הארולד לבנטל

הארולד לבנטל

עכשיו נודע לי שלפני כמה שבועות הלך לעולמו "הארולד לבנטל". זה מה שקורה כשחיים בארץ אחת ומתעניינים בתרבות של ארץ אחרת. אני לא אתפלא אם אפילו לא הודיעו על מותו בחדשות בארץ. לכם שאוהבים את בוב דילן, השם הזה בטח אומר משהו, אז נתחיל בזה שהאיש היקר הזה היה הרבה דברים. עצוב איך שהעולם הישן שאני אוהב אותו (ובהזדמנות אם תרצו אפרסם כאן את אחד משיריי שכתבתי עליו) אני בעיקר רואה אותו כמי שטרם למפגש שבין הדורות, בין הדור של וודי גאטרי לזה של בוב דילן. אם זה מעניין אותכם, זו ההזדמנות שלכם לדעת על האיש החשוב הזה. יהי זכרו ברוך !!

Chocoholic

New member
לגבי הקשר שלו

לדילן, אני רואה את זה כקשר יותר עקיף, למרות היותו אחת מדמויות המפתח בפולק האמריקאי, במיוחד בשנות ה"תחייה" שבין מלחמת העולם השנייה לשנות השישים. לא ידעתי עליו את כל הפרטים שמופיעים בקישור...

זו הסיבה שבחרתי

להביא את הקישור הזה, שאגב לקוח מהאתר שמוקדש לזכרו של וודי גאטרי ומעניין לשוטט בו. אני חרד נורא מהיום הזה שפיט סיגר ילך לעולמו, אבל אני מודע לזה שהוא כבר לא צעיר. אני יודע שיש לו קהל לא קטן בארץ, אני אשמח לדעת אם מישהו מכם נמנה ביניהם, למרות שנראה לי שמדובר מן הסתם בקהל מבוגר יותר אפילו ממני. למעשה פיט סיגר הוציא לפני כמה שנים את הדיסק האחרון שלו שנקרא Pete, בו שיתף כמה מחבריו ונפרד בביצועים חדשים לשיריו הישנים והמקסימים. שנים שאני חושב ביני לבין עצמי ועכשיו כמה טוב שיש את הפורום הזה שאני יכול לכתוב בו כמה ממחשבותיו, אני רק מקווה שאתם חלילה לא רואים בהודעות שלי איזו סתם הצפה. אני פשוט נהנה מקיומו של הפורום שחסר לי לא מעט שנים. איך זה שבחגיגת ה-30 לצאת תקליטו הראשון של דילן לא הזמינו את פיט. עד כמה שידוע לי הם התפייסו מאז ה"ריב" שהיה להם בפסטיבל ניו פורט. לא פעם אני חושב מעניין מה עובר בראשו כשהוא חושב על כל מה שעבר בחייו. הוא מופיע בסרטים על דילן ועל וודי גאטרי (שכזכור רכשתי אותם יחד). עכשיו לגבי השיר מספר השירים השני שלי שהבטחתי לכם שאפרסם אותו כאן: היום אני מביט באנשים כמו וודי גאטרי ופיט סיגר ומרגיש פתאום כמו עץ, לפחות מהבחינה הזו שאני יכול לומר שאלו הם שורשיי. ואיזה עצב יש בזה כשלא כל אחד שנח בצלו של עץ זוכר את שורשיו. ואיזו עצבות לי יש כשאני לא רוצה שיחליפו את מראות עולמם סתם כך כמו תפאורה של סרט ישן.

Chocoholic

New member
סיגר היה מסוכסך עם דילן?

זאת אומרת, אפשר להגיע למסקנה הזאת אם יודעים את הסיפור של הפסטיבל של ניופורט 65' , אבל מצד שני, אף אחד לא מודה או מדבר בגלוי על סיכסוך שהיה ביניהם. פיט מודה שהוא היה די נסער, בוב לא מזכיר משהו בקשר לזה. בקשר למה שכתבת על כך שאנשים כמו לבנטל לא מוזכרים כלל בתקשורת המקומית. זה לא מפליא אותי, ואפשר לדון על כך שעות... אך מה שרציתי לציין הוא אירוע, אולי חד פעמי, שדי הפתיע אותי (לטובה): לפני כשנה התפרסם אוסף שירים של וודי שכלל גם לא מעט שירי חנוכה (מקוריים!) ועוד שירים שקשורים ליהדות. באחד מהערבים נסעתי להופעה בכפר סבא, כאשר במהדורת החדשות ברדיו, שבד"כ אני לא טורח לשמוע, הוזכר פתאום השם "וודי גאת'רי" ולאחר מכן סופר על השירים שהתפרסמו זה עתה. לא האמנתי שידיעה זו מצאה דרכה למהדורת חדשות "מרתקת" בישראל (או יותר נכון, לא האמנתי שמישהו במערכת יראה לנכון לכלול ידיעה כזו במהדורה) למרות שאם לא היה איזה קשר ליהדות סביר להניח שזה לא היה מדווח. זה בערך כמו "ליפול" על גלגל"צ או תחנה דומה ולשמוע שם את 'Desolation Row', בגירסה האלטרנטיבית מ NDH...

כל הכבוד

אהוד על תרגיש לא נעים אני לומד מימך ומיChocoholic הרבה ואני בטוח שגם האחרים בפרום מרגישים שאתם מחדשים דברים שלא ידענו לא תמיד אני מגיב אבל אני קורא את מה שאתם כותבים רוב הזמן בקשר לשיר שכתבתה אהבתי זה יפה אגב אני צפיתי כבר בסרט ואני חייב להגיד לך שמחכה לך חוויה

למעלה