האנס הסדרתי מבקש שנממן לו טיפול...

פברואר

New member
wasabby אני ממש לא מבינה את

האבחנה המבדלת שלך בין סוגי האנסים והמוצא שלהם. אני מקווה שזו לא עוד גירסה של "בן טובים" כשמה שרוצים בעצם לומר זה :ילד אשכנזי מצפון תל- אביב. איזה אנס מחפש רווחים חברתיים? אלא אם כן מדובר בכרטיס כניסה לכת האנסים הבינלאומית? אני מפחדת מפרשנות גזענית לאבחנה שלך. אנסים ללא קשר לעונש ימשיכו שוב ושוב לאנוס. זו הפרעה נפשית וזו אלימות לשמה. בפועל מה שקורה בשטח זה שגם לאחר שנים בכלא, הם יוצאים וחוזרים שוב על מעשיהם. מצטערת שכאן נגמרת הסבלנות והטולרנטיות שלי. האינטרס של החברה לדעתי צריך להיות כזה האומר שעד אשר לא מוצאים תרופה למכה הם חייבים להשאר מאחורי סורג ובריח. אסור לנו כחברה להעביר מסרים כפולים ושיקריים. אנסים שחשופים למערכת חוק הקובעת שאדם שסיפר לכל העולם את מה שהעולם כולו יודע ישב בצינוק הרבה שנים, ומנגד אדם שהרס חיי אנשים רבים ישב בכלא שנה, מקבלים מסר ברור שאונס הוא לא דרגת פשע חמורה כל כך.

wasaby

New member
הסבר

אין לי מושג מאיזה מוצא או מאיזה רקע סוציואקונומי בא בני סלע. אין לי גם מושג איך הגעת למסקנה המוזרה שהגעת. אונס מהסוג שהגדרתי כא´ מתרחש ברמת השרון או בשדרות כמו גם ברעננה או אופקים. לא תמיד הוא מתרחש בחבורות. איזה תועלת חברתית יכול אנס כזה להפיק מהאונס? בחברה תקינה ומוסרית שום תועלת. בחברה שאנו חיים בה היום הוא מפיק בדיוק את אותה התועלת של נער שמספר לחבריו איך מישהי "נתנה" לו. קיום יחסי מין בקרב בני נוער כיום עדיין נותן נקודות זכות לציון החברתי של הגבר ולעיתים גם נקודות חובה לציון החברתי של האישה. חיי החברה של בני נוער נראים הרבה פעמים כפירמידה שהפופולארים ביותר עומדים בראשה. הרבה לא יהססו לדרוך על מישהו אחר בפירמידה כדי לטפס למעלה. אני מאמינה שאצל אנס כזה מדובר בבעיה מוסרית שיכולה להפתר על ידי ענישה ועל ידי טיפול פשוט יחסית, בניגוד לאנס שמרגיש צורך פתולוגי להכאיב לאחרים.

פברואר

New member
עכשיו ממש הפחדת אותי

את באמת חושבת שיתכן מצב בו נער או גבר אונסים והם הולכים אח"כ לחברה לספר? כי אם כן אז המצב הרבה יותר גרוע משחשבתי.

ספיר ק

New member
אני בטוחה שהם לא חושבים שזה אונס

הם מגדירים את זה כיחסי מין, ובהחלט סביר שמספרים לחברה.

מצטער אבל זה יתכן

נער או גבר שנמצא בחברה של אנסים ו(או)של אנשים שתומכים באונס לא יפחד לספר לחבריו על אונס שביצע. מקרים של אונס קבוצתי מתבצעים בעקבות אוירה שתומכת באונס. אני מזכיר בהקשר זה את מה שטל קר סיפרה שבעבר כמעט עבר בשבדיה חוק שהכיר באונס כפעילות גברית לגיטימית.

סליחה שאני מדברת

שוב אני קוראת בקשת "חוסו עלי" כשאשה פותחת את הפה ואומרת מה שבמוחה ובלבה. למה שלא נתקיף? ולמה שלא תתבטאי בלוא עוזך וכוחך? למה שלא תקבלי ביקורת חריפה כמתקפה על דעותייך ובהחלט לא עלייך? את מביעה רעיון? תני לאחרים שיתייחסו אליו לפי הבנתם וכושר הביקורת והשיפוט שלהם. תהדפי בעוז ובנחישות כל מתקפה אישית עלייך, על אופייך ועל אישיותך. אני איתך במאבקך הצודק לביטוי מלא, חופשי ומשוחרר של כל אשה!!!

טל קר

New member
קראתי פעם, נדמה לי שבספר של

ד"ר אריאלה פרידמן על הפסיכולוגיה הנשית (אבל לא בטוחה במאת האחוזים) על ההבדל מבחינת ההתנצלות בשפה שמתבטא לא רק בצורה השונה, אלא גם במשמעות השונה הנתפסת בין המינים. כלומר על אישה שאמרה I AM SORRY מתוך אמפטיה לאיזה אירוע, והגברים חשבו שכוונתה להתנצל והיא לוקחת אחריות על האירוע, והנשים ראו את כוונתה של אמפטיה לאירוע.

augustus

New member
נכון ולא נכון

יש אמת בדברייך, הנשים לעיתים קרובות מתנהגות בחוסר בטחון מעורר רחמים. מאידך, אני מזדהה באופן מוחלט עם הרצון של גולשות בפורום להימנע ממתקפות. המתקפות וההתלהמויות אינן מוסיפות לדיון, הן אינן תוצאה הכרחית של דעה מוצקה אלא של אי שליטה עצמית. חבל לי שגסות הרוח הפכה לתכונה לאומית, וחבל לי עוד יותר שהיא באה לידי ביטוי גם ברשת (הרי הרבה יותר קל לשלוט בכתוב מאשר בנאמר). כשיש דעה לא מקובלת, אפשר לנמק, אין צורך להתקיף, כך נשמור על אווירה נעימה שלא תגרע מרמת הדיון.

sista

New member
תסלחו לי, יש לי משהו לומר.

אני, שביומיום מדברת איך שבא לי ולא תמיד זה יוצא יפה לאזני השכנים, בפורום הזה, שהוא לרוב רהוט ומנומס, די לא נעים לי ומדי פעם יוצאת לי התבטאות שכדי לא למחוק אותה אני מרגישה צורך להתנצל, תסלחו לי. נראה לי, בגדול, שנשים שמתנצלות אגב הבעת דעתן לא תמיד זה מחוסר ביטחון. לפעמים ברור לי שמה שיש לי להגיד יצרום ובמצב כזה אני רוצה להראות לנמען שאין בכוונתי להיות גסת רוח במיוחד ואני מודעת לאפשרות הפגיעה בו אך היא לא מכוונת. נורא נורא תודה על הזמן שהקדשתם לדעותי הנבערות וללהגי הבלתי פוסקים וסליחה עצומה על ההטרדה וגזלת זמנכן היקר.

סיסתא, אני עוקבת אחר הדיון ונראה

לי שיש בו מה שיש בהרבה דיונים "אקדמיים" לגבי היומיום שלנו כנשים - קצת הקצנה לצורך הדיון... יע"ז אכן יש נטיה מוגברת של נשים להתנצל ואני רואה וחווה את זה לכל אורך הקריירה שלי ויחסי המשוב עם הסביבה, דוקא בהפוך על הפוך - אני לא מהמתנצלות ועל עמדות פחות ברורות ואסרטיביות של כל גבר רך הבעה סביבי אני "חוטפת" התקפות על "חוסר רגישות" ו"תוקפנות". לכן נשים נוטות להתנצל. אורין לקחה את האלמנט הזה ושפכה עליו - בצדק - אור. אין זה אומר, כמו בכל עניין הקשור להבדלים בין נשים וגברים, שעל כולנו לאמץ קודים של דיאלוג גברי אולם המודעות לנקודה הנ´ל עוזרת להשתמש באי-התנצלות ובהתנצלות לטובתנו באופנים שונים בנסיבות משתנות. חנה

אילנה ס.

New member
../images/Emo37.gif דעתי... ../images/Emo27.gif

בניסיון לראות את הדברים מנקודת מבט יותר כלל חברתית דווקא, הייתי אומרת שכל נושא הטיפול בנפגעים ובתוקפים מוזנח בצורה מבישה. זה נכון. נפגעת שרוצה לקבל טיפול ממטפל/ת מנוסה, צריכה לחשוב איך תגייס בערך 300 ש"ח לפגישה, כאשר הטיפול מתחיל בפעמיים בשבוע. כלומר - 600 ש"ח לשבוע, 2,400 ש"ח לחודש!!!! כן, היא כמובן יכולה להסתפק במטפל/ת פחות מנוסה שגם היא לא מטפלת בחינם, מולה תשב חודשים ולא תקבל את העזרה הנכונה. ספק אם תשוב לטיפול אחרי זה. יש מומחים מעולים בארץ, זה רק שתדעו, אבל - הם כן עולים כסף. והתוקפים... כן, גם להם יש לאן לפנות. יש מי שיודע לטפל. רק מה, אם המטופל לא רוצה להשתנות, דבר לא יזוז. לכן אני תוהה מה המניעים של הסדרתי, אני לא יודעת אם הוא באמת רוצה טיפול או שהוא מנסה דרך זה להשיג לו איזו הקלה בעונש. אבל שוב, ברמה הכלל חברתית, אין כיום מספיק עשייה מניעתית. אם כבר מרשיעים, אז לכל היותר הוא יישב כמה שנים ואחרי זה ייצא וימשיך לתקוף. אין הגיון. אין. אני חושבת שמשהו לא עובד, בהחלט לא עובד, בעולם שבו אפשר לפגוע, שוב ושוב, ורק ב-10% מהמקרים יש סיכוי שהנפגעת או הנפגע גם יתלוננו במשטרה. וגם אם כן ויגיע התיק לפרקליטות ותהיה הרשעה - אין פתרון אמיתי, אלא איזה מעשה של לצאת ידי חובה. הייתי רוצה לבחון את הדברים כאן מעבר לכעס של למה הוא כן ואנחנו לא, לראות איך מונעים. משורש. כמו שאמרה לי אישה חכמה כשהתנדבנו יחד פעם - "אנחנו כאן כדי לנגב את הדמעות". אמרה בכאב גדול. הייתי רוצה שיהיה יותר מזה. כבר ברמת הגנון, גן, בית ספר, תיכון וצבא. ואם קרה - אז טיפול, תיקון. אבל זה דורש החלטה וידיעה עמוקה מצד גורמים שמחזיקים בכסף - תקיפה מינית היא מעשה שלא ייעשה. וכנראה זה לא נאמר, כנראה זה לא מופנם. לא באמת. לא בעומק שצריך. אילנה סובול מנהלת פורום נפגעי תקיפה מינית ואתר מקום

אילנה - תודה על תשובתך.

מציעה לגלוש קצת באתר "מקום" שקישרה אליו אילנה ואשתדל להביא בהמשך אתרים ומובאות נוספים לנושא. חנה

למעלה