האמונה בלוטו

האמונה בלוטו

כל אדם רציונלית יודע שהסיכוי לזכות בלוטו אפסי. ובכל זאת ממלאים, בתקווה שאולי, הפעם, בעזרת... האם יש קשר בין התנהלות בלתי רציונלית לחלוטין המונית זו, לבין נטיית האדם להאמין באגדות, באמונות טפלות שונות, בשדים ורוחות, באלוה-ים, בעבמ"מים וכו´ (כאשר לאמיתו של דבר הוא מבין את אי-הרציונליות של אמונתו)?

פרופסור דניאל כהנמן

קיבל פרס נובל בדיוק על העניין הזה. ´אדם רציונלי´ הוא פיקציה פוריה, אנשים הם לא רציונליים מטבעם.

Lu Tze

New member
הוא יזוז הצידה ויקווה שאלוהים לא

יזיז את האבן הצידה גם כן : )

L7

New member
הלוואי ודתיים היו מבינים את חוסר

הרציונליות של אמונתם.... נראה לי שבד"כ לדתיים שיכנוע פנימי עמוק למדי...

כמובן אני לא יכול לדעת,

אבל אני אישית לא מאמין שהם באמת מאמינים. אני מתכוון לדתיים = מנהלים אורח חיים דתי. אני בטוח, למשל, ש-MASORTI לא מאמין בגרוש!

אכן, הסגנון מוכר. אתה חושב שהניחוש

שלי (לגביו) יכול להיות נכון? אגב, לא הראיתָ לאשתך את השרשור
?

../images/Emo13.gif

דעתי האישית שMASORTI דווקא מאמין בדת. הוא כעס עלי בשרשור ההוא מכיון שנגעתי לו בעצב חשוף, דבר שבאמת אין לו עליו תשובה. למעשה, באמת הראיתי לה את השרשור... היא אמרה שהיא אוהבת אותי מאוד, וכו´... היה שווה!!

שוב, אולי אני טועה, אבל נדמה שזה

היה "כעס" מלאכותי מצדו. שהכל אצלו מלאכותי. הוא הבין שהכניס את עצמו למפלה לוגית נוספת, כפי שקרה לו כבר פעמים רבות, ופשוט ניסה להשתמש בטכסיסים שונים כדי להתרומם מהקרשים, החל מזיופים קטנים (למשל שהוא רוצה ש"תרד מהגב שלו", בזמן שהוא עצמו פתח "בהתקפה", כי היה נדמה לו שמדבריך משתמע זלזול בדתיים), הפיכה הדרגתית של סגנון דבריו ליותר גס בכוונה לעצבן את יריבו ולגרור אותו להתנצחות שתטשטש את המפלה הלוגית, השוואת אלוהיו עם אשתך, מה שסיבך אותו עוד יותר (אבל יתכן שמעיד על אהבתו הכנה לאלוהיו?), נסיונות נואשים להסב את נושא השיחה, וכלה ב"להתרגז", כמו בסיפור המפורסם על הטיוטה של הדוקטור משה סנה, גדול הנואמים, שהיה כתוב בה: "במקום הזה להתרגז, כי הנימוקים לא משכנעים".

dar האחת

New member
האדם קונה לוטו מנשק את הטופס

אומר בליבן או בקול חמסה חמסה.....אכן כן האלוהות היא תעשיית אשליות והחוזרים בתשובה ששבו מתשובתם מבינים זאת הכי טוב. הטירחה למצוא הסברים לכל מני דברים והוכחות נובעת מהמחשבה שאנשים חילונים מחפשים זאת אך האמת שלגבי הנוטים לקבל על עצמם את החוקים והמצוות הם היו מסתפקים בהרבה פחות מהוכחות הם זקוקים לסדר יום ידוע לתיכנות של 24 ש כיון שאין להם רצון להתמודד לכן לעיתים הויכוחים שמתנהלים כאן הם כמו משחק סקווש...

בשאלה על ההשוואה התכוונתי

לתחושות הפנימיות של האדם הנוטה לאי-רציונליות, למשל הפניה ל"אל" בשעת סכנה, וכו´.

dar האחת

New member
והנה אחד ההסברים הכי מתקבלים על

הצורך בהמצאת האלוהים. ממצאי הדת ואלו אשר שקדו על הפיתוח ודאי היו יכולים היום למכור את הפטנט במליארדים. אתמול עברתי ליד סוכת אבלים ושמעתי קצת מדברי הרב שהיה שם.לאחר שהקשבתי כמה רגעים שאלתי את עצמי מה הקשר בין הפילפולים המגוחכים, לבין הילדה בת ה- 8 שמתה מסרטןולי לא הייתה תשובה. אני משוכנעת שגם לנאספים לא היה ברור אבל כנראה היה שם משהו מנחם עבור המשפחה כי אחרת לא היו עושים זאת. אז הנה אנשי הדת מבינים את הצורך להיות ביחד וזו הזדמנות להעביר כמה מסרים מסיונרים כמו פירסומת סמויה....

כמובן.

ראיתי לא מזמן שידור על עמי הצפון, שהדתות שלהם, דרך אגב, מושתתות על "תורה שבע"פ" בלבד! סיפרו, בפרט, על השָמָנים שלהם. איזו אמנות! איזו פסיכולוגיה! ממש מדהים.

רון סי

New member
בניגוד לאלוהים, הלוטו

מוכיח את עצמו כל איזה שבוע שבועיים. אני בטוח שאילו הלוטו לא היה מוכיח את עצמו, אף אחד לא היה קונה כרטיס.

גם אלוהים מוכיח את עצמו!

למשל. סטודנט מתפלל "שרק אעבור את המבחן הזה בשלום"! ולפעמים זה מצליח... אל תשכח, שאנחנו לא עוסקים כרגע בניתוח לוגי, אלא בהתנהלותו הבלתי רציונלית של האדם. אני מכיר אישית אנשים הבטוחים במאה אחוז שאיזשהו קוסם, הילר, אלוהים ומי עוד, ריפא את הילד שלהם וכו´.

רון סי

New member
אבל בניגוד לאלוהים, הלוטו

מוכיח את עצמו בלי שיהיה אפשר לתת הסבר חלופי למקור ההוכחה. מי שהצליח במבחן יכול להסביר זאת בכמה דרכים נוספות. אבל מי שמקבל עשרה מליון שקל ממפעל הפיס, יכול להסביר זאת רק בכך שהוא מקבל עשרה מליון שקל ממפעל הפיס... ואף אחד לא יכול להתווכח איתו.

רון סי

New member
הוא יכול להאמין

הוא לא הענין. הענין הוא מליוני הישראלים האחרים שרואים אותו זוכה ורוצים גם. הם חושבים שאם הוא זכה (וזו עובדה) אז גם הם יכולים. וזה נכון, מדעית.

למעלה