האמת היא שקצת כבד לי.

האמת היא שקצת כבד לי.

כבר כמה לילות שאני לא מצליחה לישון, ואם כן אז הגוף מעיר אותי בעצמו ממש מוקדם בבוקר. אני לא מצליחה ללמוד כמו שצריך והמבחן כבר מעבר לפינה, וזה כזה טיימינג גרוע.
אז מהיום בלילה אני מתחילה לקחת כדורי שינה עד המבחן, שכנראה הוא הגורם המרכזי למתח שפוקד אותי כרגע. בחיים לא לקחתי כדורי שינה, ובחיים לא הייתי ככ במתח. אני בכלל לא מודה שאני במתח, אבל אתם יודעים.. מהנפש אי אפשר להסתיר כלום.

K4lEl

New member
ניסית יין?

במקום כדורי שינה.
מתח במבחנים - טבעי. צריך לדעת לשחרר. קשה מאוד. אפשרי.
גם אני בתקופה הזו, וגם אני במתח.

קראתי שבירה למשל מפילה לשינה...

לכמה שעות ואז מתעוררים בלילה ולא נרדמים.
כדורי שינה לתקופה קצרה זה פטרון לגמרה סביר לדעתי.

arieshor

New member
פרפרית אנונימית

הייי
עדיף לא לקחת כדורי שינה
גם לא יין .את יכולה להיתרגל ולהיות שיכורה .
תנסי לישון בלי כדורי שינה.
כשבן אדם מתעייף או מתעייפת יותר נוח לישון.

המנותק1

New member
המתח הוא טבעי

אם זה פוגע לך בתפקוד אולי שווה לקחת כדורי שינה באמת, אבל תבדקי שהם לא גורמים לישנוניות במהלך היום, שזו לפעמים תופעת לוואי שמופיעה.
מעבר לזה כמובן שכדורי שינה הם פתרון קצר טווח, ואם הבעיה נמשכת אל תקחי את הכדורים כי הם ממכרים ומצריכים הגדלה מתמדת במינונים לצד אפקטיביות שיורדת.

ניסית לקבל עזרה בכיוון של חרדת מבחנים?

אני לא חושבת

כי בשום מבחן שהיה לי עד היום לא הרגשתי ככה. טוב, סה"כ עד עכשיו זה המבחן הכי גדול שהיה לי בחיים, לגיטימי להתפגר ממתח לא?

alona 27

New member
כל כך מלחיץ ללמוד

במיוחד בתקופת מבחנים יש הצפה רגשית- עצבות ארוכה ולא מוסברת, לחץ רציני, בדידות, תקווה.
מצד שני אחרי שהתקופה הזאת נגמרת מרגישים כל כך נקיים, התחושה כאילו אפשר לעשות הכל אם למדנו כל כך הרבה.
לשינה לא חייבים רק כדורי שינה, את יכולה לבקש מהרופא גם משהו להרגעה שמרדים, כמו ואבן למשל, ולקחת חצי או רבע כדור ממנו. רק תיזהרי לא לקחת בתדירות גבוהה מידי, כי גם לזה אפשר להתמכר.

avishaypsy

New member
מחשבה

מתח לפני מבחן הוא טבעי, בטח כשמדובר במבחן חשוב. לצד בירור מדוע המבחן מעורר רמת מתח כל כך גבוהה עד לכדי פגיעה בשינה והאם המבחן הוא הגורם היחיד למתח, ישנן גם שיטות להפחתת מתח שאינן נעזרות בחומרים כאלה ואחרים (טבעיים וסינתטיים). אם ישנה מצוקה הייתי נזהר מלטשטש אותה באמצעות חומרים כאלה ואחרים כפתרון ראשון שכן הדבר עלול להפוך לדפוס שאחר כך יהיה קשה לעצור אותו.
בכל מקרה, בהצלחה בבחינה!

למעלה