האמממ באסה שאין חיים

loogi 24

New member
האמממ באסה שאין חיים

כבר כתבתי פה שאני לא עובד ושאין לי ממש חברים
המצב הוא כזה שבגלל שאני לא מתרגל חשיפות אני נבלע יותר ויותר אל תוך עצמי ונמנע עוד יותר מקשרים אנושיים
זו לא התקופה הראשונה שאני מוצא את עצמי די לבד...חלק מזה מבחירה כי פשוט לא בא לי להסתובב עם אנשים
מסויימים וחלק קשור בנסיבות חיי ככל הנראה.וזה באסה,זה באסה שאין אפשרות ללכת לים עם חברים,זה באסה שאין את מי לשתף
במה שעובר עליך.אני לא יודע מה לא בסדר איתי,אני לא יודע אם זו ביישנות קיצונית,חרדה או דיכאון.אני כל כך מתוסכל
שאפילו פניתי למישהי שמתקשרת והיא טענה שמה שעולה אצלה בתיקשור זה תסמונת אספרגר - תסמונת ששייכת לספקטרום האוטיסטי...אני בכלל לא מתחבר לזה ולא נראה לי שאני אכן סובל מתסמונת שכזו אבל אין לי שום הסבר מדוע אני מוצא את עצמי
בתקופות רבות מהחיים פשוט לבד.מדוע אני לא מצליח להתחבר לקהילה או לחברה,זה כבר מרגיש לי משהו מיסטי שאין לו הסבר
הגיוני או שכלי,כי אני כן רוצה שיהיו לי חברים,כן רוצה להיות חלק ואי אפשר להגיד שלא ניסיתי כל החיים,נהפוכו.אני מנסה ומנסה
ומעולם לא הרמתי ידיים,אבל אני חי באמת באיזושהי בועה.ההגדרה הקלינית לבעיה שממנה אני סובל לכאורה היא הפרעת אישיות נמנעת כולל התקפי פאניקה,דיכאון ואוסידי בנוסף.הפרעה אישיותית כזאת,אם להסתמך על האיבחונים שעברתי בהחלט הרסה לי את החיים.לחיות את רוב החיים בסגירות פנימית וחיצונית זה נוראי.זה בעצם סוג של מוות.

אם הייתי אדיש למצבי ולא מטפל,מילא אפשר היה להאשים אותי במצב.אבל מאחר ואני כל החיים שופך כספים על פסיכיאטרים ופסיכולוגים ומנסה להעזר במה שאפשר אין שום הסבר הגיוני למצב שלי מלבד אולי הסבר איזוטרי יותר כמו מזל או גורל.אני לא מאמין שרק דפוסי אישיות לבדם יכולים לבודד אדם מהחברה,זה צריך להיות משהו הרבה יותר גדול מזה,כוח גדול יותר
ואני מניח שזה ברמה נשמתית כבר,כי פשוט אין לי שום הסבר אחר

טוב מקווה שלא חפרתי יותר מידי :)

hemorrhoid

New member
לא הבנתי... אתה אומר שחלק מזה זה מבחירה, לא?

מה לגבי העבר, היו לך חברים פעם שאתה מרגיש שהקשר איתם התנתק?

loogi 24

New member
אז זהו שרמת הקשר שלי עם אנשים היא נמוכה

אתה צודק בעניין הבחירה...יש אלמנט של בחירה בקטע של קשרים
ואכן הייתי בקשר עד לא מזמן עם כמה אנשים שאפשר להחשיב אותם כחברים...אבל לא ברמת קרבה כל כך גדולה,לא אנשים שיכולים להבין מה קורה או להזדהות. אז פשוט ויתרתי על לנסות להסביר את המצב שלי
לאותם אנשים ואמרתי לעצמי שאם אין קרבה אין בזה טעם פשוט.

nivos7

New member
תבין כמה הגדרות נאמרו עלייך

אספרגר , הפרעות אישיות, דיכאון וכו'
עצם זה שכל אחד נותן הגדרה אחרת , זה אומר ששום דבר לא מדוייק
וכל האבחונים האלה נועדו ל....... לא יודע , לבתי משפט, לביטוח לאומי , לבחירת התרופה המתאימה

גם אני מובחן בכל מיני הגדרות
והנה, זה הופך אותי לשייך לקבוצה מסויימת , לא שאני מתחבר לעניין
ואתה כבר במצב טוב , יש לך מודעות , אתה יודע מה מפריע לך.

האם יצא לך לנסות קבוצות ?
כמו מרכזי יום , קבוצות תמיכה לדכאון , הפרעות חרדה , הפרעות אישיות וכו' ?
שם זה גם מסגרת
גם מוצאים אנשים להזדהות איתם ומרגישים יותר פתוחים
וגם יש אפשרות , לפתח קשרים

loogi 24

New member
הייתי פעם בקבוצה של צופי מרום בגהה

קשה לי עם עניין הקבוצה,זו חשיפה קשה עבורי למרות שזה אפשרי...
ואכן מכירים אנשים ויש אפשרות לפתח קשרים,אם כי הקשר שיצרתי עד כה הוא שטחי למדי כמו רוב הקשרים שאני מצליח ליצור...

אגב אתה משתתף בקבוצה?

nivos7

New member
כן (שלוש נקודות)

לפני כמה חודשים , ממש סבלתי להגיע לשם
וזה היה הרבה מקרים של און ואוף
וזה מטעם המדינה , ככה שיש חובה להגיע.
ומספקים לך מטפל אישי
ויש קבוצות מגוונות.

אני עדיין מרגיש את עצמי סגור
למרות שאני דיי דברן שם (אבל לא מדבר אף פעם על עצמי)
יש אנשים שבקושי שומעים אותם , לא מדברים, לא משתפים , אבל לחלקם אין בכלל בעיה עם זה. לפעמים נעים לשתוק , ולשמוע את האחר
לפעמים נעים שיש מסביבך אנשים, וזהו
ואף אחד לא שופט , אז יש הרגשה חופשית. רגשות אשמה , תסכול , ריקנות , שעמום , עצב , ייאוש , הרבה מאנשים שם חווים, אבל אף אחד לא יינער אותך ויגיד לך "צא מזה !! אתה בסדר !!" מקבלים אותך

nivos7

New member
איפשהו בדמיון שלי , חשבתי שצופי מרום

זה שם של שבט צופים , שהשם שלו הוא צופי מרום , והשבט שלהם נמצא בגהה
כמו שיש פרוייקטים של הנוער העובד והצופים בעיירות פיתוח
אז בגהה גם פתחו שבט .

אבל גוגל מהיר
גילה שזה שם של רופא

loogi 24

New member
צופי מרום היא פסיכולוגית שמתמחה ב-CBT

היא לא רופאה אגב...פשוט דוקטור בפסיכולוגיה

nivos7

New member
ואיך הייתה לך החוויה שם ?

זאת הייתה קבוצה עם הרבה אנשים ?

ולמה הפסקת ללכת ?

loogi 24

New member
היי ניבוס

זו הייתה קבוצה עם איזה 15 איש אולי,פלוס מינוס.הקבוצה הזו היא קצרת מועד ומוגבלת ל-18 מפגשים...שם נותנים לך את הכלים לעבודה בשיטת הטיפול הקוגניטיבית התנהגותית או בקיצור CBT.

בסך הכל החוויה שם הייתה לא רעה אם כי מאיימת מעט...המטרה הייתה טיפול בחרדה חברתית וזה לא עזר כל כך כי הייתי במצב נפשי איום ונורא
אבל אין ספק שלקבוצה יש אפקט חזק ומעניין כל עוד אפשר לעמוד בזה נפשית...

nivos7

New member
אז תשאירו הודעה

לפני חצי שנה , גם אני הייתי במצב איום ונורא, אדישות ואפטיות וחוסר עניין.
אם זה היה המצב שלך באותה תקופה של המפגשים , אז אין מה להגיד
למרות שלפעמים , במהלך המפגשים המצב רוח מתחיל להעלות קצת בגלל שמתעסקים בדברים אחרים , ונהנים מחברה אנושית, ומהתור הארוך שנוצר בעמדת קפה

אנחנו תמיד לומדים דברים חדשים שהתקשנו לעשות
פעם הייתי מבוייש לתפוס טרמפים
היום אם צריך , אני נעמד שולף אגודל

אחרי כמה פעמים , נהיה לי בטחון בתחום הזה

למה שלא תנסה עוד קבוצה ?
כתבת כמה דברים חיובים על זאת, אפקט חזק ומעניין, חווייה לא רעה אם כי מאיימת בקטנה
גם בטח היו בניי גילך שם

איפה שאני נמצא , זה אני ועוד שני צעירים, כל השאר , מבוגרים יותר. ארגנו על האש ביום העצמאות

loogi 24

New member
כן אני מניח שקבוצה יכולה לעזור בשלב הזה...

אני אנסה לבדוק את העניין...תודה על ההארה!

Lady Stark

New member
הי לוגי

ומה עם פלטפורמה כזאת של בלוגים ופורומים?
אתה מתבטא כל כך טוב בכתב שאם לא היית אומר, לא הייתי מאמינה שיש לך בעיה לתקשר.
זאת דרך טובה להתחיל להיפתח לאנשים, ומי יודע? אולי תכיר חברים ככה?

loogi 24

New member
היי ליידי - תודה על הפירגון :)

בד"כ אני לא עקבי כל כך בפורומים...אבל מסכים איתך שזו דרך טובה להתחיל להפתח וכן לשתף,משהו שלא בטוח שעשיתי כל כך בעבר
אז תודה על ההזדמנות הזו ותודה שאתם כאן :)

למעלה