האמנם מלחמה בטרור?

גרעאפס

New member
האמנם מלחמה בטרור?

אני לא מסכים עם שמעון פרס בכך שאסור להיפגש עם ערפאת כשמנסים לעשות לו דה-לגיטימציה. אבל יש נקודה חשובה בהשקפה של פרס: לא ניתן למנוע טרור ע"י צבא אלא רק ע"י ערפאת. הטרור, בגלל הנטייה ההתאבדותית של מבצעיו, הוא דבר שכמעט בלתי אפשרי למניעה. ורק ע"י מו"מ מדיני ניתן לעצור אותו. זהו פשוט עניין טכני, שלא ניתן לעצור את הטרור בלי הידברות עם ערפאת וגורמים פלסטיניים, ולא עניין אידיאולוגי שערפאת הוא לא מנהיג טרור. כנ"ל גם לגבי המלחמה של ארה"ב בטרור. קשה, וכמעט בלתי-אפשרי למנוע טרוריסטים מתאבדים, לכן יש למגר את הבעיה מהשורש: מדינות ערביות דיקטטוריות כגון ערב הסעודית ומצרים.

המוסד

New member
משה דיין אמר פעם ../images/Emo45.gif

"עדיף שארם אשייח בלי שלום מאשר שלום בל שארם אשייח"(נראה לי) אבל מה לעזאזל הקשר? "אנחנו לא יכולים להגן על כל בית ועץ בארץ ישראל אבל אנחנו יכולים לגבות מחיר כבד כל כך מהערבים שיהפוך את הטרור בשבילם ללא כדאי"

EverMan

New member
אירוני

לפני יומיים היה בסוכת השלום שלנו רב אמריקאי. ולא זוכר איך בדיוק זה עלה , אבל עלה הנושא של קדושת החיים. הוא אומר שכל היהודים קדושים והמוסלמים והנוצרים הם גויים ולא קדושים אז הם פועלים לפי רצון ה´ אבל לא קדושים. אז שאלתי אותו : האם גם הם לא נוצרו בצורתו ? והוא אמר לי : הם נוצרו בצורתו אך אין להם נשמה אין להם נפש. וזה דבר שבאותו רגע גרם לי לחשוב , אם כל העם מאמין כמוהו זה פשוט עצוב להפליא, איך אפשר לחשוב שאתה נעלה מעל בן אדם אחר ? ועוד לציין שאתה קדוש ושאחרים יכולים למות וזה לא משנה ? לפי התורה על אדם לקיים קודם כל את מצוות בין אדם לאלוהיו. אך לפי הכתובים על אדם קודם כל לקיים את בין אדם לחברו. וזה הדבר שאיתו אני נאלץ להסכים קודם כל ! אדם לא משנה דתו ולא משנה מוצאו, הוא קודם כל בן אדם שצריך לכבדו ולתהתייחס אליו בכבוד עליאי. וחבל לי מאוד שאנשים שרואים את עצמם נעלים על אחרים פוגעים בעם הזה ע"י זה שהם לא נותנים לאדם ה"לא קדוש" לחיות פה. מחשבות של אחרי תקומה משינה -=<ענבר רובין>=-

Dip

New member
ענבר..

אולי זה באמת נשמע מאוד מתנשא אך באמת האדם היהודי נמצא בדרגת נשמה גבוהה יותר מאדם גוי,אבל זה לא אומר שאם גוי מת, היהודי צריך לקפוץ משמחחה(או שבמקרה הטוב זה לא יזיז לו..) זה לא אומר שצריך להתייחס לגוי לא כבנ"א רגיל, ולכבד אותו ע"כ.. אך אם האדם ה"לא קדוש" פוגע בעמי יש לי זכות וחובה לא לתת לו לחיות פה!! את צריכה גם לדייק בכך שאת אומרת שבתורה חשוב יותר עניין בנ"א למקום, אלוקים, באותה מידה שהוא רוצה שאת תקיימי את מצוותיו, הוא רוצה שתנהגי בכבוד לאדם אחר, וזה לא משנה אם זה יהודי או לא!! DipDip

Dip

New member
את המילים שרשמתי בלשון נקבה..

תחליף ללשון זכר סליחה, לא שמתי לב..

EverMan

New member
תגובה מהירה ואני זז לסוכה

אך אם האדם ה"לא קדוש" פוגע בעמי יש לי זכות וחובה לא לתת לו לחיות פה!! באותה מידה אתה יכול להגיד שרוצחים צריכים להיות מגונים מהעם ואתה צודק. כל אדם שאין לו מטרות כלשהן חיוביות צריך להיות מגורש מהעם או בבית כלא , אבל א. אל תיקח עניינים לידיים ב. אין קשר לערבים או לנשמות פה. טוב אין לי זמן לתגובה ארוכה אע"פ שיש לי הרבה בראש ... והיום עוד יהיו ויכוחים עם הליכוד ובני עקיבא בסוכה אז אני חייב לשמור כמה לעצמי :) להתראות וכל טוב -=<כל ישראל מירושלים הבוקר הזה (וענבר רובין)>=- נ.ב אני זכר גאה

Idan91

New member
אפשר להבין מה בדיוק..

גורם לך לחשוב שאדם יהודי נמצא בדרגת נשמה גבוהה יותר מאדם גוי?!

EverMan

New member
לא קראת כראוי

זה לא אני . זה מה שהרב האמריקאני טען -=<ענבר רובין שכועס על משהו שלא ממש קשור לפורום>=-

Dip

New member
שום דבר לא גורם לי...

כתבתי בהודעה שלי שזה אמנם נשמע מתנשא אבל זה נכון.. קצת קשה לי להסביר זאת לך(למרות שאני לא יודעת אם אתה אדם מאמין או לא..) אבל הנשמה של האדם היהודי שונה מנשמתו של האדם בגוי בגלל שהקב"ה בחר את העם היהודי לו לעם וזאת הייחודיות שלו משאר העמים, וזה גם מה שנותן לו את הדרגה הגבוהה הפוטנצאלית אצלו בנשמה, ואני שוב מדגישה שנשמה זה העניין הרוחני, וחס וחלילה שלא תבין אותי נכון שאני אומרת שאדם גוי הוא דרגה מתחתי בהכל ושאני יכולה להתי יחס אליו איך שמתחשק לי

Hermione

New member
עליונות העם היהודי?

מה הביא את הרב האמריקאי, אותך או כל בת חווה אחרת להגיע למסקנה נוראית כזאת? לפני הרבה שנים קם בנאדם בארץ במשבר ושבה את ליבותיהן של בנות ארצו בדיבורים על הגזע הנעלה שלו. אותו בנאדם גם הפעיל מפעל משומן להפליא לרצח אנשים כי הם לא נולדו ארים. לגזענות מכל סוג יש בסיס כלשהו והוא מתחיל כאן, בבני נוער שמשוכנעים שבגלל שהם יהודים יש להם נעלות. איך? למה? מה הופך את היהודים לטובים יותר מהמוסלמים, הנוצרים, או כל אחת מהדתות והכתות שיש בעולם? אני מאוד מצטערת, אבל מה שאתם מדברים פה זה בולשיט טהור. אתה, כיהודי או יהודיה לא יותר טוב ממישהי נוצריה שגרה בארצות הברית, בודהיסטית שחיה בסין או אפילו מוסלמית מאפגניסטאן. אז בבקשה, תחשבו רגע על ההשלכות של הדברים שאתם אומרים, במיוחד לפני שאתם אומרים אותם לי. -אלינור רגבי, מלכת הצנון הבלתי מעורערת-

המוסד

New member
אני אסביר למה "נפש יהודי" זה בולשיט

אתה אומר שרב מבני ברק נמצא באותה רמה של הנשמה שלי כי שנינו יהודים על אף שאני לא מקיים את המצוות אבל עם אדם לא יהודי מתגייר? הוא עובר שידרוג? צומח לו מגן דוד על הלב? איזה מין שטויות אלו? אדם הוא אותו אדם בין אם הבולבול שלו ערל או ובין אם לא

אריאל1

New member
זכור לי שהסברתי שהעליונות קשורה

לקירבה אל ה´ כך שאת הגר הסברתי. ובענייך אני חייב לומר שהעם היהודי קיבל מתנה יוצאת מן הכלל הוא נבחר ואין לו אפשרות לצאת מזה

אריאל1

New member
דווקא במה שת אומרת מתבאטת

העליונות. כבר שנים היהודים מאמינים שהם העם הנבחר אבל מעולם לא הוציאו לפועל איזשהו תוכנית להשמדת עם או דומה לה. בעניין הערבים נעשו כאן טעויות ולא נעה מאמץ לתקן אותם אל תאשימי אותיתאשימי את הממשלה.

אריאל1

New member
דווקא בזה מתבאטת העליונות

שמעולם לא היינו צריכים להראות את זה ומעולם לא ניסינו

.המוסד

New member
סליחה אריאל

אבל גם למנהל אתר "חופש" יש עליונות על חסיד אומות עולם???

אריאל1

New member
נכון מאוד

אדם הוא אדם. הרבה דתיים מתעלמים מהעובדה שאנחנו חייבים גם בהתנהגות יפה לגויים, אם אפשר להזכיר רק שמצוות צדקה היא גם לגויים. אבל אני כן מאמין שאני יותר טוב מאשר עם אחר וזה מסיבה אחת אני יותר קרוב לדרך שבה הקב"ה רוצה שהאדם יהיה מהם! עכשיו אין זה אומר שבפועל אני צריך להראות את זה (האמת שלפי ההיסטורי שלנו זה די להיפך) למסקנה: אני מעליו מהבחינה הזאת שאני מאמין באל האמיתי בצורה הנכונה אבל זה לא נותן לי שום זכויות יתר עליו. (הזכות על מדינת ישראל הוא נושא אחר אבל שאף אחד לא יבין לא נכון לנו יש זכות על הארץ!, ושוב שאף אחד לא יבין לא נכון זה לא אומר שלהם אסור לשבת פה. אבל אני מתחיל להסתבך אם מישהו רוצה להיכנס לדיון בנושא שיתחיל שירשור אני מוכן בשמחה להצטרף).

little cooki

New member
אני איתך ב100%

אתמול אמר שרון נכון ובצורה הכי מדוייקת שיכולה להיות שאנחנו לא נהיה צכוסלובקיה ומעכשיו אנחנו נדאג לזכות קיומנו כעם ומדינה משלנו לבד.

למעלה