האמנם?

sense9

Member
מנהל
האמנם?

"אין כיום תחליף לטיפול בדיכאון באמצעות שוק חשמלי"
http://www.hayadan.org.il/electric-shock-against-depretion-050113/
ממחקרים עדכניים שזכורים לי, טפול ע"י נזעי חשמל עלול לגרום לנזקים הרסניים עד כדי מוות, מה גם שאחוז ההתאבדויות לא פוחת. רק משום מה על זה פחות ששים לדווח.
ובאשר לחתימה על טופס הסכמה, דיי אבסורדי בהתחשב במצבו של החולה...

katzeran

New member
האמנם?

למיטב ידיעתי, עושים שימוש בטיפול הזה במקרים קשים במיוחד של דכאון מאוד עמוק שלא מגיב לטיפולים אחרים, מעין last resort.
לשאלתך על ההסכמה, את טוענת שחולי הדכאון לא מסוגלים להחליט על עצמם?

sense9

Member
מנהל
סוף פסוק?

למיטב ידיעתי, טיפול בגרייה אלקטרומגנטית מסתמנת כאלטרנטיבה ראויה לטפול בנזעי חשמל.
באשר להסכמה, תקן אותי אם אני טועה, אבל דכאון הוא, בין היתר, מצב של ירידה ברמות הסרוטונין. מהזכור לי, ירידה ברמות הסרוטונין נמצאה קשורה גם לירידה ביכולת השיפוטית.
אז נכון שישנם קריטריונים בהם המטופל צריך לעמוד ע"מ שיחתימו אותו, אם לאו, האחריות עוברת לידי האפוטרופוס שלו, אבל זה עדיין נראה לי מצב כ"כ נפיץ ואף מסוכן.

katzeran

New member
פסוקו של יום?

אני לא סגור על נושא הסרוטונין. למיטב ידיעתי המודל הסרוטונרגי מורכב יותר, אבל נשאלת השאלה האם אותן רמות נמוכות שמקושרות לבעיות בשיפוט הן אותן רמות שמופיעות בדכאון.
בכל מקרה, אני לא יודע. אני לא בקיא בזה. חבל שאין לנו פה איזה פסיכיאטר שיידע לענות, או אתיקן.
וכן, גרייה אלקטרומגנטית היא אופציה שגם מקבלת תנופה.

reakwind

New member
מבחינה משפטית

אם אני לא טועה, אדם יכול להסכים או לא להסכים לטיפול כל עוד הוא לא מוגדר כפסיכוטי (כמו בדיכאון פסיכוטי) ו\או מסוכן לעצמו\לסביבה.
כלומר, גם אם יש לי דכאון נורא חזק שמביא אותי לאשפוז אני עדיין לא מוגדר כ"לא שפוי" מבחינה משפטית כל עוד פסיכיאטר לא קבע שאני פסיכוטי ו\או מסוכן.

למעלה