האם?

RamiSun

New member
המאמר מדבר על משהו אחר

המאמר מדבר על פרוג מול מטאל. השאלה היא פרוג-רוק מול פרוג-מטאל. בכל אופן לשאלה, אפשר למצא הרבה תשובות מנוגדות, להלן דעתי. בעבר בשנות ה-70 התחיל סגנון הרוק המתקדם ע"י להקות שהתחילו כלהקות ילדי פרחים ופסיכודליה, ושילבו את הרעיונות הנ"ל עם רוק-אנד-רול,ג´אז ומוזיקה קלאסית. לאחר מכן היה עשור וחצי של מדבר ושום דבר. עשור בו להקות שנות השיבעים גססו מבלי להכיר בכך. ולהקות כמו קוויסרייך ו-Fates Warning ניסו ליצור משהו מתקדם והצליחו רק במידת מה. כל אחת מהן הצליחה לדעתי להוציא דיבק או 2 טובים אבל לא יותר. לאחר מכן בעשור של שנות ה-90 , קמו להקות מוצלחות יותר, שהושפעו מהמוזיקה של שנות השיבעים ורצו להחזיר עטרה ליושנה, כמה הושפעו רק מהפרוג הנ"ל והקימו להקות שנקראות היום נאו-פרוג דוגמא: Spocks Bread, The Flower-kings, Enchant Transatlantic, Cairo יש אפילו שהושפעו גם מטראנס לדוגמא- Porcupine tree.... אחרות הושפעו גם ממטאל (בעיקר ממטאליקה ומאיירון מאדיין) וגם היו קשורים נפשית יותר לסגנון של ראש וכך יצרו למעשה את הפרוג מטאל: Dream-Theater ,Symphony X Spiral Architecht וזהו. במקרה של סימפוני X אולי ההשפעה של המטאל באמת מוגזמת למרות היותה עדיין פרוג. בכל אופן חיזוק לדעתי אני מוצא בעובדה שברוב האתרים של הרוק המתקדם בחו"ל כל סגנונות הפרוג גרים בכפיפה אחת ללא שום בעיה, והשאלה שעלתה פה היא ישראלית בעיקרה....

begone

New member
רואים שלא קראת עד הסוף

המאמר מתייחס גם לשאלה של רוק מתקדם לעומת פרוג-מטאל. הפרוג-מטאל מערבב בין הפרוג לבין המטאל - וצריך הרבה כישרון כדי להרוויח את כל היתרונות של שני הסגנונות בלי לסבול מכל החסרונות של שניהם.

RamiSun

New member
האמת שאתה צודק....

אין לי ראש למילים ארוכות (למוזיקה ארוכה כן) וקראתי את המאמר מזמן, בכל אופן אני חושב שהתשובה שלי בסדר, לא?

begone

New member
התשובה שלך בסדר

ולפעמים מילים ארוכות עוזרות להבין יותר טוב מוסיקה ארוכה.

למעלה