הארכת אישור עבודה לJ2

הארכת אישור עבודה לJ2

אני על ויזה J2 ואישור העבודה שלי בתוקף עד סוף ספטמבר. שלחתי בקשה להארכה 90 יום לפני סיום התוקף (לא כי חשבתי שזה מספיק, פשוט בעל הJ1 החליט שיש לו ים זמן להחליט ושכח שיש עוד מישהו שתלוי בו). לפי מה שהבנתי זמני ההמתנה לאישור עבודה התארכו לאחרונה ויתכן שאני לא אקבל את האישור בזמן.
שאלתי היא מה קורה מבחינת העבודה שלי אם האישור לא מגיע בזמן? האם אני יכולה להמשיך לעבוד ללא תשלום (בלי שום התחייבות מצד החברה לפצות אותי על העבודה ללא תשלום)? האם מחוייבת לקחת חופשה ללא תשלום? אחר?
תודה מראש לעונים.

ilanvag

New member
הייתי בזמנו במצב דומה, בחברת ענק טכנולוגית.

היה חשש שהחידוש (קרי ה-EAD החדש) לא יגיע בזמן.
&nbsp
הובהר לי שהחוזה שלי פג ביום שבו מסתיים אישור העבודה, ולא תהיה לי שום יכולת להמשיך לעבוד ולהיכנס למשרדים בלי אישור עבודה בתוקף, שכן זו תהיה עבירה על החוק מצב המעביד - ולא משנה אם אני באמצע פרויקט, או כל סיבה "מוצדקת" אחרת.
&nbsp
התנדבות או עבודה ללא תשלום אינן רלבנטיות, כיוון שהן שקולות לעבודה מבחינת החוק (את תופסת מקום של עובד אחר). מעסיק רציני לא יסתבך עם דבר שכזה, שכן זה לא חוקי.
&nbsp
אצלי, בסופו של דבר, האישור החדש הגיע בזמן ולא הייתה בעיה. אבל אם הוא לא מגיע בזמן, אז בעיקרון העבודה נפסקת, ויכולה להתחדש רק כאשר מגיע אישור חדש.

John the Savage

New member
כניראה שאין הסכמה מוחלטת בין עורכי דין בעניין

גם אני עבדתי בחברת הייטק די גדולה בזמן שה-Academic Training על סמך ה-J1 שלי הסתיים בזמן שחיכיתי ל-EAD על בסיס היותי בתהליך גרין קארד.

בהתאם להמלצת עורכי הדין לענייני הגירה של החברה, הוציאו אותי באותה תקופה לחופשה בתשלום. לא עשיתי שום עבודה באותו זמן, וגם השארתי את הלפטופ ואת התג אצל המנהל שלי בשביל להבטיח שגם לא תהיה לי האפשרות לעבוד. אבל חוזה ההעסקה נמשך וגם קיבלתי שכר (בתור עובד בחופשה). תוך שבוע קיבלתי את הכרטיס, כך שהיה מדובר בשבוע חופשה בלבד.

דיברתי עם המנהל שלי

לפי מה שהוא אומר אני כנראה אצטרך לקחת Leave , אני מניחה שזה אומר חופשה ללא תשלום? לפי מה שהוא אומר אני לא יכולה לקבל משכורת אבל כנראה כן יכולה לקבל הטבות של הביטוח, למרות שמזל שהביטוח הראשי שלי הוא מהעבודה של הבעל.
נקווה שיהיה טוב

למעלה