האמונה ע"פ טרי פראצ'ט - מספר הבחנות

פנחסון

New member
האמונה ע"פ טרי פראצ'ט - מספר הבחנות

כל מי שקרא את סמול גודס קרא את תהליך ההתפתחות של אלים שמתחיל ביצור שזקוק לאמונה על מנת לגדול ומתפתח ככל שיש לו יותר מאמינים ועוצמתם רבה יותר, אבל מעיון בספרים נוספים של טרי עולה כי לא צריך אפילו את היצור ההתחלתי (האל) בשביל שהאמונה תשפיע אלא שאפילו אמונה של אנשים סתם כך היא מספיקה לחולל דברים - דוגמאות: pyramids - האמונה של האנשים בטפיק הופכת אותו למעין אל. mr (ספוילר) - האמונה בדוכסית הופכת אותה לאלה אל אף שאין לה שום רצון בכך, ובמקביל מתרחש מותו של האל נוגן בתהליך שקראנו עליו גם בסמול גודס, שהמערכת חונקת את האל וממציאה אלים חדשים - המערכת עצמה. זהו. סתם חשבתי על זה השבת... (באמצע התפילה יצויין)

keynant

New member
תראה, ההנחה הראשונית היא...

שכל דבר שמאמינים בו, באמת קיים. הסיבה שהעולם לא באמת עובד לפי האמונות ה"קטנות" כגון זו שאת השמש מגלגלת חיפושית זבל, היא שיש אמונות רבות הנוגדות זו את זו, וכמובן יש את העולם עצמו שנוגד אותן. בסמול-גודס, העולם "נסגר" מעל דג'ליבייבי, ככה שבעצם כל מי שהיה בפנים היה כל האנשים בעולם באותו הזמן. מה שקרה, הוא שהאמונות שלהם היו פתאום מספיק חזקות כדי לגרום לאלים לקום לתחיה.

smadarbi

New member
על ספןילרים מזהירים בכותרת!!!

עכשיו גיליתם לי את הסוף!!!1 ואני רק בתחילת הספר!!! לא יפה!!!!!

ויימס

New member
ספויילר לפירמידות.

כשהפירמידה הכבידה מדי על המרחב-זמן, הממלכה עברה לממד אחר, ככה שכשמדברים על אמונה ב'פירמידות' זה שונה מאמונה בכל ספר אחר. זה לא רק שהעולם קטן אז נדרש פחות כוח ליצור אלים, זה גם שהממלכה עברה למקום שבו הדברים שהאמינו בהם נכונים.

פנחסון

New member
לא מדוייק (המשך ספיילרים לפרמידות)

גם בהתחלת הספר, כשדג'ליבייבי (סוכריות גומי גם) עוד הייתה בעולם האמיתי האמונה של האנשים הספיקו להפוך את טפיק - אדם רגיל, לאל. זה קרה אחרי שאבא שלו מת והוא אוטומטית ידע על זה, קיבל ידע אומניפוטנטי, והשחף הארור קפץ אליו לביקור...

פנחסון

New member
לא מדוייק (המשך ספיילרים לפרמידות)

גם בהתחלת הספר, כשדג'ליבייבי (סוכריות גומי גם) עוד הייתה בעולם האמיתי האמונה של האנשים הספיקו להפוך את טפיק - אדם רגיל, לאל. זה קרה אחרי שאבא שלו מת והוא אוטומטית ידע על זה, קיבל ידע אומניפוטנטי, והשחף הארור קפץ אליו לביקור...

keynant

New member
כן, אה....זה היה בכוונה!

ככה גרמתי לבחור להאמין שגיליתי לו את הסוף של סמול גודס, אבל בעצם(ספויילר) גיליתי לו את הסוף של פרמידות!! או במילים אחרות, אני חייב להתחיל לקרוא מחדש את ההודעות שי לפני שאני שולח אותן..

igreenwald

New member
בין אלים קטנים לפירמידות

האם סמול גוד בא אחרי פירמידות במובן של אותה תת-סידרה והאם ישנם ספרים נוספים ששיכים לקבוצה זו (תתי סדרות אחרות - מכשפות, אנק מורפורק, אוניברסיטת הכישוף ומוות)

keynant

New member
סמול-גודס בא אחרי פירמידות במובן...

כרונולוגי, אך שניהם ספרים המקוטלגים בתת-הסדרה "שונות", שאומר ששניהם בעצם ספרים עצמאיים. לאותה תת-סדרה(שכאמור, אין בין הספרים קשר חוץ מזה שאין ביניהם קשר) משתייכים גם ראי-נוע, והאמת.(Moving Pictures, The Truth)

The Mad Hatter

New member
אאההה,

אבל אלים קטנים מתרחש הרבה לפני שמתרחש פירמידות, לא? האמת היא שאני לא זוכרת. גם את פירמידות קראתי לפני שנים וגם אז בקושי הבנתי משהו..

keynant

New member
אני לא בטוח בזה...

מאחר ואין קשר בין הספרים...אולי אם אני אקרא אותם שוב אני אבחין באיזה מספר שנה או משו...

פנחסון

New member
לשני הספרים אין ממש סרגל זמנים

למרות שסמול גודס מן הסתם קרה לפני ספרי המשמר (קונסטאבל ויזיט היה אומני).

igreenwald

New member
בערבון מוגבל

קראתי רק את פירמידות ואת ראי נוע שיצאו בעיברית אך נראה שהם עוסקים קצת יותר מאחרים ברקע המטפיזי להתפתחות המציאות, (מסוג הדברים שאני תוהה לאיזה רעיונות טרי פראצט נחשף כשהוא היה דובר כור גרעיני) או בקיצר נסה למצוא מכנה משותף מוצלח יותר מ"שונות"

ויימס

New member
שניהם עוסקים באלים ואמונה...

פירמידות נכתב כמה ספרים לפני אלים קטנים, אבל מעמיתי אני מבינה שאלים קטנים מתרחש לפני פירמידות..? ואין לשני הספרים דמויות משותפות (חוץ ממוות, ואטואין וכאלה, שזה לא ממש נחשב...)

Athaclena

New member
אבל יש מיקום משותף (חלקי)

אפבה, או איך שקוראים להם. נו, אלה עם הצבים ואנשים ערומים עם מגבת ודמוקרטיה. אז יש מן המשותף...

מממממם... מעניין....( ../images/Emo58.gif)?

זה כמו גם ב"מכשפות בחו"ל עם אשת הביצות והאל וכל זה נכון? שהיא גרמה לאנשים להאמין וזה יצר אל....

למעלה