האמונה המשיחית בישוע מנצרת אינה דת

kehila

New member
האמונה המשיחית בישוע מנצרת אינה דת

זוהי אמונה ולא דת. כמובן שיש כאן בעיה של הגדרות, אך דת על פי כתבי הקודש היא נסיון האדם להגיע בכוחות עצמו לאלוהים, אך האמונה בישוע היא הגעה לאלוהים אך לא בכוח האדם אלא בכוח אהבתו של אלוהים לאדם ובכך שהוא שלח את בנו יחידו, ישוע המשיח, למות עבורך - רק בגלל שהוא אוהב אותך!

דעה פרטית בעניין "KEHILA"

לדעתי, שאיש אינו חייב לקבל אותה, יהיה נכון להתעלם מ"ממשתתף" זה, אשר זורק מילה ואח"כ נעלם, כלומר לא מתייחס בכלל לתגובות להודעתו.

G o v er n o r

New member
אם יש מישהו שיועיל להתעלם ממנו אין

זה kehila, אלא דלעת170. kehila מנסה למכור את אמונתו, ואולי ימצאו לה קונים. אין הוא מאכיל אותנו מופתים אידיוטיים כמו דלעת170. אני, למשל, מעונין לדעת על נסים אשר חולל ישוע קבל עם ועדה, כדי להשוותם למופתים אשר חולל "משה" קבל עם ועדה, לצורך השוואת ה"אוטנטיות" הנגזרת מן ה"עדויות". כלומר, מה ערך הסף של מספר העדים אשר מתחת לו הארוע לא "אוטנטי" ומעליו - הארוע הופך להיות "אוטנטי"...

גאיוס

New member
קהילה ודוד170 נמצאים בשידור בלבד.

חבל . אך תורמים לפורום בדרכם.

G o v er n o r

New member
אני סקרן לדעת מהי תרומת דלעת170,

לדעתך. איני רואה שום תרומה אמיתית. התרומה היחידה שעולה בדעתי היא העלאת ה- rating של הפורום. יתכן כי הענין הצבורי שמעוררת התכתשותנו גורם למספר כניסות גדול של צופים ומאפשר לגבות מחיר גבוה יותר ממפרסמים (איני יודע אם כל פורום מתומחר בנפרד, או שמסתכלים על מספר הכניסות הכללי ל"תפוז")...

גאיוס

New member
דוד170

בוודאי שתפוז הוא עסק - אך לא לגבי המישתתפים וגם לא לגבי. לגבינו זהו חדר דיונים להשכיר וכל היתר לא רלוונטי במיוחד. דוד170 עזר לי לפחות להכיר פן נוסף של האדם הדתי - מיסיונר מובהק המשוכנע בדרכו. מה שמדהים הוא נסיונותיו לשכנע אחרים תוך שימוש בתחמושת מוזרה. להערכתי האתאיסט המצוי ירגיש זרות ודחייה לגבי הרעיון הדתי- כפי שמוצג ע"י 170.

G o v er n o r

New member
טוף, כמנהל, אתה מחויב להתבטאות

politically correct. לא כן עבדך. דלעת170 הוא מסיונר. משוכנע בדרכו? לא בטוח. אני מזהה חרדה שמא בחירתו היתה מוטעית, וחרדה זו עשויה למצוא תקונה, לדעתו, אם יתברר שהכל נוהגים כמותו. ד"כ, מסיונר הוא אדם משכיל ומתוחכם. אין אנו רואים זאת כאן. אני מזהה דרך פשוטה ובטוחה בה יוכל דלעת170 להיטיב עם העם היהודי: לו התנצר, היה ה- IQ הממוצע של העם היהודי מרקיע שחקים, וזה של הנוצרים משפיל עד תהומים(*), ונמצא מקדש שם שמים ברבים, ונוטל שכרו לאחר מאה ועשרים... (*) ה"שנוי" הקל באופן הרבוי של "תהום" היה נחוץ לצרכי שמירה על החריזה, וזוהי חרות שמותר למשורר לנטלה.

dar האחת

New member
אני חולקת על דעתך בהקשר של איכותו

של מסיונר. אני לא חושבת שמסיונר הוא בדרך כלל אדם מתוחכם. מסיונר הוא אדם שזקוק לשיכנוע עצמי בכל פעם מחדש בנכונות דרכו. זו גישה אחת. יכולות להיות סיבות נוספות אבל זה בהחלט לא חייב להיות משהו מתוחכם. אם זה היה כך הרבה מהאתאיסטים שמשתתפים בפורם זה ודאי היו נכבשים ע"י תחכום של איזה מסיונר אתה לא חושב?

G o v er n o r

New member
איני מסכים. מסיונר הוא איש מכירות

ואיש מכירות חיב להיות מתוחכם. דלעת170 אינו כזה כלל. למען האמת, הוא בור/בער, מנוער מכל ידע. איסטרא בלגינא כזה אינו יכול להצליח במכירת רעיון. נהפוך הוא. טיעוניו האידיוטיים גורמים לאנשים לחוש עלבון עמוק וזו הסבה לסערה שהוא מחולל בכל אשר יפנה...

preacher

New member
לפחות דוד עונה לשאלות

ומשתתף בדו שיח. דו שיח של חירשים, כמובן, אבל עדיין. קהילה פשוט מפרסם הודעה פעם ביומיים ובורח. הוא לא משתתף בדיון, לא נשאר לענות על שאלות. האמת, יש לי מלא שאלות אליו אבל הוא גם לא מגיב למסרים אישיים. לי זה נראה כמו התנהגות של spammer קלאסי. הייתי מציע לחסום אותו מהפורום.

dar האחת

New member
הו מסרב לדבר על הרבה דברים

שקשה לו להתמודד עמם ובכך לפרוץ את חומת אדיקותו הדתית. הדת במובן זה היא מבצר של אנשים חלשים הזקוקים להגנה.

L7

New member
בכל זאת - אתר הברית החדשה....

בכל זאת כדאי להציץ. כדי להבין מה הפך את הנצרות לדת כה מצליחה ואת היהדות לדת כה כושלת מבחינת ההצלחה השיווקית והפופולריות. ההבדל העיקרי הוא כנראה העניין המעיק המוזר התובעני וחסר הפשר המכונה מיצוות. וקשקשי דוד 170 מדגימים זאת היטב.

מי אמר,

שהיהדות היא "דת כושלת", והנצרות "דת מצליחה"? ליהדות לא היתה מטרה מיסיונרית (לפחות בזמננו. מה היה בעבר, הכוזרים למשל, או בכלל מה היה בימי קדם, זה סיפור אחר). בנצרות משתמש הגלובליזם כסמל. למשל בחירתו של פולני לתפקיד האפיפיור כהתרסה נגד ברה"מ בזמנו. אבל הכוונה לנצרות "הנכונה", "המערבית", לא הרוסית למשל רחמנא ליצלן! אבל זה כן כולל את ישראל, יפן, סעודיה וכד´. שלטי החוצות הענקיים לכבוד מלך המשיח מראים למי יש כסף. ולפי מה שקורה בארץ לא כל כך רואים שהיהדות כה כושלת. תוי מה פירוש "כושלת". אולי מוסרית, לוגית וכד´........

L7

New member
כושלת /מצליחה מבחינת "מכירות"

והפצה. כמובן שהיו לזה השלכות נוספות- אילו אנשי מפתח ביהדות היו מצליחים להפיצה לא היתה האנטישמיות המוכרת לא היו פוגרומים וכנראה גם לא שואה. בארץ אמנם הכישלון המסתמן הוא של החילוני והאתאיסט. אבולוציונית , הדת בארץ היא סיפור הצלחה מדכדך.

ההבדל הוא פשוט:

הנצרות היא דת מסיונרית. לכן היא נפוצה. היהדות אינה כזו (מסכת קידושין, דף ע´, עמוד ב´: "קשים גרים לישראל כספחת"). לעומת זאת, היהדות היא מסיונרית לגבי היהודים עצמם. מסיונריות למטרת החזרה בתשובה נחשבת למצווה גדולה...

dar האחת

New member
אני חושבת ש- L7 התכוון לכך שלא היו

הרבה יהודים והנה היום רצים לחפש אותם במקומות נדחים כדי להתגבר על בעיית הדמוגרפיה (כדאי לך לקרוא את ב. מיכאל במוסף לשבת של ידיעות)

תסלחו לי אם אשיב לשניכם ביחד.

אני שוב חוזר, שליהדות של ימינו אין מטרה להפיץ את הדת היהודית לעמים אחרים, לכן לא נכון לדבר על כישלון בתחום זה. אני קורא בקביעות את ב. מיכאל, היום עוד לא הספקתי. בעיקרון, לפעמים מחפשים לפעמים לא, מטעמים פוליטיים.

L7

New member
חלק מהכישלון- העדר מיסיונריות

מיסיונריות היא גם הגנה. יצירת מצב בו אתה מיעוט דתי גוררת בהכרח קונפליקט עם הסביבה . בקונפליקט כזה - המיעוט בד"כ מפסיד. אנטישמיות , שואה ורדיפות - חלק מהמחיר שאנו משלמים על ההחלטה לא להיות דת מיסיונרית.

למעלה