האם

moo moo moo

New member
האם

יכול להיות שאם אני מתגרה מלדמיין את עצמי בתוך גוף של אישה ממשש את עצמי ומלטף האם יכול עדייןלהיות שאני לא טרנסגנדר? כי מצד שני אני מרגיש נוח עם גופי הגברי ואם המגדר הגברי שלי.

Lizz

New member
ברוך הבא!

אם זו רק פנטזיה, לא הייתי ממהר לקפוץ למסקנות מרחיקות לכת אם הייתי במקומך. אבל שים לב, אני לא איש מקצוע ולא יכול לתת לך עצה, אלא רק את דעתי. בכל מקרה, אתה יכול להסתובב פה איתנו גם אם אתה לא טרנסג´נדר וגם אם אתה כן, סתם כי זה מקום חביב וידידותי. בינתיים, הכי חשוב שנוח לך עם הזהות והמגדר שלך :)

ליטל ו

New member
גם ממני :)

וגם אני לא מקצועית ויכולה רק לתת את דעתי. מה שכן, בהחלט יש אנשים שנהנים מינית מהקונספט, בלי לרצות לעשות שינויים אחרים. אחת ההגדרות של קרוס דרסר או טרנסווסטיט היא אדם שנהנה להתלבש כמו בן/בת המין השני בסקס, אבל לא בחיי היומיום. זה נשמע לי די דומה. יש המון המון סוגים של טרנסג´נדרז, ולא לכולם יש שמות רשמיים. המון ניואנסים וטעמים אישיים. תמצא את מי שאתה, ומה שמתאים לך, ומה זה משנה מה רשמית "יכול להיות"? ברוך הבא!

Eden Arazi

New member
לי זה נראה יותר כמו אוטוגנופיליה

שזה כמובן לא סותר את העובדה שייתכן שאת/ה גם טרנסקסואל. עוד מידע בנושא תמצא/י במאמר ב international jurnal of transjenderism שהלינק שלו: http://www.symposion.com/ijt/. זהו עדן

Eden Arazi

New member
שכחתי להוסיף את הווליום שהוא:

IJT Volume 5 Number 3, July - September 2001

אוטוגינפיליה

אדם המתגרה מכך שהוא מדמיין את עצמו כאישה אכן תואם לכאורה את התאוריה על אוטוגינפיליה. הבעיה היא, שהתאוריה הזו בשלעצמה שנויה מאד במחלוקת, והיא רחוקה מלהיות מבוססת. לטובת אלה מאתנו שאינם ממהרים לקרוא את ה-IJT, כדאי להסביר שתאוריית האוטוגינפיליה, שפותחה על ידי הפסיכולוג הקנדי פייר בלנצ´רד, גורסת שאצל טרנסקסואליות מסויימות (בלנצ´רד היה אומר "טרנסקסואלים מסויימים"), הרצון להיות נשים אינו נובע מטרנסקסואליות "אמיתית", כלומר מבעיית מגדר, אלא מבעיה מינית, וליתר דיוק מפאראפיליה (כלומר - סטיה, בלשון נקיה של פסיכולוגים ופסיכיאטרים). בלנצ´רד טוען שקיימים שני סוגים של נשים טרנסקסואליות. אלה שבתור גברים התאימו לסוג ה"קלאסי" של טרנסקסואלית, כלומר היו ילדים נשיים, חוו רגשות נשיים מגיל מוקדם, נמשכות מינית לגברים ומתחילות את תהליך השינוי שלהן בגיל צעיר (בלנצ´רד מכנה טרנסקסואליות אלה "אנדרופילים", כלומר נמשכות לגברים), וסוג שני, שאותן מכנה בלנצ´רד טרנסקסואליות "אוטוגינפיליות") (autogynephilic transsexuals) שהיו ילדים "נורמליים" (כלומר, לא נשיים), חוו את רגשות הזהות הנשית בגיל מאוחר יחסית, עסקו בקרוס-דרסינג כאשר לעתים קרובות ההתלבשות כנשים גרמה להן גירוי מיני, נמשכות מינית לנשים, והתחילו את תהליך השינוי שלהן בגיל מתקדם יותר. על פי בלנצ´רד, במקרה השני לא מדובר בטרנסקסואליות "אמיתיות", אלא בגברים הטרוסקסואלים, שמתרחשת אצלם תופעה הקרויה העתקה. האובייקט המיני, כלומר הנשים, אשר אצל גבר "נורמלי" נמצא מחוץ לאדם, מועתק פנימה, אל האדם עצמו. כך, במקום להתגרות מינית על ידי נשים, שהן חצוניות לגופו, הטרנסקסואל כביכול מעביר את דמות האישה אל עצמו, ומתגרה מראיית גופו כגוף של אישה. בלנצ´רד טוען שכל חוויית הזהות המגדרית הנשית שטרנסקסואליות אלה חוות נובעת מהליבידו, מדחף מיני, ומבטאת סטיה מינית (סליחה, פאראפיליה). לשיטתו, מה שמניע טרנסקסואליות אנדרופיליות הוא הרצון למשוך גברים, ואילו מה שעומד מאחורי טרנסקסואליות אוטוגינפיליות הוא הרצון לחוות עצמן כנשים לשם סיפוק מיני. התפיסה של בלנצ´רד בעייתית מאד, וצר כאן המקום מלהכיל את כל פרכותיה. היא נובעת מראייה מהותנית של זהות המגדר (כלומר, ראייה לפיה זהות המגדר היא מהותית לאדם. אדם "הוא" גבר או "היא" אישה, כמו שגבינה היא גבינה או נעל היא נעל. אין הפרדה בין האדם כמכלול אחד לבין זהות המגדר שלו), נורמטיבית וקונפורמיסטית מאד (כלומר, האישיות ה"בריאה" היא בעלת זהות מגדר התואמת את הגוף; מיניות "בריאה" היא מיניות הטרוסקסואלית במהותה); היא אנדרוצנטרית (מדברת רק על טרנסקסואליות מגבר לאישה, ומתעלמת מטרנסקסואלים מאישה לגבר); היא מניחה שמודל המיניות הנורמטיבי הוא אפשרות היחידה שקיימת; היא מבלבלת בין מיניות לבין זהות מגדר; היא מניחה שכל גירוי מיני שחווה טרנסקסואלית נובע מאוטוגינפיליה, ועוד ועוד. התאוריה של בלנצ´רד מתעלמת מן האפשרות שחוויית ההלימה והתרוממות הרוח שמראה גופן הנשי גורמת להן נובעת מיכולתן לחוות ולבטא בחופשיות רגשות זהות אמיתיים ועמוקים מאד. תאוריית האוטוגינפיליה שימשה ומשמשת להצרת צעדיהן של נשים טרנסקסואליות, ולשלילת זכותן לחיות את חייהן כראות עיניהן, וליהנות מגופן וממיניותן. היא מבטאת עוד נסיון כושל של חוקרים המושפעים מתפיסות רווחות בענייני מין ומגדר, לשלוט בזהות המגדר הבלתי נורמטיבית, ולהתמודד עם המגוון הרב הקיים אצל אנשים טרנסקסואלים, תוך הכנסתן לשתי קופסאות סכימטיות. נורה

FreakOnALeash

New member
אז יכול להיות שגם אני סוטה.

סליחה, אוטוגניפיל. רק שאני מנסה להתלבש כמו בנים שמגרים אותי. אתם רק צריכים לראות אותי עובר בין חולצות כפתורים שחורות תוך כדי שאני מנסה לקבוע איזה מהן תתאים הכי יפה על...ברט אנדרסון.

ליטל ו

New member
אוי, נורא כיף לבחור בגדים

שמתאימים לאנשים אחרים! אני יודעת מה יפה בעיני - אז מה אם זה לא עובד עלי או על אנשים שאני מכירה? יצא לי כבר אפילו להתפתות ולקנות קוקיות וורודות נוצצות עם הכיתוב Princess, מפני שאדם ואני קיפצנו בשמחה מהקונספט של לענוד אותן לג´ון גלאבר. בינתיים אנחנו שומרים לו עליהן
לעשות לאנשים מייקאובר - בין אם פיסית או בדמיון - זה כמו לשחק בבארביות, רק יותר פמיניסטי
אני אוהבת בנים ביולוגיים שלבושים כמו נשים (או לפחות, לא כמו בנים). אני, אם יהיה לי העונג להצליח להיראות כמו זכר, זה יהיה מרשים ומפתיע. להצליח להיראות כמו זכר שנראה כמו נקבה, אין הרבה סיכוי. מפני שזה דבר שהייתי רוצה להיות יכולה לעשות, אני חיה את זה דרך אחרים. למה לא?

ק ל א ו

New member
אשה שנראית כמו גבר שנראה כמו אשה

עלי חושבים את זה כל הזמן פעם מישהו ברחוב, שחילק לי פלייר, אמר לי "אחי למה אתה מתלבש כמו כוסית". סתם אני חושב שזו אנקדוטה משעשעת. זה מחמיא לי, אבל אני לא בטוח אם אנשים מגיבים ככה בגלל שככה אני נראה והם מדייקים או בגלל שהם מתבלבלים מהמוזרות ויוצאת להם מין דייסה מגדרית שכזאת.

ליטל ו

New member
אני מקנאה ../images/Emo8.gif

זה נורא נחמד (לי, לפחות) כשאנשים טועים או מתבלבלים ולא יודעים להגדיר אותי. אלה ההגדרות הקרובות ביותר למציאות, בדרך כלל. יצא לי לעבור כדראג קווין כמה פעמים - מאנשים ששאלו "אתה תמיד מתלבש ככה?" עד כאלה שצעקו עלבונות ואאימו להרביץ לי (וברחו כשנעצתי בהם מבט מאיים והבהרתי שאסור לגעת בי). מאד מחמיא

ק ל א ו

New member
כן, זה נחמד ../images/Emo13.gif

הבעיה היא כשזה קורה ליד אמא שלך, ואז היא מתחילה לדחוף לך איפור ולקות.

ליטל ו

New member
<L>

כן, כשעוד הייתי בקשר עם אבא שלי (ונראיתי נערי) הוא עשה לי את המוות בעניין. "האיש ההוא חשב שאת בן! תפסיקי ללכת ככה!"... "איך הבכת את המלצר המסכן ההוא, כשהוא הבין שאת בת!" - רק עוד סיבה לא להיות איתו בקשר כיום <משיכת כתף>

Lizz

New member
הכי כיף היה כשהייתי קטן,

והסתובבתי עם ר* (השם שמור במערכת). כולם חשבו שאני בן והוא בת. אותי זה הצחיק, אבל הוא, המסכן, די סבל מזה :)

AlphaBeta

New member
גם לי היה קטע כזה

לא בדיוק כמו שלך, אבל יש לי חבר שנראה קצת "רכרוכי", ולפעמים צוחקים עליו שהוא הומו (יענו, באמת הומו), אבל הוא לא. ויצא כמה פעמים שאנחנו מסותבבים בקניון ביחד או משהו כזה, ואנשים שואלים אותנו אם אנחנו זוג. ואז אנחנו לא יודעים אם הם חושבים שאני בן, ואז מתכוונים זוג הומואים, או שהם חושבים שאני בת, ואז זוג סטרייט D: אני צחקתי מהעניין, הוא לא ממש :)

פשוט ליהנות

טוב, המילה autogynephilia מורכבת משלש מילים יווניות: auto, שפירושו עצמי, gyne, אישה, ו-philos, אהבה. משמע - אהבה עצמית לאישה, או אהבה לאישה שבעצמו. אי לזאת, לא הייתי קוראת למי שמתגרה מראיית עצמו כגבר - אוטוגינפיל. אם כבר, אז אוטואנדרופיל (andros = גבר)... מכל מקום, לא הייתי מעסיקה את עצמי בדאגות על סטיה אפשרית. זאת בדיוק התוצאה של תאוריות כמו זו של האוטוגינפיליה: למלא אנשים טרנסקסואלים ברגשות אשם על מיניותם וחוויית המגדר שלהם. חבל על האנרגיה הנפשית. תיהנה מגופך, מרגשותיך ומזהותך, ואל תתיחס לנסיונות להכניס אותך לקופסה. נורה

FreakOnALeash

New member
תודה רבה.

תודה לך נורה, על החיזוקים, ולא פחות חשוב- על הידע הכללי שלך, שהוא- כמו תמיד- מרשים. למזלי, אינני מודאג מדי מהגדרות, אני רק משחק איתן, ומשתדל להיות שמח תמיד כמו שאמרת.

למעלה