האמנם כך נהגתי? סיפור קצר ואמיתי

skito

New member
האמנם כך נהגתי? סיפור קצר ואמיתי

אניני יודע אם נהגתי נכון אבל זה היה ספונטני ומתבקש באותם רגעים, לא מזמן הייתי חלק ממשלחת של משטרת ישראל לפולין, המארחים היו משטרת פולין אשר קיבלו אותנו באכסניה חמה ואוהבת, עמלו וכיבדו את כל רצונותנו על הצד הטוב ביותר, ועל כך אני ממש מודה להם. באחד הימים בעיר לודז, לקחנו פסק זמן למסע קניות קטן, הובלנו לשוק מקומי ששם היו ממכר של פריטים ישנים, שוק פשפשים כזה, בעודי מפשפש בדוכנים נדהמתי לגלות שאחד המוכרים מציע למכירה מצת ישן שעליו צלב קרס, מייד קיבלתי חום צמרמורת אחזה בי, לא דיברתי עם המוכר ובסימני ידיים שאלתי אותו כמה? והוא נקב בכמה זלוטים לא זוכר בידיוק מייד שילמתי לקחתי ונעלמתי, בהמשך נכנסתי לבזאר הסמוך לשירותים הציבוריים זרקתי את זה לאסלה (ו... אתם בטח מבינים ת'המשך) בקיצור השארתי את המצת באסלה כך שכל המבקרים אחרי יבינו שזהו מוקומו הטבעי של צלב הקרס!

פלא שלא הציע מצת עם מגן דוד

אני מניח שאלה או דומים להם נפוצים בפולן הרבה יותר מה "מציאה" שמצאת.

deebeebee

New member
בולים עם דיוקנו של היטלר ימ"ש

לפני כשנתיים, כשסיירתי בעיר העתיקה של ורשה, ראיתי איש זקן (מאלה שהיו שם אז) שמוכר חבילות בולים. מכיוון שאני ואבי אוספים בולים התקרבתי כדי לראות אם יש לו בולים מתקופת הגטו. הבולים היחידים שראיתי היו בולים עם דיוקנו של הפיהרר ימ"ש. לא יכולתי לשאת את המחשבה של רכישת הבולים למרות שאולי יש להם "ערך" הסטורי. האיש הגיש לי חבילה אחת כדי שאבחן אותה מקרוב אבל אני נרתעתי. אפילו לא יכולתי לגעת בטומאה.

masorti

New member
לי דווקא יש בול של היטלר בבית....

אז הוא שוכב לו שנים רבות באלבום הבולים. זה לא שהוא תלוי בתוך מסגרת על הקיר בסלון. דרך אגב, למיטב ידיעתי שרדו בולים רבים מאוד עם תמונתו של היטלר - ולכן אין לבול כזה ערך כספי של ממש.

deebeebee

New member
סיבה נוספת מדוע עשיתי טוב

כשלא קניתי את הבולים מאותו איש.

סקיטו - אתה אחלה גבר!!

מקומם של הנאצים ימ"ש באסלה של האנושות!!!

למעלה