האמ......

האמ...... ../images/Emo4.gif

איזה עצבים... אני לא מצליחה עם ה"דיאטה" יום א´ הלך לי טוב, ואז כמובן אתמול והיום היה חראאאאאאאא
אני מבואסת מזה.. זה כל-כך מרגיז! כמובן שמחר "אני מתחילה מחדש" (איזה משפט מרגיז!
) כי אין שום ברירה. יש לי שאלה, מה אתם אומרים על הפרדת חלבונים ופחמימות? עובד? תאמת, לי זה נראה שטויות במיץ, אבל רציתי לדעת גם את דעתכם
ופליז, תנו לי טיפים לדיאטה. אסור לי להישבר
בהצלחה לכולם ולילה טוב
דובשי

אביטל +

New member
היי דובשי

מצטערת, אני לא כל כך זוכרת איזו דיאטה את עושה בקשר ל - "להתחיל מחדש" זה באמת משפט מרגיז ולדעתי גם גישה מוטעית. את פשוט ממשיכה הלאה. אז עשית כמה טעויות. ומניסיון, לרוב אנחנו מחמירים עם עצמנו והטעויות הן לא נוראיות. נסי לחשוב האם יש משהו ללמוד ממה שקרה. האם היה איזשהוא מצב שהביא אותך לטעויות האלו ? הפרדת חלבונים ופחמימות - לא בדיוק שטויות. הרעיון עצמו הוא מוטעה. חלבונים ופחמימות מתעכלים נהדר ביחד. אין שום בעיה, הם לא במלחמה בקיבה שלנו. ובנוסף לכך כל מזון מכיל גם פחמימות וגם חלבונים. אין שוב מזון שהוא טהור לחלוטין. כל דיאטה מטרתה היא להוריד את מספר הקלוריות (ולרוב את כמות השומנים) הנכנסת לגופינו. יש את הדרך הישירה ויש כל מיני דרכים עקיפות. ודיאטת ההפרדה היא דרך עקיפה. מחלקים את המזונות לשלושה קבוצות - פחמימות - פסטות, תפו"א, מוצרי קמח וכו´ חלבונים - בשרים, מוצרי חלב וכו´ נייטרליים - ירקות ופירות שימי לב ששתי הקבוצות הראשונות מכילות מזונות שהם עתירי קלוריות והקבוצה השלישית היא דלת קלוריות. מה שהדיאטה אומרת זה שמותר לאכול פחמימות או חלבונים בצירוף הקבוצה הנייטרלית. בלי הגבלה. בפועל הכוונה היא להגביר את צריכת הירקות ולהפחית את צריכת המזונות עתירי הקלוריות. אם ניקח ארוחת דוגמא - סטייק עם צ´יפס אז לפי ההפרדה הארוחה אינה טובה, וצריך לאכול סטייק עם סלט או צ´יפס עם סלט. שזה בעיקרון בסדר. אבל אם תחליטי לאכול שני סטייקים בלי הסלט, לא תתקדמי לשום מקום
ומצד שני אפשר להשיג את אותו אפקט עם מנות קטנות יותר - סטייק קטן יותר, מעט צ´יפס, וירקות. באופו אישי, אני לא אוהבת יותר מדי הגבלות על האוכל שלי. יש אנשים שמדווחים על ירידה של עשרות ק"ג בעזרת השיטה הזאת. ויש אנשים שלא יירדו בכלל כי הביצוע לוקה בחסר. וזאת דעתי

דובשנית,אמרת את התשובה בגוף ההודעה

אמרת כשכתבת: אני לא מצליחה עם ה"דיאטה". למה "דיאטה" דובשנית? כל מה שהתלבש על המילה הזאת עם השנים וכל מה שחווינו נמצא שם. כל החששות, ייסורים, הימנעויות מ..., רעב (מה פתאום ולמה?). בקיצור תפיסה לא נכונה. אבל לא צריך כעת להמשיך ולנתח (חלילה לאכול את הלב) למה? (בשביל מה זה טוב בעצם, נכון?) אלא כדאי לחשוב מה עושים מעכשו והלאה. למשל התשובה למה שקרה לך אתמול, לא נעוצה במה שעשית או לא עשית רק אתמול אלא עשרה צעדים אחורה. אז, נתחיל באמת דף חדש דובשנית. או-קי? לא "עוד דף" חלילה עד ש..., " או "איך אני יכולה להחזיק מעמד", לא הכיוון בכלל! אלא הפעם, לעשות זאת באופן שונה לגמריי למעשה בכיוון שצריך היה להיות מאז ומתמיד. זה מתחיל בלימוד מה היו אבני הנגף שלך בעבר, בתוכנית, להקשיב למה שגם הלב אומר (מה היית רוצה שיהיה בתפריט, מה "מקומם" אותך, לא משתלב למה שהיית רוצה ועוד ועוד...עוד נדבר והרבה דובשנית, אל תדאגי!!) השילוב של כל אלה יעלו אותך על הדרך הנכונה שלך! (בהדגשה: שלך!). (קראת את מכתב הפתיחה של הפורום?). תוספת לקטע של התוכנית. זה בהבדל שעד היום קיבלת/קיבלנו תוכנית "על הנייר" בציפיה שאלה אנחנו שצריכים להתאים את עצמנו אליה! BIG MISTAKE! זה עובד כשילוב ותיאום בין התוכנית לנו מכל הבחינות (רגשית, פיזית וכו´). דובשנית, באמת. עם יד על הלב. כשלכל פרט בדרך יהיה החיבור והמענה המתאימים - את תהיי על הסוס! מילים כמו: תנו לי טיפים, אסור לי להישבר. אני מאמינה שיהיו יותר ויותר פחות. כי בבסיס של הכל את תרגישי בנוח ושלמה ובזרימה טבעית עם הדברים שאת עושה. אז למה להישבר? זה ייהפך לחלק רגיל בחייך. מה שכתבתי לך עכשו, זה ממש קצה המזלג. כדי להגיע לכל אלה צריכים עוד דיבורים ושיחות, גם תוכנית - שהיא לב הענין (ודיאטנית ממש הכרחית. אבל כזו שתרגישי שהיא בראש שלך וקשובה לך גם בתור בן אדם ולא עוד מספר בתור. אם הבנת למה אני מתכוונת). אז תתעודדי דובשנית. לא כאמירה מפה החוצה, אלא כי יש דברים בגו. עוד נדבר. יום נפלא, מדליה.

למעלה