האנסין ב-2 יח"ל- השלמה ל-3 יח"ל

gg4you

New member
האנסין ב-2 יח"ל- השלמה ל-3 יח"ל

שלום! רציתי לדעת לפי איזה אוצר מילים האנסין בבגרות (2 יח"ל- השלמה ל- 3 יח"ל ) ? תודה .

בעיקרון זה לא כמו היחידה הראשונה שקיבלת אוסף

דפים עם אוצר מילים...זה מתבסס ברמת העיקרון על הפרקים שלמדת מהספר עיתונות וגם על המיומנות מילון שלך...כי בסך הכל ברגע שיש לך מילון גם אם אתה לא יודע 80% מהמילים בקטע ואתה יודע לעבוד איתו לא ייקח לך יותר מדי זמן לפרש את הטקסט.

gg4you

New member
אבל.........

האם זה הספר הירוק הקטן הקטן? ואיזה פרקים מהספר עיתונות ? ברור שאם יש לי מילון אני אוכל לפרש את המילים שלא מובנות לי מהטקסט אבל העניין הוא שלא יהיה לי זמן לפרש כל מילה בבגרות , אז נראה לי שיש דוקא אוצר מילים כלשהו ששמנו יהיה בנוי האנסין בבגרות .....

אם הזיכרון לא בוגד בי אז עד פרק 16...

תשאל את המורה כדי להיות בטוח. בכל אופן, אני מכירה הרבה אנשים שהיה להם 100 בערבית שפירשו בבגרות את רב המילים כי זו חלק המטרה של האנסין בבגרות...לשנן מילים כמו תוכי לא ממש יעזור לך אלא אם כן תשב ללמוד את כל המילון ערבי- עברי של איילון...

אהה וסתם כי עכשיו נפל לי האסימון...

"אנסין" כשמו כן הוא- קטע בנושא שאתה לא יודע מראש עם מילים שלפעמים אף אחד לא מצפה ממך לדעת אלא ללכת לחפש במילון...

pilpelmemule

New member
כן, אבל מילון יכול גם קצת להכשיל...

(בלבול במילה, מילים שנראות זהות בעברית אך עם משמעות אחרת וכו') ולכן, כדאי לך ללמוד כמה שיותר מילים מספר העיתונות ולהגדיל את אוצר המילים שלך ולא להתבסס דווקא על מילון.... כן זה הספר הירוק, לפחות אצלנו. *כמובן, שיהיה צורך במילון, ד"א:)* בהצלחה!!

דלעת

New member
אני לא מסכימה איתך

יש לציין קודם כל שעשיתי את הבגרות שלי די מזמן ואני לא ממש בקיאה בבגרות החדשה אבל יתכן ומילה תופיע במשמעות אחרת מזו שניתנה לכם בספר שלכם ולכן הייתי ממליצה בכל אופן אם יש ספק קל שבקלים- לבדוק במילון- לעיתים תמצאו תרגום מתאים יותר.

למעלה