האמא של החבר שלי

ליאת בן

New member
האמא של החבר שלי

שלום לכולם, אני יודעת שזה פורום של נשואים אבל אני ממש במצוקה ויודעת שאתם הנשואים הטריים יכולים לעזור לי או אפילו לנסות לעזור מנסיונכם. אז כך: אני יוצאת עם חברי מזה 4 שנים אני אוהבת אותו מאוד ואנחנו יחד מהצבא כך שהקשר שלנו מתבסס על חוויות משותפות והתמודדויות רבות. הבעיה שלי דבר ראשון זה שחברי הוא בן יחיד ממוצא אשכנזי ויש לו 2 אחיות. אימו בת 43 ועוסקת בקוסמטיקה כך שיש לה בעייה עם הגיל ועם היותה מזדקנת היא מחפשת כל הזמן תשומת לב מהחברות שלה,חברים של חבר שלי, והעיקר הוא מהחבר שלי. אתמול זה היה השיא היא לקחה לי ג´נס שהיה בארון של חבר שלי ולבשה אותו למסיבה בלי רשות (לא ציינתי אבל אני גרה 50 דקות נסיעה מהחבר שלי) נוסף על כך היא לא שכחה להזכיר לי שהג´נס היה רחב עליה ושאני יותר שמנה ממנה. בבקשה בנות תעזרו לי אך להתייחס אליה, אך להתמודד עם החבר שלי שנמצא בנינו, לא ציינתי זאת אבל החבר שלי אדיש. בבקשה עזרו לי תודה. ליאת

shelycat

New member
מוכר........

הייתי במקום דומה למקום בו את נמצאת כשהיינו חברים. ויש לך מספר אופציות: 1. לנעול את הדלת של חדרו כשאתם לא שם כדי להבהיר היכן מונחים הגבולות. 2. שיחה עם הגורם המפריע/חוצה הגבולות (עמית גם לא התלהב וזה גם לא עזר). 3. כל זה לא עזר אז פשוט הפסקתי להגיע לשם בכלל ולהשאיר שם דברים, ותמיד היינו אצלי עד שבהדרגה גם עמית עבר אלי באופן סופי, מה שהעביר את המסר בצורה ברורה. 4. גם החותנת שלי בזמן החברות שלנו היתה נוהגת לעקוץ לעיתים וכמובן ששתקתי ולא עניתי מפאת כבודה רק שככל ששתקתי יותר העקיצות הציקו יותר ופגעו יותר והפתרון לכך הוא לענות בעקיצה (בעדינות אבל שיהיה ברור) בנושאים שהיא רגישה אליהם (למשל להזכיר בפעם הבאה שהוא אוהב אותך ככה, או למשל להדגיש שאת לא צריכה קרמים כנגד פגעי הטבע כי העור שלך בסדר עדיין ושכאלה). מהרגע שהתחלתי לענות לה (בנימוס כמובן) היא מהר מאוד הפסיקה לדרוך על יבלות. למשל אמא של עמית שיותר רזה ממני טרחה פעם להעיר לי על משקל והמליצה לי איך להוריד אותו קיבלה בתגובה תזכורת שהיא גרושה ולכן צריכה להראות טוב כדי "לתפוס" מישהו ואילו עמית אוהב אותי ככה.

ליאת בן

New member
החותנת לעתיד

תודה על העצה הענין הוא שלי יש בעיה חברי לא יכול ללון אצלי, ועל שכירות אין מה לדבר. אז מה שנשאר לי זה לסתום את הפה או לעקוץ בעדינות. או לממש את החלום לעבור להולנד/ארה"ב יחד עם הבן האהוב שלה מה את אומרת???

ain

New member
אמא שלו...

זו מערכת סבוכה מנסיוני הרבה דברים קטנים יוצאים מפרופורציה בגלל רגישות יתר של כל הגורמים במערכת אחרי אי הנעימות הרצינית הראשונה שהיתה לנו בחרתי בהזדמנות שהיינו לבד לקחת את זה על עצמי להגיד שאני מצטערת שיש כזו אווירה (למרות שלא הרגשתי אשמה אבל זה באמת ציער אותי) ובעיקר היה לי חשוב ששתינו נבין שאנחנו שותפות בכך ששתינו מאוד אוהבות אותו כך שגם פירגנתי לה על ההצלחה עם הילד אבל גם העמדתי את העובדה שכנראה שאני ישאר שם ונצטרך לחיות עם זה כמה שיותר טוב... על פניו היחסים אצלנו בסדר מתחת לפני השטח אני לא מרגישה משהו אבל אמא שלי מאוד מציעה לא לערב את בן הזוג כי היא תמיד תהיה אמא שלו ויש לו מספיק בעיות ממנה וחבל שיסבול - אנחנו יותר חזקות. בקיצור לא להגרר לרצף ארועים לא נעימים כי חבל - תחיי בדרך שאת הכי שלמה עם עצמך ותנסי כמה שיותר להתעלם או לשנות בצורה בונה ונעימה לשאר הצדדים. בהצלחה

למעלה