האפיפיור סילבסטר רצח הרבה יהודים!! אז נעשה ל

Berethor

New member
זה מיתוס שקיים בעיקר בחברה החרדית

האירוניה שבסרטון זה שמדברים בו על בורות כביכול, על שטיפת מוח ועל כתות, אבל דבר דומה גם יש אצל החרדים. רק מישהו בור ופנאט יאמין שסילבסטר רצח יהודים, יש פה מניפולציה רגשית ולא פניה על השכל הישר. סילבסטר היה בין האפיפיורים הראשונים בתקופה שבתחילת הנצרות, לא היה הבדל רב כל כך בין היהדות לנצרות, זה גם היה לפני שנוצרים והיהודים התחילו הרבה מהמנהגים שלהם(בטח שלא היה את כל המנהגים החרדים), חוץ מזה ישו/ע וגם תלמידיו היו יהודים במקור. האיבה בין נוצרים ויהודים התפתחה בתקופה מאוחרת בהרבה, והרבה מזה תודות לקיצונים יהודים, אותם קיצונים שעשו תסרטון הזה. בכל מקרה מצד אחד לאשים את נוצרים בשנאת יהודים, ומצד להראות יהודים שהמירו את הדת לנצרות, נו באמת. חוץ מזה הסרטון מלא סילופים, ועשו בו מיקס בין כתבות על כתות לבין מקרים של יהודים שהתנצרו, אפשר לחשוב שביהדות אין מסיונריות, עם כל החרטה הזה של גיור וגם הנסיון להפוך יהודים חילונים ליותר דתיים. אז למה לטפל לכמה מסיונרים נוצרים שמנסים לשכנע אנשים להתנצר בדרכים לגיטימיות, במקום שתתמקדו באויב האיסלאמי, שמעוניין להרוג ולשעבד את כל מי שלא מוסלמי.

Berethor

New member
לך תלמד היסטוריה

וממקורות אמינים וניטרליים ולא מפי רבנים מסיטים. חוץ מזה שאם זה היה אמת זה לא היה מופע רק בתקשורת החרדית.

Puskas

New member
עובדה היא דבר שאי אפשר לחלוק עליו

כמו למשל 2=1+1
סילבסטר ממש לא היה רוצח ולא נעליים אלא סתם עוד כומר רומאי שזכה לכבוד..
אין שום סימוכין לכך שהוא רצח יהודים או היה אנטישמי..
פועלו העיקרי היה שהוא הצליח להביא את הנצרות למעמד שווה לשאר הדתות.

h a j b i

New member
גם בר כוכבא גרם להרג של המון יהודים

וזה לא מונע מאיתנו לחגוג את ל"ג בעומר, נכון?
מרדכי היהודי וחבריו טבחו במאות אנשים ואנחנו עדיין חוגגים את פורים.
אם השם סילבסטר כזה מעצבן אותך, תחשוב שזו סתם חגיגה של סוף השנה הלועזית ותחילת השנה החדשה.

Black Balloon

New member
וואי חלאס עם זה כבר

לא מעניין אותי מי היה סילבסטר. מה שחוגגים זה את תחילת השנה האזרחית החדשה ולא יום הולדת של איזה אפיפיור!

N o R i K o

New member
יא מקצינים

h a j b i

New member
בשביל זה מה אני פה

בכלל, מה שרואים מכאן לא רואים מגובה מעוף הציפורים

Puskas

New member
הגיוני מאוד

כי רוב האנשים לא חוגגים לסילבסטר אלא סה"כ חוגגים את השנה האזרחית החדשה שלפיה כולנו חיים.

new year eve.

מעבר לעובדה מי ומה היה סילבסטר יש עובדה קצת יותר משמעותית
רק בארץ קוראים לזה סילבסטר, בשאר העולם זה new year eve. (ערב השנה החדשה)
והסיבה שבארץ קוראים לזה סילבסטר זה אך ורק מכיוון שבזרם בנצרות מציינים ימים של קדושים
(היותר מפורסם הוא הקדוש ולנטיין שעל שמו יש את ולנטיין דיי...) ובארץ ערבבו שמחה בששון....
אז לא החגיגה היא לא בשביל סילבסטר, החגיגה היא לציון השנה המתחלפת (שדרך אגב היא על פי ספירה נוצרית...)
אז נכון שזה לא יהודי כשר למהדרין אבל מצד שני- מתי לאחרונה כתבת איזה תאריך עברי ולא לועזי???
ובשורה התחתונה- סך הכל סיבה למסיבה, להבדיל מהרבה מקומות בעולם שבו יש חופש, מבצעים, זיקוקים וכל שאר, בארץ זה רק סיבה למסיבה. לא בא לך? לא מכריחים!

לא אוהבת את כל היפי נפש של שנה קופצים

סילבסטר רצח מאות יהודים ובלהלבלהלב.. בולשיט.
אם אתה לא משתמש בתאריכים עבריים במהלך השנה- אין לך זכות לומר לאף אחד כלום.
ויודע מה, גם אם כן, אין לך זכות בעוד ש 90% מהאוכלוסייה בעולם אינה מכירה בתאריכים עבריים.
אני הולכת לחגוג את העובדה שסגרתי את שנת 2012 ויום למחרת שנת 2013 תכתב מידי יום במחברות שלי.
וכן, לא אכפת לי שיקראו לזה סילבסטר או ערב השנה החדשה. כל עוד אין בכוונתי באמת לחגוג יום הולדת לאיזה רוצח אלה לחגוג את מה שמקיף את חיי 24\7 וזה בעצם תאריכים לועזיים.

למעלה