האקסית המרחפת

bondela

New member
האקסית המרחפת

שלום לכולם, פעם ראשונה שאני רושמת כאן, בתקווה שזה יביא לתוצאות...
יש לי בן זוג כבר כמעט שנה, התקשורת שלנו מעולה, יש המון הדדיות, אמון, אכפתיות. חשוב לי גם לציין שזה הקשר הבוגר הראשון לי...
יש דבר אחד שנמצא בינינו ולא נותן לי מנוח. האקסית שלו. זה לא שהיא נמצאת בחיינו, ממש לא, הוא לא בקשר איתה כבר זה ברור לי. אבל הנוכחות שלה פשוט מוציאה אותי מדעתי ומוציאה ממני תגובות שלא מתאימות לי. אני בדר"כ מאוד רגועה ולא מעוררת דרמות יותר מדי, אבל ברגע שאני רואה תמונה שלה או שבטעות הוא אומר משהו לגביה זה מקפיץ אותי. באופן מוזר, יש לו עוד 2 אקסיות שלא מזיזות לי בכלל. הסיפור הוא שכשנתיים לאחר הפרידה שלהם הם המישכו להיפגש מדי פעם ולשמור על קשר של יזיזות. אני מרגישה שממש נהייתי אובססיבית כלפיה- מחפשת כל הזמן תמונות שלה ושלהם ביחד, מנסה לברר עליה דרך מכרים (בחשאיות כמובן) ומחכה רק לרגע שהוא יפלוט איזה משהו שקשור אלייה בשביל לפתוח שיחה על עניין. יש לציין שהוא מהר מאוד הבין מה קורה והפסיק להעלות כל נושא שאיכשהו יכול להתקשר אלייה בשביל לא להכאיב לי, אבל אני זו שמושכת אותו לאיזורים האלה ומחכה לראות איפה הוא ייפול. הוא מצדו הכי מדהים בעולם, וכל פעם שאני מעלה מולו את זה הוא לא מפסיק להגיד לי כמה הוא אוהב אותי וכמה היא שייכת לעבר. מהצד השני, תמיד מרגיש לי שבאיזשהו מקום הוא "מגן" עלייה, אף פעם לא יגיד עלייה דברים שליליים. אני יודעת שזה נוראי, אני פשוט חושבת על הבחורה הרבה ואני מודעת לכך שאם לא אעשה תרגיל מחשבתי זה עלול מאוד לפגוע בי בהמשך. אני באמת אוהבת אותו, סומכת עליו ובוטחת בו אבל היא מרחפת מעליי כמו צל.

האקסית לא מרחפת

את פשוט לא משחררת אותה.
כי זה לא שהוא מדבר עליה והיא בתמונה בכלל, את פשוט מחזיקה בה. השאלה היא למה?
יש סיבה למה את בוחרת להיות אובססבית כלפיה, אנחנו לא עושים שום דבר שלא משרת אותנו.
&nbsp
לפי דעתי כל זה נובע מהפחד שלך שהזוגיות הזו לא תצליח והרי אין לך שליטה על הכל. על מה כן יש לך שליטה? להיות אובססיבית לגביה. אם את תבדקי כל תמונה שלהם יחד, ותקבלי כל מידע שאת יכולה עליה אז כאילו את איכשהו בשליטה על המצב כי יש לך כל כך הרבה מידע.
כמובן שזה לא המצב והאובססיביות שלך יכולה לגרום לבדיוק ההפך ולסיים את הקשר כי זה לא נשמע טוב בכלל.
&nbsp
מה שאת כן יכולה לעשות זה להבין את המניע, תבדקי עם עצמך למה את מחזיקה בה, איזה פחדים יש לך. וברגע שאת תביני את הפחדים שלך יהיה לך יותר קל לשחרר אותה מהחיים שלכם. כי הרי את מבינה שאין באמת שום תועלת במה שאת עושה. מה טוב זה יעשה אם תבדקי את התמונות שלהם או תקבלי מידע עליה?
&nbsp
והנושא זה לא באמת היא, היא סתם מייצגת משהו בך. תשאלי את עצמך - ממה אני מפחדת ומה היא מייצגת בשבילי.
כאשר תהיה לך את המודעות תוכלי לשחרר אותה והקשר שלכם יהיה יותר קליל וזורם...

bondela

New member
תודה על האבחנות

באמת גרמתם לי לנסות לחשוב מאיפה כל זה נובע. יכול להיות שמהסיפורים והתמונות בניתי לי בראש תמונה של מישהי שהיא מאוד פתוחה, מוקפת חברים, אנרגטית. משהו שאני לא ואולי פה טמונה האובססיה. ברור לי שזה לא קשור אלייה עצמה, כי כמובן שמעולם לא פגשתי בה או דיברתי איתה.
ויכול להיות שאני גם פוחדת שהקשר שלנו יגיע לאותו מקום שהקשר שלהם הגיע, ולכן הוא נגמר.

נוסעת27

New member
נראה לי שדי ענית לעצמך

היא מייצגת משהו שאת לא, או שהיית רוצה להיות. אני לא חושבת אגב שאת מאויימת ממנה, אלא מעצמך ובאיך שאת רואה את הקשר שלך עם החבר.
מנסיון שלי, התעסקות אובססיבית באקסיות זה בד"כ נסיון לפתור משהו לא פתור עם בן הזוג ולנסות לפענח דרך קשרים שלו בעבר (למשל- הוא באמת אוהב אותי? באמת יש לי ביטחון איתו? אנסה לפענח זאת דרך הבנה איך הוא היה עם הקודמת).
לי יש תחושה שלמרות שאת מציגה זוגיות טובה ובריאה, יש לך תחושת חוסר ביטחון פנימית בקשר. את יכולה לדקלם ססמאות כמה את בטוחה בקשר שלכם, אבל בפועל ההתעסקות האובססיבית מעידה על דברים אחרים בשטח. אגב אני לא חושבת שזה קשור אליו בשום צורה, חוסר הביטחון מגיע ממך. וחדשות טובות- קל מאוד לפתור את זה, פשוט את צריכה להאמין ולהפנים שהוא אוהב אותך בגלל מי שאת והוא בחר בך ורוצה אותך. אולי דווקא בגלל התכונות האלו שלך, שההיפוך שלהן מהאקסית כל כך מטריד אותך. ברגע שתצליחי לשחרר את הפחד וחוסר הביטחון תראי שהדמות שלה תירחף מהחלון ותיעלם.

רואה 6 6

New member
שם סיפור את סתם חסרת ביטחון .

וצריכה חיזוקים ללא הפסק.הכי טוב שתעשי פעילות גופנית סדירה אבל כזו שמעיפה אותך לתקרה ותחזרי הביתה מלאה באנדורפינים והתרוממות רוח כזו שאי אפשר יהיה להזיז אותך מזה. עם הזמן את תרגישי כמה חסר תכלית העיסוק בה ואת יכולה לתתגמל את עצמך בעצמך וכבונוס תקבלי תחת אלוהי.

שלום

כבני אדם אנחנו נמצאים כל החיים בקשרים רגשיים עם הרבה אנשים שונים. אי אפשר למנוע את זה. את האקסית שלו אהב בדרכו ובדרך המתאימה לה, ואותך הוא אוהב עכשיו בדרך אחרת. אל תקנאי אלא השקיעי בקשר שלכם ובמעלותיו.
&nbsp

anesthesi

New member
אם יש לך זוגיות מדהימה

אז חבל שאת הורסת אותה. בשביל מה?
זו המערכת הבוגרת הראשונה שלך? אז תחליטי להיות בוגרת.

ommerl

New member
שני דברים:

א- אולי אם תביני שהם לעולם לא יחזרו- הצל הזה שלה ירד מעליך. איך תביני? משיחות איתו לדעתי. גם לי יש אקסית שהיינו ביחד שלוש שנים ואין לי שום דבר שלילי להגיד עליה. למרות זאת אין שום סיכוי שאנחנו נחזור וחברה שלי הנוכחית יודעת את זה. דאגתי לכך שהיא תבין את זה.
&nbsp
ב- אני חושב שהיא יכולה לרחף מעליך כמו צל וורוד. רדף אחריך פעם צל וורוד? קצת קשה לדאוג בגלל צל וורוד נראה לי. תנסי את זה

לחבר שלי יש אקסית ששברה לו את הלב

&nbsp
אני יודעת שהיא הייתה חשובה לו ואני יודעת שהוא אהב אותה. תקופה ארוכה אני גם הרגשתי מאויימת ממנה ואפילו פעם אחת פגשתי אותה במקרה ולמרות שלא היה קשר ביניהם והוא ממש לא התרגש מהמפגש, היא לא יצאה לי מהראש הרבה זמן.
&nbsp
עד שקלטתי שזה בסדר שיש לו הסטוריה. זה בסדר שהוא חווה דברים עם מישהי אחרת ורצה דברים עם מישהי אחרת. זה אפילו בסדר אם במקום מסויים עדיין נשאר לו משהו ממנה. אני שייכה להווה שלו ולעתיד, אבל אין לי מה לדאוג מהעבר שלו.
&nbsp
כשאני חושבת עליה עכשיו אפילו יש בי שמץ אהדה כלפיה. אם היא ה מיוחדת עבורו, כנראה שהיא בנאדם מיוחד וביניהם זה לא הלך אבל אני יודעת שהוא למד מהטעויות של עצמו ושאני למדתי מהטעויות שלה.
&nbsp
בעיני, לגיטימי שזה מאיים עליך. (הייתה תקופה שהיתה לי תחרות וירטואלית עם האקסיות- כמה זמן אני איתו; דברים שעשיתי איתו; אירועים...) אבל את צריכה לשחרר את זה ולהנות מזה שעכשיו הוא שלך ושהוא רוצה אותך, גם אחרי שהוא חווה אותה.

למעלה