האמונה באלוהים

NATALILI123

New member
האמונה באלוהים

אני באה מבית מסורתי וסבי וסבתי ז"ל היו שומרי מסורת הדוקים לי איכפת מאוד מהדת ובמיוחד מאלוהים אני שומרת שבת אומנם המשפחה שלי מסורתית אבל לא שומרת שבת אך אכן שומרת כשרות וכו' אבל לפי דעתי הם מכפרים על זה שהם אנשים טובים אני לא דתייה אני מסורתית ולא שאני רוצה להכליל אבל יש המון שכיביכול שומרים שבת והם אנשים חוטאים ורעים אני מעריכה את שמירת השבת אבל הכי חשוב זה לשמור על כנות אי אפשר להכריח אנשים להאמין אבל אני מאוד מאושרת שתפוז פתחו בפנינו את אתרם ונתנו פורום כזה נפלא לאנשים שומרי מסורת וגםכאלה שלא שומרים כי בסופו של יום כולנו מאמינים

לקשמי

New member
אני אישית לא דתיה

וגם לא שומרת מסורת, ואני חושבת שרוב חברי הפורום כאן לא מגדירים את עצמם כדתיים או כשומרי מסורת. (אבל כמובן שאני מכבדת כל אמונה באשר היא
) אלוהים בשבילי הוא כל מה שקיים וכולנו חלק מאותו האל. הדרך שלי "לעבוד" את אלוהים (כתבתי במרכאות כי המושג של עבודת אלוהים לא כל כך מתחבר לי אבל לא מצאתי דרך אחרת לנסח את זה) היא כמה שיותר לעשות טוב לזולת, לפתח אהבה, חמלה ושמחה, שהם התכונות האלוהיות. כמובן שאני לא מושלמת ואני רק בדרך, אבל כל הדברים שכתבתי כאן הם לפחות בגדר שאיפה. אלוהים הוא מעבר לכל הדתות, הטקסים והמנהגים. ברוכה הבאה

DrRA

New member
אני יכולה להזדהות עם הדברים שכתבת

גם אני יש אנשים שקוראים לעצמם "דתיים", שאני רואה אותם ומתעצבנת מההתנהגות שלהם. אבל הם לא *באמת* שומרי מצוות, כי חלק מהמצוות הם "מצוות שבין אדם לחברו", ומי שבאמת מקיים את כל התורה, חייב להיות אדם טוב ומוסרי, וזאת מכיון שהתורה כוללת בתוכה גם הרבה מאוד ציוויים המוסריים.

למעלה