האמא שהייתי רוצה להיות

האמא שהייתי רוצה להיות

אני לא היא.
חלמתי שאהיה אמא אחרת. כשהייתי ילדה חלמתי שאהיה אמא טובה יותר, מקשיבה יותר, מכילה יותר. חשבתי שתהיה לי סבלנות לשחק עם הילדים, חשבתי שיהיו לי כוחות לבלות איתם. חשבתי שאהיה אמא רגועה יותר.
אני לא האמא הזאת. אני לא יודעת איך הגעתי למצב הזה. לפני שנה ילדתי בפעם הרביעית והשנה הזאת לא היתה לי קלה בשום אופן. אולי לפני הלידה האחרונה היה יותר קל. אולי אז יותר הייתי מרוצה מהאמא שאני. אבל עכשיו אני חסרת סבלנות. אני עייפה. אני לא מצליחה להתמודד. אני צועקת עליהם המון. ובאמת לא כל כך באשמתם. אפילו כשהם עושים את הדבר הכי קטנטן אני משתגעת. כי אני כבר מלאה. כי אני כבר לא יכולה יותר.
השבוע סטרתי לבני. כל כך חזק. אני מתביישת לומר אבל הוא דימם מהאף. עמדנו שעה ארוכה ליד הברז והחזקתי לו את האף אם מפית עד שהפסיק לנזול דם. וכל הזמן הזה אני חושבת לעצמי, איזה מין אמא אני? למה אני מרימה עליו יד? הוא פשוט כל כך עצבן אותי אבל הוא בסך הכל ילד.
לא האמנתי על עצמי שאיבדתי שליטה.
כל כך התרגזתי מאיזה מעשה קונדס שהוא עשה שישר חשבתי שהוא עשה לי בכוונה.
אני יודעת שהוא לא עשה לי בכוונה. אני יודעת שהוא בסך הכל ילד. אני יודעת שאני אמורה להיות המבוגרת האחראית. אז מה קורה לי?
למה אני מאבדת שליטה?
למה אני כל כך חסרת סבלנות?
אני לא מאמינה על עצמי לפעמים.
אני רוצה להיות אמא אחרת.
אני רוצה להיות האמא שחלמתי להיות.
האמא הסבלנית.
האמא המכילה.
האמא הקשובה.
האמא שהכי אכפת לה.
האמא הכי טובה שיכולה להיות.
יש את המושג הזה אמא טובה דיה. אני לא מרגישה שאני טובה דיה. אני מרגישה שאני מאבדת כיוון.
אתם היחידים שאני יכולה לשתף כי אתם לא מכירים אותי.
תודה על ההקשבה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אם זה מציק לך, את אמא טובה.
אמא סחוטה,מותשת, אבל שילדיה יקרים לה יותר מכל
והיא מודעת לאחריותה.

זו לא בושה להזדקק לעזרה, אף אחת מאיתנו אינה סופרוומן

לדעתי, כדאי שתגדירי לעצמך איזו עזרה את צריכה בדיוק
ואז תדאגי למצוא אותה.
מישהו שיעזור במטלות הבית?
מישהו שיעזור בטיפול בילדים?
מישהו שישיגיח עליהם שעה ביום ויאפשר לך לנוח?

ואם כבר מדברים על מנוחה- האם את מטפלת בעצמך?
עושה משהו שממלא את הבטריות שלך, משמח אותך?
כשההורה מרוקן, הוא לא יכול לתת, אין לו מה.
לכן כשהורה מטפל בעצמו, הוא עושה פעמיים טוב:
לאדם החד-פעמי שהוא, ולילדיו.
אז בלי רגשי-אשמה: פנקי אותך!

תודה על החיבוק

מאוד חשוב לי לקרוא את מהאת כותבת. אני יודעת שלרוב אני בסדר ושיש לי מדי פעם נפילות בגלל העומס. אני זקוקה לחופש ולעזרה אבל לא תמיד זה מסתדר לי לקחת ותה. עכשיו הילדים בחופש והולכים לישון יותר מאוחר ואני מרגישה שאין לי רגע אחד לבד. אבל זה יגמר עו מעט ונחזור לשגרה.
תודה על העידוד

גם אני רוצה לחבק אותך

אני מאוד מבינה ללבך. גם אני ילדתי את בתי הרביעית לפני כמה חודשים ובאמת מאז הלידה אני פחות סבלנית לבית, פחות סבלנית לשאר הילדים. אני חושבת שהעייפות לעיתים מכריעה אותי. זה לא קל ואני שמחה שאנחנו יכולים להיות כאן בשבילך בתור כתף ואוזן.
אני חושבת שלפעמים רק לפרוק את המטען הזה זה חצי עבודה.
אני בטוחה שלא קל לך עם התחושות האלה ואני מבינה מאוד את העובדה שקשה לך לשתף את הסביבה. לפעמים את לא רוצה שאחרים ידעו שאת לא מושלמת. אני חושבת שאף אחת מאיתנו לא מושלמת. אבל באתה נשימה אני חושבת שלילדים שלך לא יכלה להיות אמא יותר טובה ממך.
הדברים שאת כותבת מראים איזה אדם מודע את וזה כשלעצמו המון המון.
אני בטוחה שאת מלקה את עצמך לפעמים על דברים שאת עושה, על התנהגות שלך, על חוסר סבלנות, אבל את חייבת לזכור שאת בסך הכל בן אדם ושאת בסופו של דבר אוהבת אותם ואני בטוחה שאם היית עושה את הדברים באופן אחר גם היה להם מה להגיד עלייך על ספת הפסיכולוג בגיל 30.
אני מסכימה עם מה שכתבו לך שאת צריכ להטעין את הבטריות ולדאוג גם לעצמך. אני לא יודעת אם את עושה את זה אבל זה כנראה לא מספיק.
בכל מקרה אני מחבקת אוצתך חיבוק גדול ושולחת לך אנרגיות חיוביות ואהבה ואנחנו פה בשבילך אפילו אם זה רק כדי לחבק ולהקשיב.

דינהלה1

New member
כמה רעיונות שעולים לי

לדעתי את פשוט מותשת. גם לי יש רגעים כאלה ולימדתי את עצמי לזהות אותם ולפעול בהתאם. לא ציינת את גילאי הילדים ומה עם בן הזוג, כמה רעיונות שאצלי עובדים:

לקבוע בבית סדר יום קבוע כדי לתת לכמה שפחות תקלות בלתי צפויות להתרחש. לשלב במהלך השבוע יציאות מהבית בשעות אחר הצהרים כך הילדים חוזרים הביתה יותר רגועים וממושמעים. אפשר להפגיש אותם עם חברים בגינה ולקבוע עם אימא/ות נוספת, אין כמו שיחת אימהות לשיתוף חוויות ושחרור מטענים רגשיים, לרשום אותם לחוגים. אני רשמתי שנה הבאה את התאומים לחוג עירייה נוסף (שיותר זול מפרטי), להפגיש אותם עם חברים פעם אצלך ופעם אצלם (ואז יש לך ערב "חופשי".

לרשום את הקטנים לצהרון לפחות לחלק מהשנה/או בזמן החופשות מה שנותן קצת מרחב אישי, להזמין תיכוניסטית לבייבי סיטר (בד"כ מסתפקות בתשלום נמוך יחסית) ואת תלכי להיפגש עם חברה לקפה, לקבוע עם שכנה להליכה, לצאת לאיזה סרט או הצגה טובה עם הבן זוג, לקחת מידי פעם עוזרת או לקנות אוכל מוכן, לבקש מבן הזוג שייקח את הילדים לתעסוקה וייתן לך ערב חופשי..

אני קבעתי שעת שינה לילדים כדי שיהיה לנו ערב שקט ואני לא מוותרת להם בקטע הזה, התאומים הולכים לישון בשעה 8 בערב, לגדולה אני מרשה להישאר ערה עד 9 בתנאי שהיא נשארת בחדר שלה ו או קוראת ספר עד השינה.
אפשר מידי פעם לקנות להם משחק חדש שייתן תעסוקה ועניין, אנחנו קנינו טאבלט לא יקר שמעסיק אותם עם משחקי מחשב, לקחת לאירועים/מופעים מטעם הספרייה או המת"נס בתשלום סמלי.
תנשמי עמוק, תסבירי לילד שלא התכוונת להכאיב לו ושאת מתנצלת אבל תבקשי ממנו שלהבא לא יעבור את הגבול ותסבירי לו במה טעה כדי שילמד להבא.
את יכולה גם ללכת ליעוץ באופן פרטי מאשת יעוץ משפחתית ולקבל טיפים שיתאימו לך באופן אישי.

בדכ יש לנו סדר יום

אבל בחופש זה קצת הולך לאיבוד.
אבל תודה על המחשבות שלך. הן עושות לי טוב כי הן ממחישות לי שהכל זמני וברגע שנחזור לשגרה יהיה אחרת

ayely33

New member
זו בדיוק הסיבה שעצרתי אחרי שניים

התחלתי בגיל מאוחר ולכן האפשרות היא הפרשים קטנים, יש לי הפרש של שנה ו-11 בין שני הילדים, שאני מאוד אוהבת אבל....ההתחלה היתה מאוד מאוד קשה ועם מעט מאוד עזרה, הבן שלי שיהיה בריא מאוד היפר ודורש הרבה תשומת לב והשגחה ומיליון סבלנות שלא תמיד יש, כבר עכשיו יש לי לא מעט רגעים שאני כמעט מרימה יד או מרגישה שבא לי לברוח ואין לי סבלנות, כך שעם ארבעה אני מורידה בפנייך את הכובע אני פשוט לא מסוגלת לחשוב על זה ודווקא לדעתי את אמא נהדרת, כי בכל זאת הקושי לא הרתיעה אותך, אז כנראה את באמת אוהבת לגדל ילדים ועובדה שהבאת את השלישי והרביעי, אני הגעתי למסקנה שעם שניים זה מספיק לי (ואני מדחיקה בכוח
את הדיגדוג הזה שאני מרגישה כלפי מספר 3.)

תודה רבה

אצלי זה מאוד מאוד דגדג ואני ממש שמחה שעשיתי את זה. אני מרגישה שזה טוב לילדים ושיש בזה יותר פלוסים ממינוסים ולטווח רחוק אני חושבת שעשינו נכון

חשבתי על עוד משהו

בעקבות האתגר שלי של להיות עם 4 ילדים בבית בחופש. ולרוב זה בסדר וזורם בכיף אבל גם יש רגעים של שבירה, שאני מתעצבנת, שהילדים מאבדים את זה, שלאף אחד מאיתנו אין סבלנות, שהקטנה לא יורדת מהידים, שהבית הפוך ולא מספיקים לעשות הרבה, שכל אחד רוצה לעשות משהו אחר, יש רגעים כאלה שבהם אני מנסה להזכיר לעצמי שאני לא סופרוומן כמו שאני לפעמים מצפה מעצמי להיות.
ואת יודעת מה זה מקל עלי להזכיר לעצמי את זה.

למעלה