האמנם צבא העם???

Tomak20

New member
האמנם צבא העם???

אני מכיר כמה חברה שיצאו מהצבא על פרופיל רפואי 21 ולא התנדבו, ולפחות אחד שיושב בכלא כבר חודש כדי לצאת מהצבא. אני אישית לא מאשים אותם, הצבא הופך יותר יותר פוליטי והאידיליה של צבא העם הולכת ומתגלה כאוטופיה רחוקה... אולי באמת לא צריך צבא ענק שמחסל תקציבי ענק??? אולי מה שהיה נכון לתקופה של מלחמות קונבנציאונליות ענקיות עם כמה צבאות שכנים לא נכון לתקופה של עימות נמוך עצימות, מסתערבים ולוט"ר??? האם באמת צריך לגייס את כולם, להשפיל אותם ולרמוס את כבודם, ואח"כ עוד להתפלא איך יש יותר מתאבדים כל שנה בצה"ל מאשר חיילים שנהרגו מתאונות או מפח"ע??? האם באמת צריך להחזיק מאות מ"צדיקים(וזה ממש לא אישי נגדך סנאי) כדי שירדפו אחרי חיילים ואם חס וחלילה נפלה להם חתיכת בד מהקוטפת צריך להשאיר שבועיים אחרי שנתנו את נשמתם לצה"ל??? האם באמת צה"ל יכול להרשות לעצמו כסת"ח ומניעת עונשי מאסר מקצינים שאנסו חיילות???? ואם התשובה לשאלתי האחרונה היא כן, האם באמת צה"ל צריך להתפלא ששליש מהבנות לא מתגייסות לצה"ל??? האם נכון להפעיל את חיילי צה"ל נגד אוכלוסייה ישראלית ויישובים ישראלים??? האם גירוש ישראלים מבתיהם ע"י כוחות צה"ל בשם הממלכתיות המזוייפת לא יכול להביא להתדרדרות במדרון הדמוקרטיה, עד כדי כך שמחר אותם חיילים ישלחו בשביל ערך הממלכתיות המזוייף לא ישלחו חיילי צה"ל לפזר בכוח הפגנות של שלום עכשיו בכיכר רבין??? והאם מקרה כזה לא יכול לקרות במדינה שרחוקה 12 נקודות במדד השחיתות מהמדינה המערבית הקרובה ביותר??? האם זה הגיוני לדבר על צבא העם ואז לדאוג ש"בנים של" ישלחו אוטומטית לדו"ץ, גל"ץ או "במחנה", בעוד נערים מהעשירון התחתון ישלחו אוטומטית להיות עובדי רס"ר??? האם זה הגיוני שמדברים על צבא העם בלי שמנסים למצות פוטנציאל מדיני מול מדינת אוייב בעל מרחב השפעה נרחב כל כך על הסכנות שיוצבו לצה"ל ואל תמונת המצב המזרח תיכונית(אני מדבר על סוריה)???? חברים, התנועה הזאת של האנשים האלה היא רק תופעת לוואי של מה שקורה במדינת ישראל בשנים האחרונות בכלל, ועל מה שקורה בצה"ל בפרט. מנהיגי המדינה אזרחי המדינה וראשי הצבא יצטרכו לבחון טוב טוב את הקונספציה של "צבא העם" ולראות האם הוא מתאים למציאות הישראלית הפנימית והאיזורית של המאה ה21, ואם הוא כן, איך לדאוג שמי שמשרת בו ירוויח וייתן את הכי טוב שלו, גם כאשר הוא מקבל עשירית משכר המינימום בחשבון הבנק כל חודש. כמו שאמר אלוף במילואים גיל רגב, ר' אכ"א לשעבר, ה"השתמטויות" הינן תהליך שמתרחב ונהפך לנפוץ יותר בחברה הישראלית, וצריך לעשות חשבון נפש נוקב בקשר לעקרון "צבא העם"... לילה טוב וסופ"ש רגוע לכולם...

למעלה