמה חברים באמבי שרוצים לקדם את העיניין

SayNoMore

New member
ת'כלס

יפה אבל, האם אתה מתכוון לקבוצת תמיכה או!!! פעילות במתכונת ורוח הדברים כפי שעלה בכתב (במקביל לחברים נוספים שכתבו) ראה: פאסיביות OUT – אקטיביות I 24/03 14:07 IN ת'כלס 25/03 15:10 וזכו להתעניינות ותמיכה מכמה חברה רציניים שכנראה עדיין מתלבטים. המטרה להגדיר יחד את הפורמט הסופי בהתאם לרצונות המשתתפים כאשר הדגש הוא: !!!התמודדות אקטיבית עם הפחד המשתק!!! ככל שניתן בזמן המוגבל שעומד לרשותנו ולא להפוך לקבוצת תמיכה . במסגרת זו אלמנט התמיכה וחיזוק הבטחון העצמי סביר ויתקיים ואף בעוצמות אדירות, אך רק כתוצר לוואי של תגובות הפאנל לפעילות האקטיבית והאמיצה שיעשו המשתתפים בתדירות וחשיפה שאינם מורגלים בהם.

spidergirl

New member
תגיד לי,

מה יעזור לתרגל גמגום מול אנשים? אני מעדיפה להשקיע בטיפול שמשפר את הדיבור כשהגמגום משתפר - אין לי בעיה לדבר עם מליון אנשים, מישהו מכיר קלינאי תקשורת טוב?

shuky63

New member
גם אם רוצים לדבר בטכניקה מסוימת

חשוב לתרגל אותה בתנאי לחץ עולים.קודם לבד אחר כך מול אנשים מוכרים ורק אחר כך מול אנשים זרים וקהל גדול.מנסיוני קשה מאד להפעיל טכניקה בתנאי לחץ לכן קבוצת תמיכה שבה אפשר לתרגל מצבים שונים חשובה מאד גם כשמתבססים על טכניקה.

shuky63

New member
עדכון לגבי הקמת קבוצה לעזרה עצמית

מתגבשת הצעה לקיום מיפגש בסוף חודש אפריל של כל מי שרוצה להשתתף בקבוצה לעזרה עצמית.קבוצה לעזרה עצמית ניבדלת מקבוצה מונחית בכך שכל החברים בקבוצה נוטלים חלק פעיל בגיבוש התכנים בפעילות הקבוצה. במיפגש המתוכנן המטרה היא לשמוע מהמישתתפים מה היו רוצים לעשות בקבוצה לעזרה עצמית ולפי מיגוון הרצונות,מיספר המישתתפים ומקום מגוריהם לגבש פעילות בקבוצה אחת או במיספר קבוצות. על מקום ותאריך המיפגש תבוא הודעה בפורום.

למעלה