הארי פוטר

Shaker Maker

New member
הארי פוטר

אני מסיים עכשיו לקרוא את הספר הרביעי בסדרה "גביע האש" יש למישהו מושג מתי יוצא הספר החמיש ואיך קוראים לו? תודה רבה
 

אושר מ

New member
לאף אחד אין מושג והסיבה לכך היא

שהוא פשוט עוד לא נכתב!!! תתנחם בסרט שיוצא בעוד שבוע או שבועיים.
 
לפי מה שהבן שלי אמר לי ...

הספר אמור לצאת באנגלית ביולי 2002. השם המיועד שלו הוא משהו כמו הארי פוטר ומסדר הפניקס.
 

אושר מ

New member
אם כך, הבן שלך הוא חוזה עתידות

או, שמישהו מוכן להסביר לי איך יודעים שמו של ספר, לני שכותבים אותו? כאילו את החמישי כבר התחילו לפחות, אבל השישי? ובן כמה הבן שלך? אפשר לשאול? סתם כי יש לי התנגדות לילדים שקוראים את זה, כי הספר הרביעי הוא כבר ממש אכזרי. וזה יהפוך ליותר גרוע.
 
הספר החמישי יצא בסביבות יוני/יולי,

ויקראו לו (בעברית... אתם מבלבלים את השפות!) הארי פוטר ומסדר עוף-החול. הוא יהיה באנגלית. בינתיים נתנחם בסרט... ויש סיכויים טובים ששם הספר השישי יהיה הארי פוטר והשלהבת הירוקה (לא כתבתי את זה נכון?) משום רמזים שרולינג נתנה
 

blackwolf

New member
האם הספר הרביעי יותר

אלים מכל תוכנית טלויזיה ממוצעת שסביר שילד שיודע לקרוא יכול לראות?
 

אושר מ

New member
לא בטוח בכלל

אבל גם זה, די באחריות ההורים. ובעצם, כן. טלויזיה יש בכל זאת עניין של שידור תיאורים כאלה בשעות מאוחרות. אני לא בטוחה שילד בכיתה ג´ צריך לקרוא את זה. זה מה אני חושבת. ואני לא נותנת לאחותי לקרוא. וכל אחד יעשה כטוב בעיניו. ועכשיו תבואו ותגידו ומה עם החדשות. נו מה, להגיד שאתם לא צודקים? צודקים ועוד איך. ובכל זאת, חשיפה מינימלית לדעת זה לטובה. יש מספיק ספרים ברמה גבוהה שילדים בגיל הזה יכולים לקרוא. והמון ברמה יותר גבוהה מהארי פוטר.
 

אושר מ

New member
האמת היא שהייתי עדינה

אבל אם בכל זאת לתת מחמאה אחת, אז נחמד לראות את סגנון הכתיבה שלה משתפר מספר לספר.
 

blackwolf

New member
גם אני שמתי לב לזה...

אני רק מקווה שגם הארי ילמד להתבגר . בשלושת הספרים הראשונים הוא היה אותו דבר. וברביעי היה איזשהו שינוי. אבל כשאני מדברת על שינוי אני לא רק מדברת על יחסי בנים בנות אלא שינויי אופי. ההבדל אצלי בין 12 ל 14 היה שמיים וארץ, נראה מה יהיה אצלו.
 

לאה_מ

New member
נכון, ובכל זאת -

הבן שלי בכתה ג´ לא קרא ספרים (לא משהו משמעותי, בכל אופן) עד ש"נתפס" להארי פוטר. אז נכון שהספר הרביעי אכזרי, אבל התשדירים בטלוויזיה וברדיו למניעת תאונות דרכים יותר גרועים... ובכל אופן, לו זה עשה מאד טוב, כי מאז שהוא סיים את הארי פוטר, הוא פתאום קורא את כל הספרים הנפלאים שקניתי בכמויות "כדי שיהיה בבית" ועד כה הם שכבו כאבן שאין לה הופכין (כמו ספרי אריך קסטנר, ו"ג´ים ונהג הקטר" ו"מטילדה" ו"צ´רלי והשוקולדה"). כך שיצא מזה רק טוב.
 

אושר מ

New member
מסכימה עם עניין זה.

הדוגמא שאני מכירה היא של ילד שקורא המון בכל מקרה. וגם הוא לא דוגמא, כי הוא קורא ספרים שמיועדים למבוגרים. אני שמחה שזה מה שגורם לילדים לקרוא, וזה ממש טוב. ובכל זאת, אם הספר הרביעי הוא כזה, אז איך יהיה החמישי? ולא כל ההורים נותנים ליללדים שלהם לקרוא את הספר מתוך מודעות. רובם בכלל לא מכירים אותו. רק את סיפור המסגרת.
 

לאה_מ

New member
אבל אני קראתי את כל הסדרה לפניו

(גם בעברית וגם באנגלית, וקניתי בעברית, כדי שעומר יוכל גם לקרוא). וגם את החמישי אני מניחה שאקרא לפניו (מהסיבה הטכנית הפשוטה שאני קוראת את זה ביום או יומיים ולו זה לוקח שבוע - שבועיים). אבל אני באופן כללי משתדלת לקרוא את כל הספרים שהוא קורא (מועיל ביותר כנושא שיחה), אז כנראה שאני לא דוגמא. אגב - יתכן שאת צודקת בעניין הארי פוטר החמישי, אבל כנראה גם אם אגלה בקריאתו שהוא מאד אכזרי, לא אוכל לאסור על עומר לקרוא אותו...
 

אושר מ

New member
כי הם כבר יותר מידי בתוך זה

בגלל זה לא נתתי לאחותי את הראשון... כמובן שהיא ביקשה אותו יום אחרי שאני סיימתי את הרביעי...
 

לאה_מ

New member
נכון.

אבל אל תשכחי שהארי פוטר זו פנטזיה מאד בוטה (כלומר, מאד ברור שזו מציאות אלטרנטיבית). ובעידן שבו טרוריסטים מרסקים מטוסים על מגדלי התאומים, מה כבר יכול להיות כל כך אכזרי בהארי פוטר...
 

אושר מ

New member
כבר כתבתי את זה למעלה וזה נכון, אבל

לא כל הילדים בכלל יודעים להבחין בין פנטזיה למציאות...
 

ציפי ג

New member
ההנאה של הילדים מהארי פוטר

נעוצה, לדעתי, דווקא בעובדה שהם יודעים להבדיל בין מציאות לדמיון. מרבית ספרי הילדים הנכתבים היום, הם בעלי רקע יומיומי, שונעדים לגרום לילדים ללבן בינם לבין עצמם את מצוקות/מעלות/חסרונות, עולמם. המסרים החינוכיים האמורים להיות מובלעים בספור, בולטים להם מאוד, וממאיסים עליהם את הספר. ברגע שבא הארי פוטר, הם גילו שיש ספר שמדבר על כלום עוסק בכלום, אבל מכיל בתוכו עולם ומלואו של דמיון, ואחרי הדמיון המופלא הם הלכו. דווקא הספר הרביעי, שבו התחילה הסופרת להכניס מעט יותר אדאולוגיה (מרד הגמדים) לדעתי הוא הפחות טוב מכלם, באספקלריה של ספר להנאת החושים בלבד. והאם ספרים אחרים אינם יכולים להפעיל לחץ על הקורא הצעיר? האינדיאני הקבור חי במערה גרם הן לי כילדה, והן לבני ישראל הרבה סיוטים, אפילו שהוא רע , וזה כביכול הגיע לו, והספר בכללו אינו אלים. ההבדל בין הארי פוטר לתום סויר, שעל הרׂע המודגש בראשון, ברור שהוא בא מעולם הדמיון, והרׂע הקיים בשני, יכול להיות גם בעולמנו.
 
אם ילדים לא יודעים להבחין בין

מציאות לדמיון צריך לעזור להם, לא לעצום עיניים. אחרת הם יחשפו לדברים האלה דרך אנשים אחרים ואז לכם, בתור הורים מחנכים או מה שזה לא יהיה, תהיה הרבה פחות שליטה על מה קורה להם. יש לי ויכוח בפורום אחר בדיוק על זה בהקשר לסדרות טלויזיה, וכמה מאיתנו טוענים שם שהחדשות הרבה יותר אלימות ומפחידות מכל ספר, ואי אפשר להגן מהן, בטח לא בישראל, אז זה נראה לי קצת לא ריאליסטי לנסות לעשות את זה דווקא עם ספרות/טלוויזיה.
 
למעלה