האם F-35 יוכל לעשות זאת?

האם F-35 יוכל לעשות זאת?

אם בין מקבלי ההחלטות - אלא שהחליטו על רכישת מטוסי ה- F35 , בכמויות שהחליטו, היו טייסים שנטשו בשטח אוייב, אני בטוח שהיו חושבים פעם שנייה ואולי, אפילו משנים החלטתם.

https://www.youtube.com/watch?v=WBEU_Op60fU

לו אני הייתי טייס שנטש בשטח אויב, הייתי רוצה ליווי כזה מעליי.
אריאל אריאלי

deepspace

New member
מה הקשר? שום מטוס אחר חוץ מה- A-10 לא מסוגל לבצע זאת

וחה"א לא רוכש מטוסים חד-משימתיים (מטרתו הכמעט יחידה של ה- A-10 היא סיוע קרוב. במקור השמדת טורי שריון סובייטים) כעיקרון.

מטוס חד משימתי

יש משהו בדברים שלך...
אבל
השאלה הנשאלת היא לא מה היה במלחמות הקודמות, אלא מה יהיה במלחמה הבאה?
התשובה לשאלה זו צריכה להיות: מיהם האויבים הפוטנציאליים של ישראל ומה יהיה אופי המערכה הבאה?
לפי עניות דעתי, העומד בראש ממשלת ישראל, מנסה לשמר את מעמדו ע"י הפחדה יום יומית מפני אוייבים שלא קיימים. אירן אינה האוייב העיקרי של מדינת ישראל!
האוייבים המיידיים והפוטנציאליים הם דוקא אותם כוחות לא סדירים שאפילו אין להם חיל אוויר. ואם אין חיל אוויר בשביל מה צריך מטוסי יירוט?
את הטילים הבליסטיים, יירטו מערכות ההגנה האנטי טילים שישראל פיתחה והם עונים כמעט על כל איום איסטרטגי. אך כנגד אותם כוחות קרקעיים "פרימיטיביים" צריך מטוס שיוכל לתת מענה בגבהים ובמהיריות שה A10 יודע לעשות הכי טוב. ומעבר לכך. כושר השרידות של המטוס - כמעט ואין לו אח ורע. המטוס יכול לטוס גם אם יפגעו שליש מגופו, כנפיו ואפילו בלי מנוע אחד.
(אגב, כמה מנועים יש ל- F35???).
אם קובעי המדיניות בארץ היו יורדים מהאגו המנופח שלהם ומפחיתים, אפילו במספר מטוסים, את כמות המטוסים שרוצים לקנות מדגם F35, אפשר בהפרש המחיר לקנות שתי טייסות של A10 שימשיך עוד לשרת לפחות שני עשורים.
אריאל

נכון. אך בינתיים לא נמצא ו מחליף

והיום, בין האופציות השונות העומדות על הפרק, נשקלת ברצינות רבה, האפשרות לחדש ייצורו.
אריאל אריאלי

Imut

New member
ככזה הוא לא רלוונטי למדינת ישראל

לא ראיתי בשום שיש שיקולים לחידוש ייצורו, אולי ברמה של איזושהי מחשבה.
כל המטוסים הפעילים עברו אלפי שעות גוף עם עומסים כבדים. ככאלה שאלת רכש משומשים גם לא רלוונטית.

מטוס אחר שניתן אולי לשקול את רכישתו הוא הוורסיה הצבאית של האייר טראקטור שמשמש בארץ לכיבוי שריפות
Air Tracktor AT-802U

כדאי שתשקול הצטרפות

לציוותי חשיבה שלייד מפקד חיל האוויר
כבעל כושר ייצירתי וניסיון תעופתי קרבי אתה כנראה ממש מתאים.
אולי גם תוכל שוב להציע לחיל האוויר רכישת מטוסי RV שבכלל יוזילו את העלויות וכבר נבחרו על ידי איזה חיל אוויר מכובד בעולם השלישי וכמובן משתתפים בחיל האוויר של וונס.

לא עונים, אבל אתה חייב

כמו שאתה מבין בלייעץ לח"א מטוסים שגם אצל האמריקאים כבר נמצאים בבתי עלמין.

עמוס 2cv

New member
באמת למה לא בונים חדשים כמו ההרקולס והסיקורסקי
?

טל ר

New member
סתם ניחוש

אולי בגלל שקו היצור נסגר לפני למעלה מ-30 שנה, הכלים לייצורו כבר לא קיימים, האנשים שתכננו את הקו ועבדו בו כבר מזמן בפנסיה או לא עימנו, פיירצ'יילד (שיצרה אותו) כבר אינה קיימת.
במקרה, M7, החברה שקנתה את נכסי פיירצ'יילד, נקנתה בהמשך ע"י אלביט. אפשר להרים טלפון לאלביט ולבדוק אם יהיה ביקוש, האם בכוונתם לבנות את קו הייצור מחדש. אני בטוח שיקח להם רק כמה דקות כדי להחליט האם אתה רציני או זו מתיחה טלפונית.

עמוס 2cv

New member
אין לי בעיה עם ה35 אך למה צריך כל כך הבה

שהמילחמה שלנו היא מספר קילומטרים מהגבול ?
נכון שהאפצ'י יכל לעשות עבודה טובה אך הוא הרבה יותר פגיע וגם בטח יותר יקר
אך כניראה שהמכיר לא משחק כן כי זה על "חשבון האמרקאים "

למעלה