הארכיבישוף של פריז מבקר ביד ושם

skito

New member
הארכיבישוף של פריז מבקר ביד ושם

"ביקור היסטורי: הארכיבישוף של פריז מגיע לישראל, בראש משלחת של 600 אנשי דת." במהלך ביקורו יחתום הארכיבישוף ב"יד ושם" על אמנה מיוחדת לפיה תערוך הכנסייה הקתולית מחקר משותף אודות קורבנות השואה, בשיתוף עם מרכז "יד ושם". כמו כן הוא מתכוון לקרוא לצליינים ברחבי העולם לראות ב"יד ושם" אתר חובה שיש לבקר בו כחלק מהמסע לארץ ישראל. " לאור גילוי האנטישמיות בעולם אין ספק שזהו ביקור מבורך

skito

New member
היו שותפים בשליחת מכתב לעם האירני

כניסה למכתב הפתוח הקורא לעם האיראני ומנהיגיו המכתב הבא ישלח בסוף חודש מרץ 2007, לנציגים רשמיים של ממשלת איראן, לכל סוכנויות הידיעות באיראן, ולסוכנויות בינלאומיות בשפה הפרסית. עותקים ישלחו לבכירי ההנהגה הישראלית, גופים בינלאומיים, ולאמצעי התקשורת המובילים בעולם המערבי והערבי בתרגום לאנגלית. "הנשיא אחמדינג'אד מוביל מסע מביש ומפלצתי של הכפשת זכר השמדתם של שישה מיליוני יהודים בשואה, באצטלה אקדמית מפוקפקת. בפעילותו זו הוא מצטייר כנלעג ודחוי בקרב אומות כל העולם ומשווה לאיראן תדמית של מדינה גזענית, נבערת, המפיצה שנאה ונטולת ערכים אנושיים בסיסיים..."

deebeebee

New member
או שאולי זה מנהיג קתולי אחר בפריז

שהוא יהודי ניצול שואה שהתנצר.

הקרדינל של פריז "לוסטיי"

אני לא יודע אם הקודם או הוא, היה יהודי מומר, שהיגר עם משפחתו מבנדין פולין לפריז עוד לפני השואה. בגיל 13 החליט להתנצר. בטקס בבנדין לפני כ 20 שנה בחנוכת האנדרטה לזכר שריפת בית הכנסת הגדול הקרדינל היה האורח מטעם עיריית בנדין. יש תמונה במועדון האירגון בתל-אביב שהקרדינל עומד עם המשלחת מישראל. בן דודו שגר בארץ בשם "לוסטיק" מתבייש בבן משפחה זה.

וגורל הילדים שלא הוחזרו?

בשעתו קראתי כי הוותיקן [אני מניח שאיני טועה] הורה שלא להחזיר ילדים יהודים שנמסרו בצרפת למנזרים, עד עבור זעם. אולי זו העת להזכיר זאת?

ממשיכה לחפש את יעקב-אריה פלץ....

היה בן 6 עם תחילת המלחמה. הוא נקרא על שם "הרבי מטריסק" שהיה כנראה איזה רב מאוד מפורסם. לאביו קראו צבי ולסבו חיים-שלמה. כפי הנראה הוא נולד בסלומניקי אשר ליד קרקוב או שהוא נולד בז"מושץ" ועבר עם המשפחה לסלומניקי בעקבות רכישת חווה חקלאית באיזור יחד עם שותף. אז נכון שחלפו מאז כמה עשרות שנים טובות... מצד שני הארכיונים בוואתיקאן עדיין לא נפתחו לגבי הנושא הזה של "ילדים וצוללות". בכל אופן אני מבקשת כאן באופן חגיגי סיוע הואתיקן לחיפוש הילד הזה . השם נכתב בפולנית כך...pelc

תחפשי אהובה כאן

יכול להיות שכתבו את שמו קצת אחרת, קישור לדפי העד של "יד ושם" - "פלץ" ולאתר ג'ואישג'ן, בהצלחה:

שי ©

New member
הקארדינל לוסטיגר

הקרדינאל לוסטיגר איש יקר , התנצר גם בגלל הכרת תודה לכנסיה שהצילה אותו ממות בימי הנאצים. אי אפשר לשפוט אדם כזה אחרי מאורעות השואה. בכ"א הוא נישאר יהודי בנישמתו וכימעט ניבחר לאפיפיור.

skito

New member
מעניין מכיר \ מכירים?

מכירים מתנצרים שחזרו בהם? התגיירו שוב?

היהדות לא מכירה בטקס המרה לדת אחרת

מי שנולד יהודי הוא תמיד יהודי. נראה לי שהוא רק צריך לחזור בתשובה. ישנם מומרים שהם ספק יהודים בגלל שעשו זאת לפני כמה דורות, נדמה לי שיש תהליך מסויים בגיור. "נוצרי" (מומר) שהיה פעם יהודי הוא לא יכול להיות "גוי של שבת", בשביל היהדות הוא תמיד יהודי.

למעלה