האממפ....

blackberry1

New member
האממפ....

שלום! אני איילת ואני לומדת בבית ספר דמוקרטי. התבקשתי לבקר פה ואני לא יודעת ממש למה... אני יודעת שהרבה מאוד אנשים מתענינים ושואלים על השיטת לימוד הזאת, אז אשמח לענות לכם על שאלות (אם יש לכם)... בברכה, איילת

Ella Bella

New member
היי איילת ../images/Emo140.gif

(בתור זאת שהזמינה אותך אני מתפרצת מייד )... אני אישית אשמח לדעת למה בעצם הגעת לבי"ס דמוקרטי ובאיזה כיתה זה היה, מה הדברים שאת הכי אוהבת בבי"ס ומה החסרונות בעיניך ... זה בתור התחלה
... ברוכה הבאה !!

ברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אני למדתי בבי"ס דמוקרטי כך שאין לי ממש שאלות על השיטה אבל מאוד יעניין לשמוע גם דעה של תלמידה. אגב, מותר לשאול בת כמה את?

blackberry1

New member
היי לכן...

אני בת 15, והגעתי רק בשנה לבית הספר (בכיתה ט')... אני חושבת שהיתרונות בבית הספר זה שכולם מתיחסים אחד לשני כבני אדם. אמורים והתלמידים כאחד. בעצם, זה בערך כמו שנותנים לך תבנית לחיים אמיתיים. תבחר מה שאתה רוצה, תעשה מה שאתה רוצה, זו החלטה שלך. זה נוח, אבל לפעמים בכל זאת צריך מסגרת... לפעמים גם מנצלים את זה לרעה, ובעיר המתבגרים שבין תלמידי בית הספר... לפעמים עושים בלאגנים והורסים, ולא מקשיבים... ולפעמים יש שם כמה אנשים שצריכים נזיפה טובה, ולא מקבלים אותה... בכל מקרה, אני לא מאוד מסתדרת עם השיטה הזאת למען האמת... גם בגלל שבית הספר הזה הוא קצת בלאגן... זאת אומרת, אני לומדת מתמטיקה יחד עם כל כיתות החטיבה, ובקיצור, יש קצת בלאגן... אני חושבת שיקח לי עוד קצת זמן להתרגל לזה, לגדול לתוך זה, להבין שיש לי יותר משאני חושבת. ותמיד יש...

blackberry1

New member
ו... עוד תיקון טעות (כבר עייפתי../images/Emo6.gif)

*ובעיקר המתבגרים

Ella Bella

New member
איילת ...

מסקרן אותי למה עברת למסגרת הזו ולא המשכת לחטיבת ביניים "רגילה" ? בערד סיפרו לנו על ילדים שמתקשים להתמודד עם חופש הבחירה וחוסר הכפייה ומתמרדים ובודקים גבולות ולפעמים ההסתגלות שלהם אורכת חודשים ארוכים. (זה מכוון לילדים שאת מספרת עליהם).

blackberry1

New member
מה שאת אומרת מאאוודד...

מאפיין את מה שהילדים האלה עושים... מאוד... האמת היא שתמיד רציתי לעבור לבית הספר הזה, אבל הוא היה יקר, וזה לא הסתדר... בכל מקרה, מה שגרם לי לעבור בעקרון היה ריב גדול "חברות" (אם מותר לי להגיד ביצ'יות
)... זאת אומרת, היו לי בעיות חברתיות, לא מאוד בעתיות, אבל היו בעיות, ולי לא היה כוח לסבול את זה, ולא היה לי סבלנות... אפשר לומר שהסיבות היו יותר שהיה איכפת לי להראות בודדה, מאשר עצם העניין של להיות בודד... כעקרון אני מסתדרת יפה כשאני לבד, אבל לא אוהבת להראות ככה, ובגלל שכמה בנות עשו לי תרגיל ביצ'י במיוחד, לא היה לי כוח להתמודד עם הבעיות (האמת היא שקצת ברחתי מהבעיות במקום לפתור)... בכל מקרה, הדבר הראשון שעלה לי בראש היה לעבוד לדמוקראטי, כי הדבר תמיד משך אותי, וסקרן אותי... אי אפשר לומר שאני בודקת את הגבולות בכך שאני עושה בלגאנים, אבל לפעמים אני צריכה באמת מסגרת כלשהי, אחרת אני קצת נאבדת באפלה...

שני דברים שמעניינים אותי:

כתבת: 'לפעמים עושים בלאגנים והורסים, ולא מקשיבים... ולפעמים יש שם כמה אנשים שצריכים נזיפה טובה, ולא מקבלים אותה...' בבתי הספר הדמוקרטיים יש ועדת משמעת עם מוסדות שמטפלים בכל מיני בעיות. למה בעצם אינכם משתמשים במערכת זו לצורך "טיפול בסוררים"? אולי אני בכלל לא מבינה את תפקידי הועדה ומוסדותיה... כתבת: 'אבל לפעמים בכל זאת צריך מסגרת... ' האם את יכולה לפרט את הצרכים הפרטיים שלך מבחינת המסגרת? אילו יכולת לבנות את המסגרת האידאלית עבורך, בבית או במוסד כמו בית ספר - איך היית בונה את זה?

gala lo

New member
מצטרפת לשירשור..

אני מניחה שאנשים פה כבר פחות או יותר מבינים מה קורה ואיך הולך ולמי ולמה.. אבל.. לא יודעת.. אם יש שאלות אני כאן:) גל 16 דמוקרטי ערד (עם גישה קצת שונה משל איילת)

Ella Bella

New member
היי גל !!

אני חגית והייתי בביקור של החבר'ה מאילת בשבוע שעבר (אפילו ישבנו אחת ליד השנייה) . היה מרתק, לצערי אני לא מאלה שיושבות עם הקלסר ורושמות רשימות ולכן היו הרבה חוויות וציטוטים שאהבתי אבל קשה לי לשחזר
... נשמח אם תישארי ותכתבי.

ה מ ש י ח

New member
שלום!

אני שונית ואני בוגרת בית הספר הדמוקרטי "כנף". מידי פעם הגחתי לפורום הזה אבל לא מצאתי יותר מידי עיניין אבל אני בתקווה שזה ישתנה. שאלות מישהו?

למעלה