האסון הנורא בנחל צאלים לא יוצא לי מהראש

debby12

New member
מנהל
האסון הנורא בנחל צאלים לא יוצא לי מהראש

רבאק, יוצאים הורה לילד לטיול במסלול מוסדר ומסומן - נשמע לגמרי מיין סטרים ואחראי - ומוצאים שניהם את מותם באופן נורא.

ועוד יותר לא יוצאת לי מהראש הרעייה/האם ושני הילדים האחרים בבית, שמעולם לא פגשתי, אבל שחייהם נהרסו בין רגע
. איך מתאוששים מכזה דבר?

ובעצם, בדיעבד, אם האב לא היה מזנק אחריו אז הוא היה נשאר בחיים. והילד במילא נהרג.

אולי עדיף להישאר בבית ולא ללכת לשום מקום. אוף.

Dr T noki

New member
זה נורא נורא ואיום
אין מילים

האב לא היה יכול לחיות עם עצמו אם לא היה קופץ להגן על בנו, כמו שהבנתי היה אישיות מיוחדת במינה. גם האם באצילות נפש שמתוך האבל הכבד תרמה את איברי בנה להציל אנשים וילדים של אחרים. להצדיע לה ולחבק אותה.

debby12

New member
מנהל
אכן. גם אני מבינה לגמרי את האב...

אף הורה לא היה נוהג אחרת. זה רק בדיעבד שזה עצוב כל כך כי בסוף שניהם נהרגו. אבל הוא לא היה יכול לדעת כמובן.

להבדיל אלף אלפי הבדלות קרה לי מקרה דומה בעקרון הקיץ. האו-פר חסרת המוח שלנו באה לאסוף את אמצעיתי מאיזה חוג ונעמדה בצד הרחוק/שני השל הכביש (לא כי לא יכלה לעמוד בצד הקרוב....). ובמקרה הייתי שם גם כן, בגלל בעיית תקשורת עם אותה האופר המבריקה.

ואז הופיעה הילדה ועמדה לחצות את הכביש לצד של האופר בלי להסתכל לשני הכיוונים....והיה רכב נע בדרך אליה. בלי להתבלבל זינקתי באוויר כמו לוליין כדי לעצור אותה... והצלחתי. אבל משסיימתי את משימתי זו... נחתתי ונקעתי את הרגל נקע איום שלקח לו איזה 3 שבועות להחלים. אבל מה שבטוח הוא שלא חשבתי שנייה לפני שזינקתי. ואני לא מחזיקה מעצמי הורה מסורה במיוחד. זה אינסטינקט אבולוציוני שכזה... שלא קשור לסיכויי ההצלחה להציל.

מסכימה איתך לגבי אצילות האם. שלא תדע עוד צער

גם לי

הטרגדיה היא קשה ואצילות הנפש של האם ללא ספק מדהימה.

אבל אני חושבת על האסון בהקשר של מה היה קורה אילו..... ועל איך אנשים מעיזים לצאת למסלולים בלי ידע ובלי ציוד מתאים ....

בפסח עשינו את מסלול נחל גוב, במסלול יש מצוק ומפלים ובהם מותקנים ידיות אחיזה וחבלים (מאוד דומה לנחל צאלים). מאוד התלבטנו איך לעשות את המסלול בעליה או בירידה ובסוף בחרנו בעליה, כי יותר קל לעלות בסולם בלי לראות את הגובה מאחוריך מאשר לרדת..... את מרבית המסלול עשיתי בצמידות לבן של החברים שחשש ללכת לבד והילדים שלי הלכו עצמאית. היום בדיעבד אני די
מהמחשבה.
יצאנו מוקדם כי אלו היו ימים חמים בערבה.
בסופו של יום היה מסלול אחד המהנים ביותר שעשיתי. וגם הילדים זוכרים אותו ככזה!
אבל נתקלנו בדרך במטיילים חסרי אחריות:
באמצע המסלול, כשסיימנו לטפס את המצוק האחרון, פנתה לבעלי בחורה עם מנשא על הגב ובקשה שישרוך לה את השרוך בנעל כי קשה לה להתכופף והקבוצה שלה כבר המשיכה... אחרי שהוא קשר לה היא המשיכה וירדה לבד את המצוק עם ידיות האחיזה ....

למרות שיצאנו מוקדם סיימנו את המסלול בסביבות שעה 12:00, כזכור, חום של קיץ (קשה לדמיין את זה עכשיו, אבל פעם היה פה קיץ
) הגיעו אנשים עם ילדים צעירים (גלאי גן ומטה) בלי כובעים, בסנדלים ובלי מידע לגבי אורך המסלול. בדיעבד, הצטערנו שלא אמרנו להם לוותר......

debby12

New member
מנהל
לוודא שהבנתי - במנשא הגב את

מתכוונת שהיה לה תינוק על הגב?
והקבוצה שלה אפילו לא חיכתה לה? מתמיה

לגבי המקרה הספציפי הזה לא היה כתוב בשום מקום שהם לא היו מצוידים כיאות או משהו כזה. מה שגורם לתחושה שזה יכול לקרות לכל אחד בעצם.

הבהרות :

בחוסר ההתאמה למסלול לא התכוונתי לגבי המקרה הספציפי אלא באופן כללי....

ואכן היה גם תינוק על הגב ....והיא היתה חלק מקבוצה וראו עליה שהיא מטיילת ותיקה (לפי סוג הנעליים והמנשא) ואין הרבה איפה לחכות באמצע הירידה, כך שמי שהתחיל לרדת לא היה יכול לחכות לה.

גם אני לא מפסיקה לחשוב על זה

טרגדיה נוראית כל כך. כששמעתי שגם הבן נפתח זה בכלל גרם לי לבכות

&nbsp

שלגיה73

New member
האסון הזה מזעזע גם אותי

חבר פייסבוק שלי כתב שהוא היה במסלול עם 2 ילדים צעירים (ואשתו) בקיץ, שהם שאלו מס פעמים את עובדי השמורה האם המסלול מותאם לילדים צעירים וקיבל תשובה חיובית. הוא כתב שגם הוא היה רגע מלסיים כמו האב והבן האחרונים
&nbsp
מודה שאני נכנסתי לפחדים רציניים, ובאמת צריך לבדוק כל מסלול לפני שיוצאים ולברר מה יש בו ולהחליט בהתאם לילדים הספציפיים שלי, ולא לפי אמירות כלליות של כן זה מתאים

עדיקים

Active member
אסון נוראי

גם לי הוא לא יוצא מהראש
, בלתי נתפס.
טיילנו בעבר במקומות שאמרו לנו שמתאימים לגיל הילדים ולא תמיד באמת תאמו אבל לא ברמת סכנת חיים יותר מבחינת קושי לסיים את המסלול.
הזינוק של האבא זה האינסטינקט הטבעי שלנו. ככה אנחנו אמורים להגיב.
ליבי עם האם שריגשה אותי ובתוך כל הצער והכאב הבלתי נסבל הסכימה להציל חיים של אחרים.

למעלה