יש הרבה נושאים
יוחאי, אני מניח שהכוונה היא להעביר את ההרצאה במקום העבודה שלך. יש המון נושאים, ותלוי בסוג ההרצאה שאתה מתכנן יתכן שפירטת יותר מדי נושאים להרצאה של שעה עד שעה וחצי. לדוגמה, האקסיומות. הרצאה מעמיקה על האקסיומות תכיל בגדול את הנושאים הבאים: (*) היסטוריה: מי הראשונים שחשבו על האקסיומות, מדוע זה טוב. (*) מה הן האקסיומות, מה הכוונה ב"אקסיומות של אוריגאמי"? (*) 6 האקסיומות הבסיסיות. תיאור של 6 האקסיומות הבסיסיות. (*) אפילקציות של האקסיומות (פתרון ממשוואה ממעלה שלישית, תוכנת referencefinder, אילו מצולעים משוכללים ניתן להשיג באמצעות קיפול בלבד, חלוקת זווית לשלושה חלקים שווים, ריבוע העיגול, ועוד) (*) האקסיומה של האטורי (השביעית) (*) הוכחה שאין יותר אקסיומות (*)כיוונים עתידיים (שני קפלים בו זמנית --> פתרון משוואה ממעלה חמישית, ועוד), מחקר פעיל בנושא. רק זה לבד ממלא את כל הזמן... אני לא כל כך רואה על מה תוכל לדבר בהקשר לטסלציות. (וגם לא מה על פיאונים). אין לי מושג מה הם origami numbers. נושאי משפט מאקאווה ומשפט קווסאקי הם בסה"כ חלק קטן מענף רחב יותר של קיפולים שטוחים. גם כאן יש חומר רב (מאד) בנושא. תאוריית העצים: גם כן נושא רחב... (עם אפילקציות מעניינות: הטלסקופ של לאנג). נושאים נוספים מעניינים: מיחשוב של האוריגאמי ומידול מתמטי של נייר, אוריגאמי עם קפלים מעוגלים (curved origami), בניית מספרים וזוויות באוריגאמי (כיצד בונים זווית מסוימת, וכו'.), אוריגאמי ומספרים מרוכבים , קשרים (האם ניתן ליצור כל מצולע משוכלל באמצעות קשר), מצולעים משוכללים מקסימליים.... ועוד ועוד לדעתי ההרצאה שלך צריכה להתחיל בסקירה על האוריגאמי, בערך 15 עד 20 דקות ובה אתה מראה בין השאר מהו אוריגאמי של פעם לעומת אוריגאמי של היום, כולל דוגמאות של דגמים "מחזית השורה". להסביר שחלק עיקרי שגרם לצמיחה הוא התעניינות של מתמטיקאים באוריגאמי, ולגעת בכמה נושאים שבהם המתמטיקה משמשת באוריגאמי. לדוגמה, נושא שהייתי מכניס הוא קיפולים שטוחים, מכאן להגיע לכך שהמתמטיקאים הגיעו למסקנה שניתן ליצור אוריגאמי באמצעות תכנון תרשים קפלים (כולל הסבר של מהו בסיס). נושא אחר שהייתי מכניס הוא קיפולים מעוגלים שעכשיו נחקרים על ידי מספר חוקרים. אני ממליץ גם לחלק כמה דברים... באתר של אריק דמיין יש תרשימי קפלים שאם מקפלים אותם וגוזרים במקום אחד מתקבלת צורה כלשהי. זהו משפט חזק ביותר באוריגאמי. רוברט לאנג פיתח תוכנה שמאפשרת לכתוב כל מילה באמצעות תרשים קפלים כזה, ובכל פעם שהוא נותן הרצאה, הוא מחלק תרשים קפלים מתאים למוסד בו ניתנת ההרצאה. כאמור, הנושא רחב... כמה זמן יש לך להתכונן להרצאה?