האמת שהייתי בטוח ש AXN יחיו מחדש את

אלירז ל

New member
האמת שהייתי בטוח ש AXN יחיו מחדש את

הפורום... מסתבר שטעיתי

1Shir

New member
צודק! אז לצורך העניין... דיון -

מחשבה שעלתה לי לאחר שצפיתי בפרק הרביעי: כל הקטע הזה עם הסיפור האישי של מולדר על אחותו הופך את כל הרעיון של הסדרה למשהו מאוד מעורער. למה? בגלל שתמיד אפשר לבוא ולהגיד שכל האמונות שלו הן בעצם תוצאה לא מודעת של המועקה האישית שלו שבכלל לא קשורה. כאילו, הם עושים את זה מאוד קל לפקפק בו ואפילו לעשות ממנו מין מטורף. למה אתם חושבים הסדרה בנויה ככה? אני מחכה לשמוע דעות ותגובות על מה שכתבתי! ודרך אגב אם אתם כבר בשוונג, בשרשור שלמטה (אם הוא לא עבר עמוד בכלל) שאלתי כמה שאלות בשבוע שעבר ואף אחד מכם לא ענה, אז להתייחס בבקשה!

DarlingAdam

New member
בלי קשר לצדקת דרכו,

ברור שהוא אובססיבי ושיש לו בעיות נפשיות קשות בגלל אחותו. בין אם יש או אין חייזרים, המרדף אחריהם ללא רגע של שלווה, ללא ביטחון באף אחד, ללא "חיים" מחוץ לעניין הזה? זה פשוט לא בריא. גם כשהוא צודק בעניין הקונספירציה, הוא עדיין מבטל את כל האספקטים האחרים של חייו למענה. ולמה הסדרה בנויה ככה? כנראה כי לכריס קרטר יש בעיות בחיים :)

1Shir

New member
אני לא כ"כ מבינה איך אתה יכול

גם לאהוב אותו וגם לבקר אותו בדברים שאמרת? אם אתה לא מצדיק את ההתנהגות/צורת החיים שלו, מה אתה אוהב בסדרה?

DarlingAdam

New member
אני לא כל כך מבין,

איך זה קשור. אני חייב לחשוב שמאלדר הוא שיא המושלמות כדי לאהוב את הסדרה? *מבולבל*.

dylan

New member
אתה חייב לחשוב שמאלדר הוא שיא

השלמות אם אתה לא רוצה שנדרוש ממך לחסום את עצמך מהפורום!
אמממ.. אני מסכים.. חוץ מזה שגיבורים מושלמים הרבה פחות מעניינים.

1Shir

New member
ודאי שלא... אבל בעיניים שלי

הצורה שבה אתה מסתכל עליו הופכת אותו לקצת לא אמין. זו התחושה שלי, אולי זו רק אני. ואם מולדר לא אמין, אז בעיני הסדרה לא מעניינת. אותי לפחות. סדרה על אדם אובססיבי עם דמיון מפותח לא מעניינת. סדרה שבאה לחשוף את האמת הנסתרת - כן.

DarlingAdam

New member
אני דווקא מאוד אוהב..

סדרות שמתמקדות במישהו עם בעיות מעניינות, אובססיה לדוגמה. איך המוח שלו פועל, למה הוא עושה מה שהוא עושה - זה בערך, דרך אגב, אחד הדברים שמאלדר מתעניין בהם במסגרת עבודתו. איך הראש האנושי פועל. :) כל אחד רואה בסדרה את מה שמעניין אותו :)

scoutlavie

New member
צריך משהו שיניע אותו

והיעלמות אחות זה דבר די גדול. לגבי השיגעון - אמנם הוא מראה די משוגע בהתחלה כאן, אבל בהמשך הוא הופך למולדר שכולנו מכירים ואוהבים. הוא אפילו אמר מתישהו לסקאלי שהוא לא משוגע , הוא גם צריך הוכחה. הוא אמר לה שהראיה לזה זה שעל הפוסטר שלו כתוב "אני רוצה להאמין", ולא "אני מאמין". הוא גם צריך הוכחות. בהמשך הסדרה דוקא החטיפה של סקאלי הפכה למרכזית, והרבה חושבים שרק בגללה הסדרה המשיכה.נכון שנראה שאין לו כ"כ חיים, אבל כריס החליט שהעבודה זה החיים שלהם...

orityemini

New member
לגבי הפרק הרביעי...

שקוראים לו conduct נכון? בכל אופן, אחד הפרקים הקלאסיים של הסידרה, במובן הזה שחושפים עוד שכבה ממאלדר לגבי ההשפעות של חטיפת אחותי על חייו ועל האובססיה שלו בתיקי האיקס כתוצאה מזה. מאלדר אומנם לא הבחור הכי שפוי בעולם, אבל דווקא מזה שהסידרה התבססה מחטיפת אחותו, עושה את כל העיניין יפה ומיוחד יותר. אחר כך כבר הסידרה התבססה על דברים אחרים וחטיפת אחותו אומנם היווה בסיס, אבל לא עיקר. הפרק הזה איננו מהווה את הבסיס ללסידרה, רק חושף לנו דברים על דמותו ואישיותו של מאלדר. מה שעיצבן אותי בAXN, זה שהם הסתירו את ה I WANT TO BELIEVE של מאלדר בסוף הפרק עם לוגו מעצבן של AXN...חבל, כי זה הרס את אחד הסופים היפים והמשמעותיים שהיו לסידרה אי פעם. המשפט הזה של מאלדר בעצם מסביר את כל הקיום לסידרה.....

Merlin194

New member
תשובה לידיד.:)

כל הרקע של מאלדר בא להסביר את המסירות שלו לעבודה למצוא תשובות על כך שאחותו נעלה. הוא כידוע לך היה קשור אלייה מאוד, הוא מוצג כמטורף רק לאנשים מבחוץ,ככל שהעונה מתקדמת הוא עדיין מוצג כאיש מוזר אבל זה מדבק וסקאלי ואנחנו מתרגלים אליו, ואוהבים אותו הכל מקרה..\:)

למעלה