האסון הבא לא יהיה בכניסה ליישוב אלא

האסון הבא לא יהיה בכניסה ליישוב אלא

בכניסה לבית הספר!!! בכל בוקר אני מזדעזעת מחדש. במיוחד מאותם הורים שפעם אחר פעם נעמדים באמצע הכביש (כי ליד המדרכה חונה רכב אחר וחס וחלילה שהילד ילך 3 מטר) והילד יוצא מהרכב ישירות אל אמצע הכביש כשמנגד מגיח רכב נוסף (שהאבא כמובן לא רואה אותו כי הרכב מגיע מהכיוון הנגדי). שלא לדבר על הורים שמוצאים שהמקום הנוח ביותר להשאיר בו את הרכב הוא על מעבר החציה, מה שמכריח את הילדים בעל כורחם ללכת כמה מטרים על הכביש כי הם גם צריכים לעקוף את הרכב שחוסם את הדרך למדרכה וגם בגלל שמשמאל למעבר החצייה יש גדרות בטחון. הדוגמאות הן רבות ומפחידות!!!! אייל / מושי לצערי נוכחתי לדעת שהתכתבויות בפורום לא מרגשות את ההורים הפושעים. האם ישנה דרך אחרת להאיר את עיניהם? "תאונות דרכים זה לא גורל, זה מחדל". ובמקרה הזה, חמור במיוחד.

אברהם ג

New member
יש פתרון פשוט לבעיה.

בכמה ימים בשבוע, ישבו מספר הורים מתנדבים עם מצלמות דיגיטאליות בידיהם בין השעות 7-30 ועד 8-30 בבוקר לפי תורנות מתנדבים בשער בית הספר. הם יקפידו לצלם את הרכבים, כולל מספר רכב, וצילום העבירה באמצע הכביש או במעבר החצייה וישלחו את התמונה לשוטר הקהילתי או למושי, בכדי שהחוק ימוצה עימם. כל דרך אחרת נדונה לכשלון! חודש אחד כזה ובמטה קסמים כולם יסעו כחוק! בדוק!!

yuvalif

New member
יש פתרון יותר פשוט

רכב הבטחון שמאבטח את התלמידים בכל בוקר יחסום את הכביש מכיוון רחוב אהוד. אף אחד לא גר ברחוב נחל-מודיעין בקטע הנ"ל, ודיירי שאר הרחוב יוכלו לצאת מן הישוב דרך רחוב היער. ואייל/מושי, אני יודע שיש בעיה עם חוקיות הפתרון, אבל מניסיון מי שעובר על החוק (נוסע אחורנית במהירות במעלה הרחוב הנ"ל וכמעט דורס ילדה שחוצה במעבר החציה) לא ממהר לפנות אל החוק. הבעייה היא עם עומס הרכבים והילדים ולא בהכרח עם עבירות כאלו או אחרות - ולכן הפתרון הוא הפחתת העומס. יובל.

../images/Emo45.gif בדיוק ככה

בעבר, נטען לצורך באישור משטרתי לחסימות כבישים. זה נראה לי סביר בהחלט, להשיג אישור כזה. ממילא, רכב הביטחון מוסמך לבצע חסימות בטחוניות.

דו'ח מצב

לאור פניות תושבים יצאתי לבדוק פעם נוספת את סוגיית התנועה ליד בית הספר בשעות הבוקר ובזמן יציאת התלמידים בצהרים. להלן עברות שנתקלתי בהן:חניה על מעברי חציה. חניה כפולה החוסמת לחלוטין את התנועה. נסיעה לאחור ללא מכוון תוך סיכון העוברים ושבים. הורדת והעלאת נוסעים מהדלת שפונה לכביש. הסעת ילדים ללא חגירה. פנית פרסה במרכז צומת. כל העברות הללו גורמות לילדים לחצות כביש שלא במעבר חציה ובין כלי רכב חונים,עובדה שמסכנת את חייהם. המצב הינו בלתי נסבל ומסוכן ביותר. בזמנו נערך סיור עם הגורמים המתאימים למציאת פתרונות תחבורתיים.לצערי בגלל ברוקרטיה עדיין לא נעשו הצעדים המתבקשים. רעיון מספר תושבים כי רכב הביטחון יבצע חסימה אינו חוקי. המצב הינו תעודת עניות לנו קקהילה שמתימרת ליהיות איכותית מבינה ומשתפת פעולה. כנראה שעד שלא תיהיה פגיעה בכיס(דוחות מישטרה)או חלילה בנפש לא נפנים את כללי התחבורה ויותר מכך את ערך השמירה על חיי אדם. מכוון וחלק מתפקידי הינו שמירה על הבטיחות אני מתכוון לפנות למשטרת ישראל לצורך ביצוע פעולות אכיפה.נכון זה לא צעד פופולרי וודאי שיעורר כעס של מי שיקנס.אבל המחשבה על ביקור פצועים או חלילה ניחום אבלים מחייבת צעד קיצוני. אל יומר מישהו למה לא הסבירו? או התריעו? שורות רבות כבר נכתבו על הנושא והגיע הזמן לעשות מעשה.

yuvalif

New member
כל הכבוד!

אני רק מסופק לגבי מידת המחויבות והאמצעים שלהם (המשטרה). בכל אופן, אשמח לגלות שאני טועה.

moshes20

New member
כל הכבוד.

ואולי נקבל בפורום את רשימת הזוכים ברפורטים

golanzuk

New member
מלחמה על הכביש../images/Emo18.gif

אייל מצדיקה כל מילה שכתבת. לפעמים יש לי הרגשה כשאני יוצאת לנסיעה בכביש, שאני יוצאת למלחמה - והמבין יבין. ובאמת הגיע הזמן שמישהו יעשה משהו, לפני שיהיה מאוחר מידי. חלי גולן

זה לא גורל זה מחדל אבל

היום בצומת שילת, שעל הסכנות בה במסגרת העבודות התריעו כל כך הרבה, הגורל הושיט ידו לכמה אנשים בתאונה מחרידה. כשיש מחדל מספיק זמן-בסוף זה קורה. ולאחרונה אנחנו קוראים על יותר מידי מחדלים כאן בכבישי הסביבה שלנו. עצוב שלמרות כל המאמצים שמושי ,רונן ואחרים מקדישים לעניין, הגורמים שאמורים למנוע את המחדל ישנים ומחכים לראות מה עם הגורל. תסעו בזהירות.

תנועה ליד בית הספר - הצעת פיתרון

אכן המצב בלתי ניסבל אבל הפיתרון פשוט יותר וידידותי יותר יש לקבוע כי בשעות הבוקר / צהרים הרחוב יהיה חש סיטרי כלומר כניסה לבית הספר תיעשה אך ורק מרחוב אהוד והיציאה מרחוב היער לדעתי ניתן להגיע להסדר פנימי בישוב תוך הבנה של כולם ולא באמצעו מחלקת התמרור במועצה שלה סמכות לקביעת הסדרי תנועה. היות שמדובע על פרק זמן של שעתיים ביום בלבד, גם התושבים השכנים לא יפגעו. גיא

nushi12

New member
../images/Emo127.gif רעיון מעולה !!!!

ונראה לי שעם קצת תושיה ניתן ליישמו.... איך אפשר להריץ את זה ? מי יכול לעזור? בזמנו, ניסינו להחתים הורים מתנדבים לעמוד בצמתים חצי שעה בבוקר. אך, מפאת מספר דל של מתנדבים הרעיון לא יושם בסופו של דבר. ועכשיו תודה גיא, רעיון שעושה שכל..... ענת.

moshes20

New member
מסכים אתך אבל...

מדוע אי אפשר פשוט לקיים את חוקי התעבורה וחובת הזהירות? מדוע החלטה על חד כיווניות מתאים והחלטה על חובת ההגיון אינו מתאים? משה

מירב וגיא

הרעיון שהעלתם הינו חלק מתכנון התנועה ברחוב.במסגרת הסיור שנערך עם מהנדס המועצה ניתנו מספר דגשים.הפיכת הרחוב לחד סיטרי,התקנת מעקות בטיחות,הוספת והעתקת מעברי חציה בפריפריה,איסור חניה בצד אחד של הרחוב. כדי להביא רעיונות אלה לכלל ביצוע צריך את תיכנון ואישור קמ"ט תעבורה. כפי שהבנתי ממושי סיור זה יתבצע בעוד כשבועיים במידה ולא ידחה כפי שכבר קרה בעבר. הצבת תמרור שלא דרך הגורמים המוסמכים כולל רישומו בפרוטוקול תימרור הופכת את התמרור ללא חוקי,ללא יכולת אכיפה בנוגע לאותו תמרור. להסדר פנימי אפשר אולי להגיע בנוגע להתנהגות חוקית והולמת שלנו כתושבים בעליי עיניין. האומנם????

nushi12

New member
אייל, מושי, רונן !!!!!!!!!!!!

אנהג שלא כמנהגי ואכתוב בחריפות יתר............. כן בתחום התעבורה, לא בתחום הישוב, כן בעתיד, לא כרגע....... כל אלו תשובות לא רציניות לנושא מאוד רציני ! ! ! חבר'ה הבעיה בכניסה לבית הספר חמורה ביותר. בבקשה תבינו את זה. העניין לא נגמר במי חונה והיכן....בימי הגשם הכבדים גם כך אין מעבר לילדים לשער הכניסה אלא אם יעברו דרך זרם המים שמהול בבוץ ויורד לכיוון הכביש. אייל, מושי ורונן. גולן, בשבוע שעבר חזר הביתה כולו רטוב ומלוכלך בנעליו. עם תיק מאוד כבד (שזה נושא אחר שצריך לטפל בו), עם מטריה, מעיל והילד הזה, הקטן צריך לקפץ ולפלס את דרכו בזרם המים ותוך כדי דילוג להיזהר מהמכוניות שלא אמורות להיות שם בחניה כפולה או צרה אחרת. באופן אישי !! אם לא ניקח את הטיפול לידיים שלנו ומשהו יעשה בנדון. אשקול ברצינות למנוע מילדיי להגיע לבית הספר מכיוון שרק ההגעה לשם זה מסלול טירונות בפני עצמו. אז, לא אשתמש במילה "להחרים את בית הספר" אך, בהחלט אמנע מהם להגיע. וכן, אני מאוד כועסת !!! כל התכתובות בנושא מיותרות. צריך לפעול !!!!

אליבקר

New member
פתרון בזק

נושי - תקני לבן שלך מגפיים . הוא יהנה מכל רגע כמו הילדים שלי לקפוץ במים ובשלוליות. מים זה בריאות וגשם זו ברכה. אז לפעמים גם נרטבים - זה לא אסון.

למעלה