הארה.

eyal500

New member
הארה.

היום הבנתי שהאושר נמצא פה, לידנו, צריך רק להביט לראות,,, אני בטח נשמע נדוש ודי מטומטם(הנה עוד אחד מעידן הניו אייג´), אני יודע. אל תשאלו למה, זה די מסובך להסביר. בטח בטוח שלחלקכם זה יעבור ליד האוזן ולא יעשה הרבה רעש או מהומה, ואולי כמה יגלו רגשי אמפטיה, כלומר " אני מבין מה עובר עליו", עם כל זה יש להבין שזה דבר די אישי, ו...גם מאוד אונברסאלי, למרות שיש רגעים שזה ממש לא נראה רציונאלי, אבל כדברי סארטר( שאני לא מסכים עם רוב דבריו) זה החופש שלנו להחליט לראות את האושר/האמת האישי/ת שלנו.

אליקים

New member
הערה

כתבת, "היום הבנתי שהאושר נמצא פה, לידנו, צריך רק להביט לראות..." בבקשה הסבר למה התכוונת במלה הבנתי...

eyal500

New member
הערה?!

אין הסבר פשוט, אם כי מדובר על אמונה הגיונית,וממשיך,,, אקטביות אנושית, אדם שצועד בנחישות אל עבר האושר שלו, הוא מבין מה מפריע, לא מתעלם, מטפל/ מתעמת,, אבל יודע לפקוח את עיניו תמיד ובכל מקום ובצורה טבעית בכדי לראות(שם לב שאני לא משתמש בפועל למצוא, כי אין מה למצוא, זה כבר קיים)את האושר/האמת שלו. תמיד ידעתי זאת, כל אחד יודע את זה, אבל ישנם רגעים שבהם אתה מתחיל להבין, כלומר להפנים, ההבנה חודרת אט אט אל כל איברי גופך, לזה התכוונתי במילה "הבנתי".

pale

New member
את האמת

שאני כבר דיי גיליתי את הקטע שכל האושר שאני אי פעם יחפש נמצא כאן מולי לידי פשוט אופף אותי והכל פשוט תלוי בבחירות שאני אעשה.. אז אני מאוד מבינה אותך! ואני מאוד מבינה גם למה אתה כ"כ שמח (אם אתה אכן שמח זה פשוט נשמע לי ככה) אבל לצערי הרב ה"אושר" הזה אצלי כבר עבר

אליקים

New member
ורק את האמת

הוא לא מולך... הוא בתוכך... זה לא היה אושר, זאת היתה תלות, הזדהות, לקיחה בחשבון. אושר שנגרם מגורם חיצוני. אושר מסוג זה הנו זמני, כל דבר הכי קטן מסוגל לרסק אותו. בברכה אליקים

צ ל

New member
יותר חשוב להבין מה הוא אותו אושר

אושר זה מצב שבו המוח משחרר חומר כימי (שאנני זוכר את שמו כרגע) אל הגוף, כדי לתת לנו תמריץ להמשיך באותם מהלכים שההכרה שלנו זיהתה כפוטנציאל להצלחה. איננו אמורים להיות מאושרים לכאורך כל הדרך, מכוון שאושר מסמל נקודת שיא בתקופה מסויימת. מי שרץ אחרי האושר הוא בסך הכל רץ אחר הסמים שהגוף מיצר, מקביל מאוד לאותם אנשים שרצים אחר הרפתקאות בשביל אנרינלין.

eyal500

New member
סירוטנין.

אני די מסכים איתך,(תמונת עולם מאוד ריאליסטית). אבל יש בעייתיות מסויימת בהגדרת האושר בין אדם לאדם. לא הייתי ממהר להגיד שאושר זהו נקודות שיא בחיי האדם(דעתי שלי). ישנם המון נקודות אושר, וגם כל אחד והאושר שלו.

צ ל

New member
כמראה שלא הייתי מובן

אולי מכוון שהמשפט נכתב בטעות בשני שורות אז הכוונה שלי לא הייתה מובנת ,אך אני אכן התכוונתי שאושר בא לסמל רגע שיא מקומי. "איננו אמורים להיות מאושרים לכאורך כל הדרך, מכוון שאושר מסמל נקודת שיא בתקופה מסויימת." ולגבי "תמונת עולם מאוד ריאליסטית": טוב זה הגיע אחרי שנים של אסקפיזם טהור, בחיפוש אחר האמת, או האושר במקומות אסטרלים, לרגע שם במסע גיליתי שריאליזם זה פעולה בריאה, אני פחות צריך לשכנע את עצמי לגבי המציאות שלי, אני מבין למשל שאושר שאני חווה בכל גופי, הוא בעצם סם שהגוף מעניק לי על התנהגות נאותה. אז כיום אני יודע איך ליצר אושר , ובזה אני הופך להיות אדון לעצמי. אנשים אינם מוכנים להיות אדון לגורלם, מכוון מזו אחריות עצומה (אין את מי להאשים למצבך חוץ ממך), ולכן האושר שלהם הוא רנדומלי במקרה הטוב.

eyal500

New member
למה?

האם תוכלי להיות מעט גלויה איתי? את מתכוונת שעברת את השלב הזה? ועכשיו את "במסלול חיים תקין"? מה הכוונה ב" לצערי"? (לא רוצה לחטט אם זה אישי מידי).

pale

New member
כן אני יכולה להיות גלויה איתך

אתם כולכם לא כ"כ הבנתם אותי נכון.. לא התכוונתי שזהו אני לא מאושרת יותר ועוד כמה שניות אני נכנסת לדיכאון קליני עמוק! התכוונתי שאחרי שגיליתי שכל האושר שאני אי פעם ירצה באמת נמצא בתוכי אז באמת הייתי מאושרת אבל זה כבר עבר לי... זאת הייתה מן תחושת אופורייה כזו.. ומה לעשות לא כל החיים מאושרים בייחוד לא כ"כ שלי (שוב שלא תחשבו שאני עצובה או מדוכאת או משהו) אבל מה לעשות אלה החיים לא? פעם עולים פעם יורדים או משהו...

למעלה