האנשים שצועקים 'מוות לערבים' הם בעצמם ערבים

האנשים שצועקים 'מוות לערבים' הם בעצמם ערבים

ג'ואן ספדי, מוזיקאי ערבי מחיפה בן 42, העלה אליוטיוב שיר שאי אפשר להתעלם ממנו, "להיות ערבי" שמו, ובו הוא מוחא כנגד גזענות ואלימות. בקליפ לשיר נשמע קולו של ספדי וגם נראה גבר שחובש כיפה ולובש חולצה של הארגון הימני להב"ה. הבתים של השיר כוללים בין השאר את השורות: "הומופובים מושבעים/ הכי הומואים בפנים/ ערבופובים מזרחיים/ הם בעצמם ערבים/ שפשוט מפחדים/ ומעדיפים להישאר בארון", והפזמון הוא: "קשה להיות ערבי/ כמה אפשר להיות שחור/ תחת שילטון של עשירים לבנים/ במדינה של גזענים".

קטע דיבור (בערבית): "אתה צריך לדעת מאין באת ולאן ומה תמצא כאן. לעמוד ברחוב ולקרוא 'מוות לערבים' ושטויות כאלה. אתה ערבי, ויותר דפוק ממני".
שירה (בעברית): "היי, ערבי יהודי/ תשמע מערבי מקומי/ אותך גררו/ כדי לשבת במקומי/ קשה להיות ערבי/ קשה להיות תשאל אותי/ קשה להיות ערבי/ כמה אפשר להיות שחור/ תחת שילטון של עשירים לבנים/ על אדמת פלסטין".

ספדי "אתה מסתכל על האנשים האלה (ישראלים יוצאי מדינות ערב) שעומדים וצועקים 'מוות לערבים' ורואה שהם פשוט נשמעים ונראים ערבים. זה לא משהו שהיינו רגילים לראות באופן יומיומי. נהייתה נורמליזציה של זה, והחברה הישראלית גם מקבלת את זה וסולחת לזה במידה מסוימת"

[URL]http://e.walla.co.il/item/2881414[/URL]

אלי.

New member
אני לא זוכר מי זה היה - אבל זה היה אוהד-ידוען של בית"ר

שלפני שנים 'עלה' על העובדה שדווקא אלה ביציע שצועקים ונוהמים לערבים הם, איך לאמר ... לא ממש שונים מערבים במראה הכללי שלהם.
&nbsp
אני לא יודע אם הוא אמר זאת בנימה גזענית - אולי כן, אולי לא - אבל העובדה נשארה עובדה.

המונח 'יהודים-ערבים' מקובל בקרב מספר אנשי רוח ממוצא מזרחי

כגון אלבר ממי וכן סמיר נקאש, יהודה שנהב, ויקי שירן וסמי שלום שטרית

מקובל על אומני האכלו לי שתו לי המתריסים

יש עתונאים אשכנזים שמשוגעים על זה כמו שהם מתלהבים מאוכל ערבי.
לא מזמן הייתה כתבה בהארץ על הקובות הסוריות פלסטינית בה הוכיח הכותב בורות הן במאכל והן באספקט הגאוגרפי.

אלי.

New member
גם עליהם, אבל צריך להודות

שבין הקיצוניות של האכלו-לי-שתו-לי ובין זו של שונאי-הערבים-באשר-הם ... יש מקום למרכז השפוי, שמסוגל להבין ולקבל שהתרבות שבה אתה (=הורינו) גדל ומתפתח היא תרבות עשירה ומסקרנת.

למעלה