האמנם אין "אימוץ מאושר"?

קשה7

New member
האמנם אין "אימוץ מאושר"?

מצרפת כתבה שצדה את עיני.האומנם יש בסיס אמת בכתבה זו?האם זה המצב האמיתי ? אם כן מאוד מאוד עצוב
מצרפת לינקhttp://myfamilythoughts.wordpress.com/ariellaayalon/

חבל להעלות מהאוב את הכתבה המגמתית של א.איילון

עורך דין המייצג עשרות ילדים מאומצים הגיש בעקבותיה תלונה למועצת האתיקה של העיתונות,אשר מצידה המליצה שידיעות אחרונות יפרסם התנצלות.
לא ראינו התנצלות ,אבל כן ראינו אחר כך באותו עיתון ובאותו מוסף כתבה אוהדת על שני מאומצים שאומצו מאלסקה בגיל 4 ובגיל 21 נסעו לאלסקה לחפש הוריהם הביולוגים...זו היתה כתבה מדמיעה ואוהדת לענייני אימוץ.
אגב מישהו בשם familythoughts [ראי שם האתר ממנו ציטטת] כתב פה לא פעם הודעות עם מגמה שלטת ,נגד אימוץ,נגד רשויות הרווחה וכו.באתר הזה לתמונת פניה של מנהלת רשויות הרווחה הוספו שיני ערפד.
ניסיון בקריאה בפורום לאורך זמן יכול לעזור בהבחנה מה ביקורת בונה ומה ביקורת מגמתית ודמגוגיה.
אני מצרפת לך כתבה מ"הארץ" שמתארת את הגשת התלונה נגד העיתונאית שפרסמה את הכתבה שציטטת
וכן דיון בפורום אימוץ על כתבה אוהדת לעניין אימוץ שפורסמה באותו מקום שלושה חודשים לאחר מכן,ובדיון - התרגשות חיובית ממנה והתייחסות לתפקידה כמתקנת עוול
הקשור בפרסום הכתבה של אריאלה איילון קודם לכן.

בוודאי שיש

הביטי במסביבך בפורום. אולי הם לא כלל האימוץ, אולי הם לא רוב האימוצים, אך הם מאושרים עד כמה שהורות יכולה להיות מאושרת (כולל כל הבעיות שהורות מציבה בפני הורים).

סביון1

New member
קשה יקרה

שימי לב לאתר שבו פורסמה הכתבה. שימי לב לשם שלו. מדובר באתר של מישהי שגלשה כאן בעבר, ואולי אפילו גולשת כאן עכשיו בשם אחר...

מדובר בגברת שיש לה אג'נדה מאד ברורה וקיצונית נגד אימוץ.

בקיצור - תעזבי את האתר הזה, חבל על האנרגיות שלך.

האמת היא איפשהו באמצע

הכתבה של איילון מאד מגמתית וחד צדדית, אך הסיפורים בה אמיתיים מאד. במסגרת עבודתי אני נתקלת בסיפורים דומים ובסיפורים אחרים מאד.
חלק מהנתונים המובאים בכתבה לא מדוייק ו/או לא מובאים מראי המקום של המחקרים המגבים אותם.
ובעיקר: היא מביאה רק את הסיפורים הקשים ולא את הסיפורים המאושרים הרבים.
עם זאת, גם הנתונים המובאים בעתירתו של עו"ד מיכאל ספרד אינם מדוייקים וחלקם פשוט לא נכון וזו הסיבה שלא היה ניתן לאלץ את ידיעות אחרונות להתנצל, וחבל.

והאמת?
האמת היא אפשהו באמצע.
יש המון סיפורים מאושרים מאד באימוץ.
למרבה השמחה, לא תמיד יש קשר בין אושרם של ההורים לבעיות כאלו ואחרות של ילדיהם.
אך למען ההגינות כן צריך לומר שאנחנו יודעים היום ממחקרים, בעיקר שפורסמו בחו"ל, כי בקרב ילדים מאומצים יש יותר בעיות ואתגרים מסוגים שונים. רובם אינם חמורים כמובא בכתבה של איילון, אך יש גם כאלו.
אז מה?
כמובן שאין זו סיבה לא לאמץ ובודאי שיש "אמוץ מאושר".
גם הורות מאתגרת לעיתים - היא הורות מאושרת!
אם תדפדפי אחורה בפורום תראי המון הורים מאושרים חרף כך שלחלק מהילדים ניצבים בפני כל מיני אתגרים.

בעיני מאד קובע

האמירות של המומחים שנשאלו בכתבה שדבריהם עוותו
וכן חוסר הרצון של העיתונאית להביא מחקרים עליהם נסמכה.
מרגע שהתחלתי לקרוא את הכתבה,היה ברור לי שהכתבת החליטה מראש על כיוון הדברים והחלטתה "צבעה" בצבעים מאד מסויימים את דבריה. זה הזכיר לי תופעה במדע שנקראת "אפקט נסיין"- היכן שהנסיין משפיע על התוצאות המדעיות לכאורה שלו.
הזכיר לי גם כתבה של עיתונאית שהיתה איתי בסדנת איי אם ,החליטה מראש לכתוב עליה שטויות ,ודבריה בעיתון היו מלאי סילופים קשים.

ו...יש משהו שאף פעם לא כותבים בפורום שלנו כנראה כי לא פוליטיקלי קורקט לכתוב .
הכוונה לכך שגם ההורים המגדלים משפיעים השפעה מכרעת על הגדילה של ילדיהם.
וזה שאי פעם נערכו בחינות שהחליטו מהם על מסוגלות הורית- לא מנבא תמיד בפועל את טיב האינטראקציה של ההורים עם הילדים.
האינטקראקציה הזאת נקבעת במידה רבה גם על פי אופיים ויציבותם של....ההורים.

year of the cat

New member
אף מומחה לא תבע את הגברת על סילוף דבריו

ולכן לעולם לא אתקרב אליהם אפילו עם מקל

ואני מסכימה מאוד מאוד עם המשפט "גם ההורים המגדלים משפיעים השפעה מכרעת על הגדילה של ילדיהם"
וגם עם ההמשך. ממש עם כל מילה.

יסמין@

New member
מסכימה מאוד בייחוד עם החלק האחרון

ובמהלך השנים קראתי הודעות פה ושם של אימהות שסיפרו על תכונות ועל חוויות שונות שלהן שהשפיעו על סגנון האימהות שלהן. למשל, חרדות, רגשי אשמה וכו'. גם בדף הנוכחי יש דיון על רגשות של אם וכו'.

למעלה