האנשים בתמונע

mayaza

New member
האנשים בתמונע

היי זה היה בשנת 2002 בשעה 1 בלילה . נסעתי לי על כביש החוף ושמעתי רשת ג' ... הרדיו השמיע שיר מדהים . מה שהיפנט אותי בו , היתה נגינת החצוצרה . למזלי , הקריין הציג בסיום השיר את הלהקה . "האנשים" בשירם "תבכה" . למחרת הדיסק כבר התנגן אצלי . ( בדיעבד יצאתי פראיירית על "פזיזותי" בקניה , הפסדתי את השיר "בואי לאילת" שצורף רק לאחר מכן למהדורות החדשות יותר ... ) מאז השיר "תבכה" הוא אחד מהאהובים אצלי ביותר . בכלל להקה שמוסיפה חצוצרן לארסנל זוכה אצלי לנקודות נוספות . אמש , בתמונע , מועדון דחוס עמוס ואוהד זכה לקבל מופע מקסים של להקה מקסימה . שירים משני האלבומים , בביצועים מהוקצעים של להקה מגובשת שנהנית להופיע . אני נהניתי וממליצה למצוא ולהגיע להופעה הבאה שלהם . תודה לפורום על הכרטיס !

zippa

New member
הופעה נהדרת

באחת מהביקורות שקראתי על "מוסיקה מהמרתף", האלבום הראשון של "האנשים", תיארו אותו כ"אפלולי ומקסים". ובהשפעת אותו תיאור, רצו לי אתמול בראש עוד ועוד מילים שכאלו - קסום, אגדתי, ענוג, שובה לב.. המוזיקה שלהם גורמת לי לחשוב על עולם טוב יותר. השמעתי את השירים שלהם לכמה וכמה אנשים במהלך השבוע האחרון, והרוב המוחלט נפל בקסמם. כתוצאה מכך, הגעתי אתמול להופעה עם עוד ארבעה חברים, כשעוד לפחות שלושה התכוונו לבוא ולא יכלו בסופו של דבר. לא הופתעתי לגלות את התמונע מלא מפה לפה, וכמובן שלא הופתעתי לראות את הקהל מתענג על כל שיר ושיר. ההופעה התחילה במעין מופע חימום של נגן סיטאר חשמלי, או משהו דומה, שהכניס לאווירה. אם אני לא טועה, השיר הראשון היה "אבק כוכבים" שפותח את האלבום החדש "עוץ". הביצוע של השיר "עוץ" עצמו היה מלווה בקליפ שהוקרן על הבמה (ושניתן לצפייה גם באתר שלהם), ושהבנתי שמשודר בערוץ 24 לאחרונה. וואו, איזה שיר. לפניו דרור שוסטק סיפר קצת על מסעותיו בהודו, שהובילו אותו לכתיבת השיר. אחד מהמאפיינים הבולטים במוזיקה שלהם הוא ההרמוניה המופלאה בין חברי הלהקה, הן מבחינה מוזיקלית (ומדובר בפצצות כישרון - הם החליפו שם כלי נגינה בקצב, וכמעט כולם שרו בשלב זה או אחר) ובעיקר מבחינת התפקוד שלהם על הבמה. פשוט היה כיף לראות. הם היו רגועים, ונעימים ושמחים. לאחרונה אני מתחברת יותר לקולות גבריים, אבל הקול של נירי דמסקי הוא כזה שגורם לי להצטער יותר מתמיד שאני לא יודעת לשיר. כ"כ צלול ונקי. ג'אלו והביצוע החדש לניצוץ אהבתי ריגשו אותי מאד בשמיעה ראשונה, ואתמול בהופעה אפילו יותר. בסוף ההופעה הרגשתי היחלשות קלה, אבל אולי תרמה לכך העובדה שממש חיכיתי לביצוע של "כמו בלדה", שלא הגיע.. ייתכן שהייתי צריכה לצעוק בקול רם. זה עבד ללא מעט אנשים אחרים אתמול ;) באתר שלהם אפשר להקשיב לשירים, אז למי שמתחשק לו להתאהב גם כן, המומלצים שלי הם עוץ (שיר 3), אבק כוכבים (1), ג'אלו (4), וניצוץ אהבתי (11). עמדתי להמשיך לכתוב, אבל הבנתי שאני עלולה לרשום את כל הרשימה... תודה רבה ליפית על הכרטיס! :)

למעלה