האמת אין לי משפחה ברוכת ילדים

M לשניים

New member
האמת אין לי משפחה ברוכת ילדים

אבל אני מאמינה שפה יש הורים עם נסיון. כשהילדים שלכם משחקים במשחקי מכות אתם מתערבים או לא? אני לא אוהבת בכלל משחקי מכות אבל הבנתי שזה מה שבנים אוהבים. לבן שלי בן ה8 יש חבר טוב שגר קרוב ומגיע די הרבה אלינו, אני מציעה להם ממיטב משחקי הקופסה/מחשב שיש לנו, אבל כמעט תמיד מגיעים משחקי מכות (אוף). איך הייתם מגיבים אם הייתם רואים את חבר של הילד שלכם יושב על הבן שלכם (ממש ככה) ושואל אותו אם הוא נכנע, והבן מנסה להשתחרר ללא הצלחה? אני צריכה ממש להחזיק את עצמי שלא להתערב להם במשחקים המוזרים והכוחניים האלו. הבן שלי ממש שונא שאני מתערבת, הוא אומר שזה רק משחק ושזה בסדר. אני מודה שאם הבן שלי היה יותר חזק אולי זה היה מפריע לי פחות, ככה זה... היום אני מבינה יותר למה אני רוצה רק בנות:)

באופן אישי לא אוהבת משחקי מכות.

לא הייתי נותנת להם לשחק במשחק הזה. אולי תזמינו חבר אחר... וחוץ מזה, תשלחי את הבן לחוג גודו וכו'... שיחזקו אותו.

Jen74

New member
אני אמא לבנות אז אין לי את הבעיה הזאת

אצלי הבנות רבות והולכות מכות "על אמת" ולא במשחק, אחת עם השנייה. ולא סתם סטירה פה וכאפה שם, אלא מכות-מכות
אני לא הייתי מתערבת ב"משחק" עצמו אלא כשהם הולכים מכות מתוך משחק פשוט אומרת שאצלי בבית אני לא מרשה אלימות מכל סוג שהיא ושאני מבקשת שימצאו משחק אחר שלא כולל מכות אחרת החבר יצטרך ללכת הביתה. אם בכל זאת הם ממשיכים מקיימים את ה"איום" ושולחים את החבר הביתה וגם מתקשרת להורים של החבר ואומרת שהסיבה שביקשת ממנו ללכת היא שהילדים מעדיפים משחקי "מכות" מאשר משחקים אחרים וזה לא מקובל עליך. כשאני שומעת את הבנות שלי רק מקללות, אפילו אם זה מתוך משחק או בצחוק אני ישר מעירה להן. גם אם הן עושות את זה עם חברות שלהן, כל זמן שהן מקללות לידי אני מעירה להן. אני אומרת להן שזה מוריד מהכבוד שלהן כלפי עצמן וכלפי הסביבה שהן נמצאות בה כשהן משתמשות במילים מסוימות. הן מפסיקות כשאני מעירה אבל אני מתארת לעצמי שמחוץ לבית הן מקללות אם מתוך עצבים ואם בתור "צחוקים". אבל כל עוד הן לידי או בבית שלי, אני לא מרשה להן להשתמש בשפה אלימה ומכוערת. כנ"ל מתאים לגבי אלימות פיזית, אם מעצבים או אם מתוך "משחק".

M לשניים

New member
תודה

אגב, הבן שלי אמר לי שבבי``ס המורה מרשה להם ולא מתערבת אם יש משחקי מכות.

Jen74

New member
אם זה נכון שבבית הספר לא מתערבים

לדעתי זה ממש לא בסדר. אסור שבבית ספר תהיה הפגנת אלימות בצורה כלשהי ואני במקומך הייתי מבררת עם המורה אם זה נכון. ייתכן וזה נכון והמורה תכחיש ובמקרה כזה פשוט צריך לעשות ביקור פתע בבית הספר ולבדוק את הדברים. בבית ספר "משחק" שכזה עלול להתפתח למקרה לא טוב שבו מישהו יפגע בצורה קשה כי בבית הספר הפיקוח על ה"משחקים" האלו לוקח בחסר וזה לא כמו שהם "משחקים" בבית כשאת יכולה להשגיח ולהפסיק את המשחק לפני שהוא מגיע למצב שמישהו נפגע.

למעלה