הארוע השנתי באושקוש

• פותח הנושא YHS
  • פורסם בתאריך

YHS

New member
הארוע השנתי באושקוש

נפתח השבוע. ארוע מאד מיוחד לחובבי תעופה. שוה מתצוגות אחרות (פאריז, סינגפור) בהיותו ארוע "עממי", לא מפגש של אנשי עסקים, שרים ופעילים. הארוע באושקוש נוסד על ידי ה EAA, ארגון בוני המטוסים הניסיוניים אבל למעשה הוא מפגש רחב הרבה מעבר לזה. אלפי מטוסים נוהרים מכל רחבי ארה"ב למפגש. החל ממטוסים שנבנו לבד, דרך מטוסים "סטנדרטיים" וכלה במטוסים ישנים ועתיקים, שנשמרים בצורה מופלאה. אשים מספר תמונות מהארוע שהתקיים לפני שנתיים, שציין גם 100 שניה לתעופה הממונעת. ראשון בסידרה- מגדל הפיקוח, שללא ספק זכאי לתואר המופיע בשלט, למשך כשבועיים בשנה.

YHS

New member
סוס מלחמה מדהים ביופיו

הקורסייר, ממלחמת העולם השניה, ועדיין טס.

YHS

New member
דקוטה

המטוס הזה פציפית שימש במשך שנים רבות לבדיקת תקינות וכיול עזרי ניווט בארה"ב.

YHS

New member
גם מטוסים גדולים מגיעים

זנב האיירבאס, המשמש להעברת חלקי מטוסים בתוך צרפת, DC-10, שאם אני לא טועה זה בית חולים מעופף וקונסטליישן.

YHS

New member
הקרי-קרי הקטן

חוסה בצילו של האיירבאס הענק

YHS

New member
במסגרת הארוע מתקיימות במקום

סדנאות בנושאים שונים. כאן בתמונה - הדגמה של בנייה של מטוס.

איזה מטוס - טיסן גדול!

כששואלים אותי היכן למדתי לבנות את המטוס שעליו אני עובד, אני עונה: "כשהייתי קטן, בניתי טיסנים". ואין כמו בתמונה שישה הביא, להמחיש עד כמה אינו שונה המטוס מהטיסן (אולי קצת בגודל...). ובאשר לכנס אושקוש. רבים נוהגים לכנות את הכנס "תערוכה" ולא כך הוא. הכנס (השנה, מס' 52) הוא מפגש של שוחרי התעופה על כל גווניהם, והעדפותיהם. אכן, כנס של ה-EAA, אך בפועל, מגיעים רבים שאינם חברי ה-EAA. למעשה, זהו הכנס הספורטיבי הגדול בעולם מבחינת מספר המשתתפים. לפחות פי שלושה מבקרים מאשר בלבורג'ה או כל תערוכת מטוסים אחרת. וגם, כמעט כפול מאשר האולימפיאדה! רק חבל שבארץ אינו זוכה למילה אחת באמצעי התקשורת. אריאל

YHS

New member
הארייר

שטרח והגיע לאושקוש, גם הדגים כמה מיכולותיו.

YHS

New member
WACO

שהדגים דברים מופלאים, במיוחד בזכות מנוע הסילון המוצמד לו לגחון. זו לא טעות, זה אדם עומד שם למעלה. לצערנו לא נראה אותו יותר - אבד בתאונה לפני מספר שבועות.

YHS

New member
תא הטייס של מטוס

ששרת גם בחיל האוויר הישראלי. (איזה?)

YHS

New member
בהחלט לא

את התא של הדקוטה אי אפשר לצלם מקודה כזו.

YHS

New member
נסיים בינתיים ב

פאטי ווגסטאף, שמדהימה בכל שנה ביכולותיה על האקסטרה. כאן, לאחר טיסה, מובלת לאורך שדרת הצופים, המנפנפים לשלום. מגיע לה.

למעלה