האמת??? מרגיש חייב.

האמת??? מרגיש חייב.

שהריי סיפרתי לכם על פשטידת הבשר שלי, ופתאום ניזכרתי לי, כי התמונות עדיין במצלמה (ופתאום שמתי לב שאין בתפוז סמיילי של מצלמה
). אז הנה התמונות, שלב אחרי שלב:
 
והנה, אחרי מס' דקות,

מוסיף שום פרוס (מזכיר למי ששכח, שום לטיגון מוסיפים אחר כך, שכן טיגון ארוך מדי שלו, מביא את טעמו למרירות)
 
ושוב תקריב של טיגון הבצל בתוספת השום

אגב, טיפ קטנטן: כששם את הבצל לטיגון, מפזר עליו מלח. עוזר בהגרת הנוזלים. הטיגון - בשמן זית.
 
ועכשיו, לבשר הטחון:

אני אוהב להשתמש בבשר בקר טחון, מהסוג שניטחן מול עיניי ולא מהסוג שבא לחנות ולוקח מה שיש. לפעמים, מערבב עם בשר עוף טחון או הודו. מניח אותו המחבת יחד עם הבצל והשום, ומערבב. >קיבלתי רעיון לשידרוג, שאנסה בפעם הבאה: להוסיף חלקים פנימיים ו/או קוביות חצילים שטוגנו מראש.
 
ועכשיו, מוסיף פיטריות חתוכות מקופסה

לא צריך להשקיע יותר מזה, מהסיבה, שפטריות טריות בשלב כזה של בישול פשוט יאבדו את הטעם ולכן לא יתרמו
 
והנה, תמונה אחרונה:

לאחר עירבוב טוב טוב, מוסיף צנוברים קלויים וכן פיסטוק קלוי. בתבנית, מרוחה במרגרינה (למרות שגם שמן זית הולך מצויין), מניח בצק עלים מרודד, כקופסה שמכסה את התבנית, מניח בתוכה את כל המלית שהכנתי והצטננה כבר, מכסה שוב בבצק עלים, מור בביצה, סוסום וקצח, ו- אודרוב, לתנור שחומם מראש לחום בינוני עד גבוה, למשהו כמו 20 דקות עד חצי שעה. לצערי - חייב לכם תמונות של הבצק, אבל לא נורא. חגי
 

Bavmorda

New member
חגי - נראה נהדר ונתת לי בזה הרגע רעיון

למנה המושקעת הבאה עם בשר טחון . היה לי מיקודם חצי קילו שכרגע יושב בצד עם מלא דברים טובים ומחכה להפוך לקיציצות מאורכות ולתנור. חיפשתי לפני כן משהו עם בצק אולי להכין ככה צ'יק צ'ק - אבל עם בצק עלים (קנוי !) זה נראה נהדר. משהו שגם הילדים יאהבו. תיבול בשר למשהו טעים צריך להיות בסיסי ופשוט - הבשר עצמו הוא המלך. שאלה אחת יש לי: האם עשית חורים בבצק מעל לבריחת האדים ?
אין לי כוח לחפש אבל אני זוכרת שצריך את זה (אלא אם הבשר לא טוגן קודם לכן... ?) המשך שבת נעימה. BAV.
 
לא. אני לא עושה חורים.

האפייה, למעשה, היא רק עבור הבצק, היות והבשר כבר מבושל. מה שכן, על מיכסה המאפה, אני חורץ, פסים לאורך ולרוחב, מה שמקל אחר כך, לחתוך את המאפה. אצלי לא רואים את זה, מכיון שהכל מכוסה בסומסום וקצח. חגי
 
למעלה