הארוחה הערב בהשראה איטלקית
חזרתי משבוע נפלא באיטליה (וצרפת בקטנה). הארוחה המשפחתית הערב תהיה בהשראה איטלקית.
ארוחה אצלנו זה עניין מורכב בדרך כלל: חלק צמחונים, חלק ממש לא, אחת מתעבת תירס, אחר אוהב תירס במיוחד אבל לא יכול להסתדר עם בצל, אני שונאת דגים... בקיצור - תערובת לא פשוטה של ענייני אכילה.
אז הערב נאכל:
* עוף בערמונים ובצל - מנה אהובה עלי במיוחד שתזכיר לי את גלידת הערמונים הנפלאה שאכלתי בשבוע שחלף
* פסטה - חייבים, לא? (פסטה מסוג פנה קטנה שהבאתי איתי)
* לפסטה - רוטב פטריות: תערובת של טרטופו, פורצ'יני מיובשות (שאת שתיהן הבאתי איתי) ושמפיניון
* לפסטה - רוטב פסטו למי שלא אוהב פטריות, כמובן עם עלי בזיליקום טריים בתוספת
* זוקיני בכרשה ופטרוזיליה - באזור בו היינו מגישים מעט מאוד ירקות בארוחה. זוקיני אכלנו מנה נהדרת בצרפת
* חצילים בתנור בתוספת פלפל אדום לצבע
* כרובית בתנור
* תפוחי אדמה בתנור - כי אי אפשר שתהיה אצלנו ארוחה בלי תפוחי אדמה בתנור (שההיא ששונאת תירס תאכל אותם עם גבינה לבנה...)
* סלט עגבניות, זיתים וצנוברים - כמה התגעגעתי לעגבניות בארוחות הערב.
יהיו עוד בנוסף מספר מנות שכל קשר בינן לבין איטליה מקרי בהחלט.
חזרתי משבוע נפלא באיטליה (וצרפת בקטנה). הארוחה המשפחתית הערב תהיה בהשראה איטלקית.
ארוחה אצלנו זה עניין מורכב בדרך כלל: חלק צמחונים, חלק ממש לא, אחת מתעבת תירס, אחר אוהב תירס במיוחד אבל לא יכול להסתדר עם בצל, אני שונאת דגים... בקיצור - תערובת לא פשוטה של ענייני אכילה.
אז הערב נאכל:
* עוף בערמונים ובצל - מנה אהובה עלי במיוחד שתזכיר לי את גלידת הערמונים הנפלאה שאכלתי בשבוע שחלף
* פסטה - חייבים, לא? (פסטה מסוג פנה קטנה שהבאתי איתי)
* לפסטה - רוטב פטריות: תערובת של טרטופו, פורצ'יני מיובשות (שאת שתיהן הבאתי איתי) ושמפיניון
* לפסטה - רוטב פסטו למי שלא אוהב פטריות, כמובן עם עלי בזיליקום טריים בתוספת
* זוקיני בכרשה ופטרוזיליה - באזור בו היינו מגישים מעט מאוד ירקות בארוחה. זוקיני אכלנו מנה נהדרת בצרפת
* חצילים בתנור בתוספת פלפל אדום לצבע
* כרובית בתנור
* תפוחי אדמה בתנור - כי אי אפשר שתהיה אצלנו ארוחה בלי תפוחי אדמה בתנור (שההיא ששונאת תירס תאכל אותם עם גבינה לבנה...)
* סלט עגבניות, זיתים וצנוברים - כמה התגעגעתי לעגבניות בארוחות הערב.
יהיו עוד בנוסף מספר מנות שכל קשר בינן לבין איטליה מקרי בהחלט.