האם

lemner40

Well-known member
תציעו את הרכב שלכם לשכן הממהר ומצא פנצ'ר ברכבו?
תלוי
תלוי מי השכן
תלוי מה הקשרים שלי איתו
תלוי בן כמה הוא
תלוי איך הוא נוהג
תלוי איזה רכב יש לי
תלוי מה הסיבה שהוא ממהר

אם אני בקשרים טובים איתו,
ואם זה משהו מאד חשוב,
יש יותר סיכוי שאני אציע לו להסיע אותו,
יותר פשוט לבזבז שעה בהסעות
מאשר אחר כך הרבה זמן עם רכב שהשכן דפק.

משתפרת1

Well-known member
א. תלוי בשכן, יש לנו שכן אחד שאשתתף בצערו אך לא אתן לו רכב. כזה שכשסגרתי לו שיבר כי התפוצץ צינור בחצרו כשהיה בחו"ל לא טרח להגיד תודה. כזה שכשחגגנו בת מצווה לנכדה בחצר והמוזיקה נפסקה כחוק 2 דקות לפני 11- ב-11 ו-2 דקות הופיע שוטר שטען שהשכנים התלוננו על רעש אחרי 11, והוא כמובן הבין. אז לשכן הזה לא אשאיל רכב.
ב. הרכב שלנו מבוטח עבור שני נהגים. לפני כחודש פתחתי לכמה ימים את הביטוח כך שיכלול גם את בננו. לקח למעלה מחצי שעה. נראה לי שעדיף לעזור לשכן הממהר להחליף גלגל.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
א. תלוי בשכן, יש לנו שכן אחד שאשתתף בצערו אך לא אתן לו רכב. כזה שכשסגרתי לו שיבר כי התפוצץ צינור בחצרו כשהיה בחו"ל לא טרח להגיד תודה. כזה שכשחגגנו בת מצווה לנכדה בחצר והמוזיקה נפסקה כחוק 2 דקות לפני 11- ב-11 ו-2 דקות הופיע שוטר שטען שהשכנים התלוננו על רעש אחרי 11, והוא כמובן הבין. אז לשכן הזה לא אשאיל רכב.
ב. הרכב שלנו מבוטח עבור שני נהגים. לפני כחודש פתחתי לכמה ימים את הביטוח כך שיכלול גם את בננו. לקח למעלה מחצי שעה. נראה לי שעדיף לעזור לשכן הממהר להחליף גלגל.
שכן חצוף.
כבר לא אכעס על השכן שלי ידע להודות לי
כשסגרתי את השיבר אצלו כשהטפטפת בגינה שלו נקרע .
כמו השכן שלך ידע להתלונן כשבני ערך קריוקי :-( .

Harrington

Well-known member
מנהל
אעדיף לנסות לעזור לו להחליף צמיג במהירות ברכב שלו. אולם אם אין אפשרות כזאת משום מה והאיש מאוד ממהר, אני לא זקוק לרכב באותו זמן וכדו', ככה"נ אכן אציע לו את רכבי ובלבד שהוא ישלם את הביטוח הנוסף שנצטרך לעשות עבורו.

אבי בן 1231

Well-known member
לא אציע את הרכב שלי, וזאת משתי סיבות:
1. יש לי ביטוח לנהג אחד.
2. יש לי תג נכה לרכב, ועל פי החוק אסור לנהוג ברכב הזה ללא נוכחות של הזכאי לתג הנכה!!
אך ....... אם זה שכן טוב ואיני ממהר למקום מסוים בדחיפות אציע לו שני דברים:
1. אציע לו להסיע אותו עם הגלגל המפונצ'ר לפנצ'ריה.
2. אציע לו, בזמן הנסיעה, להתכין ברכבו את מערכת הכפתור.

דיברגנט חדש

Well-known member
לא אציע את הרכב שלי, וזאת משתי סיבות:
1. יש לי ביטוח לנהג אחד.
אשתך לא נוהגת?
2. יש לי תג נכה לרכב, ועל פי החוק אסור לנהוג ברכב הזה ללא נוכחות של הזכאי לתג הנכה!!
אין חוק כזה, אסור לך לחנות את הרכב בחניית נכים כאשר הזכאי לתו נכה לא נמצא ברכב, אך אין כל בעיה לנהוג ברכב נכה ולהחנות אותו בחניות רגילות.
אגב, אם אתה רוצה להיות צדיק מהאפיפיור, אתה יכול גם להוריד את תו הנכה מהשימשה בזמן הנסיעה.
אך ....... אם זה שכן טוב ואיני ממהר למקום מסוים בדחיפות אציע לו שני דברים:
1. אציע לו להסיע אותו עם הגלגל המפונצ'ר לפנצ'ריה.
2. אציע לו, בזמן הנסיעה, להתכין ברכבו את מערכת הכפתור.
לא יותר פשוט, להסיע אותו לאן שצריך? בהנחה, כמובן, שאין לו זמן לעבור בפנצ'ריה אחרת זה לא נחשב כ-|דחוף|

אבי בן 1231

Well-known member
אשתך לא נוהגת?

אין חוק כזה, אסור לך לחנות את הרכב בחניית נכים כאשר הזכאי לתו נכה לא נמצא ברכב, אך אין כל בעיה לנהוג ברכב נכה ולהחנות אותו בחניות רגילות.
אגב, אם אתה רוצה להיות צדיק מהאפיפיור, אתה יכול גם להוריד את תו הנכה מהשימשה בזמן הנסיעה.

לא יותר פשוט, להסיע אותו לאן שצריך? בהנחה, כמובן, שאין לו זמן לעבור בפנצ'ריה אחרת זה לא נחשב כ-|דחוף|

אבי בן 1231

Well-known member
לא, אישתי לא נוהגת, יש לך טעות דיברגנט אסור לנהוג ברכב עם תג נכה ללא נוכחות הזכאי לתג,
ועצתך להוריד את התג, לא תעזור אם במקרה תקרה תאונה וחברת הביטוח תעלה על כך שברכב לא היה הזכאי, אז הסתבכת עם הביטוח!

דיברגנט חדש

Well-known member
לא, אישתי לא נוהגת, יש לך טעות דיברגנט אסור לנהוג ברכב עם תג נכה ללא נוכחות הזכאי לתג,
ועצתך להוריד את התג, לא תעזור אם במקרה תקרה תאונה וחברת הביטוח תעלה על כך שברכב לא היה הזכאי, אז הסתבכת עם הביטוח!
איך הסתבכת, אם אתה לא מצהיר בפניהם שזה רכב שמשרת נכה?
שים לב, שאני לא מתכוון לרכב שקיבלת הנחה עליו בתור נכה, אלא לרכב רגיל שיש לו תו נכה.

אבי בן 1231

Well-known member
איך הסתבכת, אם אתה לא מצהיר בפניהם שזה רכב שמשרת נכה?
שים לב, שאני לא מתכוון לרכב שקיבלת הנחה עליו בתור נכה, אלא לרכב רגיל שיש לו תו נכה.
בוודאי שזה רכב שמשרת נכה!!
יש לי נכות לא כבדה כתוצאה ממספר רב של תאונות שהיו לי לא תאונות דרכים ולא תאונות עבודה.

אבי בן 1231

Well-known member
אתה זכאי לקניית רכב ללא מיסוי?
עד כמה שידוע לי, לא.
היות ולא הוכרתי כנה באופן רשמי ע"י ביטוח לאומי מפני שעברתי את הגיל שבו ניתן לקבל הכרה כנכה.
אך ............... קיבלתי תג נכה וכן תעודה המזכה אי המתנה בתור.
מעבר לכך, תודה רבה לך שאתה מנסה לסייע.|חיבוק|

דיברגנט חדש

Well-known member
עד כמה שידוע לי, לא.
היות ולא הוכרתי כנה באופן רשמי ע"י ביטוח לאומי מפני שעברתי את הגיל שבו ניתן לקבל הכרה כנכה.
אך ............... קיבלתי תג נכה וכן תעודה המזכה אי המתנה בתור.
אם כך, אין צורך להודיע לביטוח שזה רכב נכה.
הביטוח לא שואל פרט מידע זה, מה שמעניין אותו זה רישיון רכב ועבר ביטוחי של 3 שנים.
ה-2 שאלות היחידות ששואל הן גיל נהג הכי צעיר שנוהג ברכב ותאריך הוצאת רישיון נהיגה.
מעבר לכך, תודה רבה לך שאתה מנסה לסייע.|חיבוק|
בכיף (y)

למעלה