האמריקאי בשינוי גרסה משמעותי להמשך החודש

ariecohen34

New member
האמריקאי בשינוי גרסה משמעותי להמשך החודש

יובל 42

New member
עכשיו הוא זהה לגרסת אי.סי שהבאתי לפני יומיים מפי סודרי

אבל תאמר לי איזו מין חוכמה זו לשנות את הצפי החודשי אחרי שכבר עברו 7 ימים מהחודש ואחרי שבנגב המרכזי והדרומי כבר ירדה אתמול יותר מהכמות החודשית?
הוא חוזה את העתיד או את העבר?
כי את העבר גם אני יודע לחזות

לפי מה שהסביר לי סודרי. מדובר על ממוצע ימי גשם ולא כמות

אז גם החום שבצפון אולי יכול להסתכם מתחת לממוצע ימי גשם אבל הכמות יכולה להיות מעל . וכידוע בארץ יש לפעמים מערכות של מאה מ''מ יממתי במיוחד בצפון הפנימי.

יובל 42

New member
רק לדייק לא ממוצע ימי גשם אלא ממוצע גשם ליום

ראה במפה למעלה כתוב mm/day
מה זה אומר? זה אומר שאם ממוצע פברואר הוא 100 מ"מ
ובממוצע יש בפברואר 10 ימי גשם
אז יום גשם ממוצע בפברואר מניב 10 מ"מ
עכשיו אם הצבעים במפה ירוקים/כחולים זה אומר שהמודל חוזה שיום גשם בפברואר השנה יניב יותר מ-10 מ"מ (אפיקיות חזקה!)
ואם הצבעים במפה חומים/אדומים אז המודל חוזה שיום גשם בפברואר יניב פחות מ-10 מ"מ (אפיקיות חלשה!)
מה שנכון זה שייתכנו מצבי קיצון שבהם המפה לא תוכל ללמד אותנו כמה גשם ירד בפברואר. למשל אם נקבל רק יום גשם אחד בפברואר שיניב 60 מ"מ אז החודש יסתיים מתחת לממוצע אבל ממוצע הגשם ליום יהיה גבוה מאוד.
אבל לרוב יש קורלציה טובה בין ממוצע הגשם ליום לכמות החודשית שתתקבל בסופו של דבר ולכן המפה נותנת אינדיקציה לא רעה לכמות הגשם החודשית (בהנחה שהמודל צודק כמובן כי אם הוא טועה ממילא לא חשוב כל ההסבר הזה
)

הפרבולה

New member
לדעתי בחישוב ממוצע גשם ליום יש לחלק בכל ימי החודש

כלומר אם בפברואר יש 28 ימים והממוצע החודשי הוא 100 ממ אז הממוצע ליום הוא 3.57 ממ ליום ( כלומר 100 לחלק ל 28 ולא 100 לחלק ל 10 ).

בגלל שההגדרה של "יום גשם" היא בעייתית .

ניצן לא בטוח שלנו הוא טוב חייבים שיפור במיקום

חבל עד לפני כמה ימים היה נראה שסוף סוף נקבל נחת ואפיק על הראש כמו שצריך ואולי עם כמויות נורמליות . בינתים זה הזוי אבל הפעילות החמה האחרונה היתה המערכת השניה השנה בעוצמתה

למעלה