האנגלית כמיכשול

s135k

New member
האנגלית כמיכשול

שלום רב , אני סטודנט לתואר שני המתמודד כבר שנים רבות עם קושי כרוני בהפנמת השפה האנגלית. אומנם במהלך לימודי האקדמיים התמודדתי יחסית בהצלחה עם קורסי האנגלית השונים ועם בחינותיהם אך אלה לא באמת שיקפו את רמתי אלא את יכולתי להתמודד וללמוד ביעילות למבחנים. מה גם שעיקר המשימות בבחינות דרשו מיומנות "פאסיבית" - כלומר שאלות בנוסח אמריקאי או/ו ציטוטי טקסט שלא דרשו התבטאות עצמית שלי בכתב. נכון להיום אני חש כי אוצר המילים שלי דל יחסית ואחד המיכשולים הנוספים הוא היעדר שליטה בביטויים השונים (המורכבים מכמה מילים) של השפה האנגלית. לצורך קריאת חומר כלשהו באנגלית נדרש לי פרק זמן רב מן הרגיל עד כדי התשה עצמית. יכולת ההתבטאות שלי בכתב גם היא די דלה. מידי פעם אני מנסה להתכתב במסגרת הוירטואלית עם אנשים דוברי אנגלית מארצות שונות כדי לשפר במעט את מיומנויותי בשפה ואז הפער שלי משתקף גם שם... אך אני לא מתייאש מהר :) בכל אופן , הייתי שמח לשמוע הצעות או/ו דרכים יעילות לשיפור שליטתי באנגלית , בהיבטים אותם ציינתי. אשמח גם לקבל הפניה לעזרי לימוד (גם וירטואלים) מתאימים או מסגרות לימוד שיכולות להיות רלבנטיות עבורי. המון תודה מראש! דניאל.

אנגלית - לימוד מדוברי אנגלית

העצה המעשית שהכי נראית לי מתאימה לתת במקרה שלך היא - ללמוד אנגלית מדוברי אנגלית. כלומר, תירשם לאחד המכונים הטובים ללימוד שפה, כמובן תבדוק את הצרכים שלך מול מה אתה מקבל מהם - נראה לי שזו הדרך הנכונה ללמוד ולשפר את השפה. כמו שמכון לשיפור קריאה בעברית - רצוי שיעשה מי שדובר השפה ומבין אותה לעומק, כך ראוי בכל שפה. נסה אותם.

שבט

New member
וואו! עברת את המבחן באנגלית לתואר 2

זה כבר וואוווווווו אדיר! האמת שלא קראתי מה יונה ענתה לך למטה,אבל בטוחה שהיא עזרה לך. אני יודעת שיש קורסים לשיפור האנגלית, כמובן שככל שקוראים יותר כך אוצר המלים גדל וכו'... ז"א אולי כדאי לקרוא ספרים, עיתונים באנגלית, מאמרים באנגלית.

s135k

New member
תודה על התגובות :)

אני בהחלט אבחן את האופציה לגבי קורס אפשרי , אך כרגע זה עלול להיות דחוס מידי מבחינת לוח הזמנים הצפוי לי ולכן אדחה זאת למועד מאוחר יותר. בכל אופן , אני מניח שבשלב הנוכחי אשתדל להמשיך ולהשתמש בהזדמנויות שונות בשפה , כך שאשמח לקבל טיפים לעבודה עצמית יעילה בנושא. שבט , שלחתי לך מסר :) דניאל.

צ'יטוט זה הרבה יותר מסובך מחומר

אקדמי. אני לומד באנגלית (עם תוכנות הקראה וספלרים מתוגברים) אבל בדיון בין חברים אני ממש לא מוצא את עצמי. חומר מדעי אינו עשיר בניואנסים ורמיזות כמו שיחה חופשית.

היי עידו אני מחפשת את התוכנה הזאת!!

אני מחפשת אחר תוכנת הקראת טקסטים באנגלית אין לי בעיה באנגלית מדוברת או שמעתית אלא באנגלית כתובה - קריאה וכתיבה אני טובה מבחינה ויזואלית לכן התוכנה תעזור לי להימנע מהתיסכול בקריאת טקסטים באנגלית לשיפור ראיית המילה באנגלית בזמן השמיעה בעלפה ולמידת הקריאה והכתיבה על פי ויזואליות :)

:(

אהוד הביא לי את זה בפרום "לקויות למידה" היום אבל זה ממש אירוני שאני לא יכולה לקרוא אנגלית והתוכנה באנגלית לא? אני יחכה שאחשלי יעזור לי תודה :)

daniellaaviv

New member
לדבר אנגלית-מיומנויות שפה

כסטודנטים אתם מתרגלים בעיקר את הבנת הנקרא ואכן בודקים את האינטליגנצייה שלכם, את יכולת ההישרדות והתיחכום שלכם בלעבור את המיבחנים. כמו לכל שפה "חיה" יש לאנגלית 4 מיומנויות: קריאה (-פסיבי) וכתיבה (-אקטיבי) האזנה(-פסיבי) ודיבור (-אקטיבי). השאיפה היא לצמצם ככל הניתן את הפערים בין המיומנויות!!! הרבה אנשי עסקים ובכלל בעלי השכלה מדווחים על הזדמנויות בקריירה שהתפספסו בגלל שלא יכלו לדבר אנגלית!! לכן, עצה חשובה! אחרי התאר-לשפר את האנגלית המדוברת ואת האנגלית לצרכי תקשורת עיסקית, כי אי אפשר בלי.....

למעלה