הארכת דרכון רוסי

הארכת דרכון רוסי

עשיתי בירור מקיף בנושא, ומסתבר שאין חובה להאריך את הדרכון הרוסי!
מה שכן, אם ניסע לרוסיה בעתיד הילדים יצטרכו דרכון רוסי – לא יוכלו להיכנס לרוסיה עם הדרכון הישראלי.
דרכון פג תוקף ייקח יותר זמן לחדש ויעלה יותר, אבל בכל מקרה נראה לי שמשך הזמן שנבזבז על בירוקרטיה והסכומים שנוציא כדי לחדש דרכון כל חמש שנים יעלו יותר...

China8

New member
שאלה...

אם לילדים כבר יש דרכון ישראלי אז מה זאת אומרת "לא יוכלו להכנס לרוסיה עם הדרכון הישראלי?".
כלומר, איך יידעו שפעם היה להם דרכון אחר שעכשיו לא בתוקף?
שואלת לידע כללי כי זה נשמע לי קצת לא ברור

אולה *

New member
ככה זה לכל בעל אזרחות כפולה

למדינה בעלת הדרכון חייבים להיכנס עם דרכון של אותה מדינה. כך אזרח ארצות הברית וישראל נכנס לארצות הברית עם דרכון אמריקאי ולישראל עם דרכון ישראלי.
הרבה עולים חדשים ששמרו על האזרחות הרוסית חייבים להיכנס לרוסיה עם הדרכון הרוסי.

עלמה88

New member
מצטרפת לשאלה שלך

אן לא חדשו מעולם את הדרכון הזר, מי יודע שיש להם דרכון זר?
אני חשבתי שיהיה מסובך להוציא דרכון נוסף, לא שתהיה בעיה להיכנס לארץ המוצא

אולה *

New member
תוספת

בגיל 18, למיטב הבנתי, הילדים יוכלו לוותר על האזרחות הרוסית ולהשתמש בדרכון הישראלי בלבד בנסיעות לרוסיה.

fannyd

New member
ומה קורה אם הילד בוחר באזרחות הזרה?

מה האופציות שלו בישראל? תושבות קבע?

אולה *

New member
אפשר להיות אזרח של שתי מדינות

לא מעט אנשים מחזיקים בדרכון רוסי בנוסף לישראלי.
אישית, אני לא רואה שום יתרון באזרחות רוסית. (לעומת אזרחות אירופאית או אמריקאית).

אולה *

New member
לא יודעת

האם מאמצי אוקראינה חייבים לחדש דרכונים אוקראינים?<

fannyd

New member
מעולם לא נתבקשתי

אבל יצטרכו בבוא היום לבחור אזרחות. באוקראינה אין כפל אזרחות.

KallaGLP

New member
לא ידעתי שלא חייבים

אך בכל מקרה הסתבר שזה לא כזה סיפור להאריך. החלק המסובך זה להבין מה הולך באתר האינטרנט שלהם, וזה לא ממש פשוט אפילו למי שקורא וכותב רוסית כמוני. אך ברגע שממלאים את הטפסים הנכונים וקובעים תור דרך האתר, זה באמת יחסית פשוט. באים ביום ובשעה שנקבעו, מוסרים את כל המסמכים, משלמים סכום ממש שטותי (40 ש"ח עבור דרכון של ילד, נדמה לי), ואחרי שבועיים באים לקחת את הדרכון המוכן. אמנם נשאלתי מדוע לא חידשתי בזמן, אך קיבלו את התשובה שלי שהייתי עסוקה ושכחתי ובזה נסגר העניין. נראה לי שהשאלה הייתה יותר מסקרנות מאשר מכל סיבה אחרת. מה שכן - אין בהוראות שלהם שום התייחסות למצב שבו ההורים לא אזרחי רוסיה והילד כן כי הוא אומץ. פניתי אליהם עם שאלה אילו מסמכים מיוחדים צריך במקרה כזה, וקיבלתי תשובה לקונית שאותם המסמכים כמו לילד ביולוגי של אזרח רוסיה. אבל כשהגעתי לשם, הסתבר שהם רוצים גם את כל מסמכי האימוץ המקוריים. הסברתי לפקידה שבדיוק בגלל זה שאלתי את השאלה מראש, אך בתשובה אף אחד לא ציין זאת, והיא הלכה להתייעץ עם הקונסול. כבר הייתי בטוחה שיגידו לי לחזור שוב עם המסמכים, אך כנראה שהם מצאו את ההתכתבות שלי איתם וראו שאני צודקת, ולכן בסוף ויתרו לי וחידשו את הדרכון ללא המסמכים הנוספים. אבל הייתי מציעה למי שהולך לחדש כן להביא בנוסף למה שכתוב גם את מסמכי האימוץ המקוריים ברוסית כדי למנוע בעיה פוטנציאלית.

KallaGLP

New member
ואגב, כתוב להביא תעודת זהות

אך הכוונה היא לתעודה המתורגמת לרוסית, אף על פי שזה לא מצוין בשום מקום. גם על זה בסוף ויתרו לי והסתפקו בגרסה העברית.

אולה *

New member
קאלה, האם חידשתם פעם שניה?

יכול להיות שהנהלים השתנו, אבל החידוש לפני כחמש שנים זכור לי כטראומטי, מיותר וגוזל זמן יקר (בתל אביב).

KallaGLP

New member
לא, חידשנו רק פעם אחת.

זו לא חוויה הכי נעימה בעולם, זה בטוח, אך לדעתי אם למישהו יש עניין אמיתי לחדש, אז שווה.

KallaGLP

New member
ודבר אחרון - חידשתי בסניף בחיפה.

ייתכן שבסניף הראשי בתל אביב הם מקפידים יותר ולא היו מוותרים לי על הדברים האלה.

החידוש בסניף ת"א היה פשוט סיוט!

עשיתי אותו פעמיים עבור שתי ילדות ולא הייתי עוברת שוב את ה"חוויה" הזו אם יש לי ברירה.
ואם אני זוכרת נכון שילמנו 400 ש"ח להארכת כל דרכון, לא 40 ש"ח...

KallaGLP

New member
כאמור, על החוויה התל אביבית איני יודעת דבר

וייתכן שהיא סיוטית בהרבה ממה שעברתי, אך לא נראה לי הגיוני שעלות החידוש תהיה שונה בין הסניפים. אני בבירור זוכרת ששילמתי כמה עשרות שקלים ולא כמה מאות. קשה לי להבין איך יכול להיות פער גדול כזה במחיר.

KallaGLP

New member
בקיצור, מעניין לעשות כאן סקר

של כל אלה שחידשו: איפה, מתי, כמה עלה ואיזו חוויה זו הייתה, כדי להבין איך זה במרבית המקרים.
אישית, חידשתי לפני פחות מחודשיים ואת יתר הפרטים כבר כתבתי.

KallaGLP

New member
והנה מצאתי קישור לדיון שהיה כאן בפורום

עם פירוט עלויות

למעלה