האנשים השוהים במוסדות..

asloma

New member
האנשים השוהים במוסדות..

אלה שאלוהים לא ריחם עליהם, אלה שאינם מסוגלים להיות עצמאיים בקהילה, אלה הרתוקים לכסא הגלגלים, הממסד מכה בהם שוב ושוב. כדוגמא קלסית לאי שיוויון בין אלה השוהים במוסדות לבין אלה החיים בקהילה, ניקח לדוגמא נושא כסא גלגלים.. האיש עם המוגבלויות, הרתוק לכסא,והחי בקהילה משרד הבריאות מאפשר החלפת כסא גלגלים מדי חמש-שבע שנים. לא כן, אצל השוהה במוסד. משרד הבריאות אינו נותן שירותיו "הטובים" ואינו מממן החלפת כסא כל שהוא. השוהה במוסד, מועבר באופן שרירותי לטיפולו הבלעדי של משרד העבודה והרווחה ורק שיקול הדעת של הנהלת המוסד בו שוהה החוסה, ייתן מענה לשאלה אם יקבל החוסה כסא חדש ואם לאוו.דהיינו, אם אין תקציב לאותו מוסד, יישב החוסה על כל כסא שבנמצא, באם מתאים כסא הגללים או ש.. הופך הוא לכסא עינויים. עינוגים אין בנמצא בכסא הלז.. מכה נוספת ניחתה על החוסים במוסדות והמקבלים גימלת ניידות ל- "חסר רכב", בסך 800 ש"ח. על החוסה להוכיח בפועל למנהל המוסד בו הוא שוהה ולמל"ל, על יציאה ברכב ממונע מהמוסד.. לתעסוקה, ללימודים וכד´, לפחות שש פעמים בחודש. לא יצא החוסה לנ"ל, שש פעמים בחודש - נילקחת ממנו הזכות לניידות.. על תקנה זאת, שיצאה לאחרונה מועדה משותפת למשרד העבודה והרווחה והמל"ל. ישב בועדה מר אריה צודקביץ. יש מוסדות, הדורשים מהחוסה, "דמי נסיעה" חודשיים ברכב ממונע של המוסד. סך ההשתתפות של החוסה בהחזקת הרכב הממונע של המוסד.. 500 ש"ח. הבנתם את זה ?! אני מוזעזע אבי סלומה

קשה להאמין! תודה למידע, ובוא לשנותו

אתה פיצצת את מוחי כעת! תודה על המידע. ז"א שכדי שנכה ש"נלחם להשיג דמי ניידות" ואחרי כו, הגיע ל"מוסד לא סגור" שממנו הוא יצטרך לנסוע לפחות 6 פעמים לצרכים ספציפיים, כדי לקבל אישור לכך מהמקום, "משתתף בהוצאות רכב המקום" ב5/8 ממה שהוא מקבל? וכל הלחמה שעבר- בשביל 300 שקל בחודש? מעצבן. מרגיז. באמת, מה חוזבים(או כוזבים?)עלינו החבורה בביטוח לאומי! בפניה לידיעת הציבור- ישירות לאריה יודקביץ, אני קורא לו בשמי ובשם נכים רבים במוסדות- שיודיע ספומבי על חזרתו בו מהסכמתו וחתימתו. לפי חוקי המדינה- מותר לצד שמגלה עובדות חדשות, לבטל חוזה - בתחילתו. כמו כן- מוטב שנזכור כי חוזה שנערך עם הממשלה- על פי רוב, המדינה "מרשה" לביטוח לאומי/ המנכ"ל למל"ל להפר החוזה, ואז הםדינה מתחבאת מאחרי הטענה "זה לא אנו שמפירים ההסכם, אלו המוסד לביטוח לאומי". שיתנה מר יודקביץ את הסכמתו - אך ורק לאחר שביטוח לאומי יסדירו הבעיה הזו,ולא משנה איך, העיקר שלא יגבו כסף מקיצבה של נכה! 4 חודשים זה הזמן שהוקצב לביטוח לאומי בהסכם שסיים שביתת הנכים בירושליים. שיקחו זמן זה- גם כדי לפתור הבעיה שהעלית- בלי לפגוע אף בנכה אחד. אריה יודקביץ- אני מאלו שמכירים אותך כלוחם ומצליח, ולא כהדיוט ופתי מוכה. חזור בך- וחזור לעצמך. איני מאמין שידעת כי אלו ה"פירושים של המל"ללקחת מה שהושג בעמל ושביתה".

asloma

New member
כש "פוליטיקאיים" מתערבים, קורה דבר

נורא.. עכשיו אין מוצא, אלא במכתבים אל שר הבריאות, העבודה והרווחה ואל מבקר המדינה. אריה צודקביץ, יו"ר "מטה המאבק", עשה מה שעשה, ואין להשיב ואולי הוא אינו מודע לנעשה ??? בתחילת שבוע הבא, אני מתחיל להריץ מכתבים בנושא. אבי סלומה

אתמול בחדשות ערוץ 2

"בית קסלר עדין סגור, שבעים אנשים בעלי דרגת נכות גבוהה, נשארים בבית בגלל עלות של 800,000 ש"ח לשנה " "המבנה גמור ומאובזר בהתאם לצרכים של כל אחד ואחת. הושקעו בבנין החדש מליוני דולרים אבל, לממשלת ישראל אין 800,000 ש"ח כדי לגאול את המועמדים שנבחרו בקפידה רבה על פי דרגת מוגבלותם להיות דיירי המקום. ביניהם בעיקר אנשים שהוריהם המבוגרים אינם יכולים לטפל בהם יותר גם עם הם רוצים בכך יותר מכל". רבים רתוקים לביתם כי אין מי שיוציא אותם מהבית. אני מתביישת! מקווה שאלי מכאן תחדור הבקשה לפתיחת בית קסלר לכל בית בישראל. אולי משהוא ירים את הכפפה?.

ריטהלה

New member
הפירסום עזר. בית קסלר יפתח בקרוב

ואכן הבאת המחדל המחפיר לידיעת הציבור הרחב כנראה גרמה לכך שהיום כבר יצאה הודעה שבית קסלר יפתח. שנמצא המימון לפתיחתו. אני משתתפת בכל ליבי עם שמחתם של הדיירים החדשים. שיהיה לכם בהצלחה בביתכם החדש כפי שנאמר "משנה מקום משנה מזל". בשעה טובה לכולכם.

tipid

New member
את נקווה שאכן יזוז הטיפול בנושא.

ובהזדמנות זאת אני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת שבת שקטה ומבורכת! וחודש טוב לחודש ניסן הבא עלינו לטובה. מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות .

יש לך מוצא, אבאל´ה, החוק אתנו.

מתוכנית שלשום בערוץ בכבלים, ראיתי משהו - על חוקים של חוזים וביטולם. נאמר שם שאם ישנו דבר- שקורה במשך זמן קיום החוזה, ואחד הצדדים משנה "שינוי יסודי" רשאי השני להודיע כי "חלה כאן הפרה יסודית מהצד השני, ולכן החוזה מבוטל"- ולא יהיה מחויב בתשלום עבור הוצאות/תוצאות הביטול. כיום - הדבר שהעלית- מר יודקביץ לא היה מודע לו כנראה. כעת, אם היוודע לו, זכותו לטעון כך והודיע כי הנכים אינם עוד צד בחוזה- מעצם היותו מבוטל "משינוי יסודי של הצד השני".שיהיה גבר ויודיע כך.אריה מסוגל. נמסר כי בבימ"ש בת"א (תביעות קטנטת)כבר עמד הנושא למבחן, ואנשים אשר הביאו פלאפון או סלקום חזרה לחברה ובקשו להנתק מהחוזה- והחברות דרשו 1,500 ש"ח "דמי ביטול חוזה" נקבע בבימ"ש כי "זה שינוי יסודי מהצד של החברה ולכן החוזה בטל - ואין לחייב את המבטל בכל תשלום" אלא להיפך- זכו בהוצאות המשפט. אפשר להשתמש בתקדיים זה. אפשר גם לפנות למועצת הצרכנות הארצית. ושיהיה בהצלחה. שבת שלום שקטה מפיגועים- בבקשה להתפלל לזה.

למעלה