הארכת ויזה B1/B2 (דחוף)

rondebi

New member
הארכת ויזה B1/B2 (דחוף)

שלום חברים,שלחת לuscis הגירת ארה"ב על מנת להאריך את שהייתי באמריקה טופס i-539(לצורך הארכת שהייה)באופן עצמאי ללא עורך דין.
שלחתי אל טיפול הגירה דרך usps ב13.6 ועל פי usps הגיעו הטפסים ב16.6 עכשיו על פי תוקף השהייה של הדרכון והאישור שהייה שניתן לי בכניסה לאמריקה היא עד 12.7 עכשיו השאלה שלי היא:
באיזה סטטוס אני נמצא כרגע?
האם המכתב לא הגיע עד ה12.7 אני נחשב שרוף?
איך אני יודע שהמכתב באופן בטוח הגיע למקום ואני לא נופל בין הכיסאות?
אשמח להענות במהרה(נושא דחוף).
תודה רבה.

zuki3

New member
תשובות

1. אתה לא מאריך את הויזה שלך אלא את אישור השהייה, ויזה זה אישור כניסה בלבד, בארצות הברית אתה לא צריך ויזה אלא אישור שהייה.
2. כל עוד תאריך השהייה המקורי - 12.7 לא הגיע אתה בסטטוס תייר.
3. אחרי התאריך הזה וכל עוד אין תשובה אתה חסר סטטוס, אבל מנוע מגירוש מארצות הברית.
4. כשתגיע התשובה , אם תקבל אישור, אתה תהיה בסטטוס חוקי רטרואקטיבי החל מ12.7.
אם תקבל סירוב אתה תהיה שוהה בלתי חוקי מאותו התאריך, וויזת התייר שלך תבוטל.
5. בניגוד למה שתיירים נוהגים לחשוב ולספר אחד לשני,שזה שילוב של דברים שקשורים לויזות אחרות, בקשת אישור שהייה הוא דבר בעיתי מכמה סיבות: הסיכוי שיאשרו את הארכת השהייה הוא נמוך .
רק אם הבקשה שלך כוללת סיבה טובה להארכת שהייה, כמו בעיות בריאות ואשפוז בבתי חולים, (רצון להמשיך לטייל הוא לא סיבה להארכת שהייה),
בנוסף כדי לקבל אישור הארכה אתה צריך להוכיח את כל מה שהיית צריך להוכיח בקבלת הויזה, שזה המשך קשרים לישראל והוכחת יכולת כלכלית למימון הטיול.

ההמלצה היחידה שאפשר לתת לך זה, אם לא נתת סיבה טובה להארכת השהייה, ואם לא נתת מספיק הסברים לקשרים שלך לישראל והוכחת יכולת כלכלית לממן את הטיול, תעזוב לפני התאריך הקיים.
רוב האנשים במקרה שלך, מרגישים צודקים וחכמים, ונשארים אחרי התאריך הרלוונטי ,אבל זה בדרך כלל הטיול האחרון שלהם לארצות הברית, כי אחריו מבטלים להם את הויזה ולא נותנים להם חדשה.
או כמו שאתה מגדיר את זה "שרוף".
כמו שאומר המשפט : עדיף להיות חכם מצודק.

rondebi

New member
שרוף

מה הכוונה בעצם אם אני מקבל תשובה שלילית אני נחשב שרוף?ולא אוכל להיכנס לארצות הברית יותר?

guy56782

New member
אין כוונות נסתרות

הכוונה היא שהויזה הנוכחית שלך תבוטל, ושיהיה לך קשה מאוד להשיג ויזת תייר חדשה. גם אם הם קיבלו את המכתב שלך, ואתה בסהכ נשאר לארהב עד שתקבל תשובה - אם התשובה שלילית, כל יום מעבר לתאריך שאושר לך בהתחלה יחשב (רטרואקטיבית) ללא חוקי. בגלל זה הארכת סטטוס מומלצת רק למי שבאמת אין לו ברירה (נניח מאושפז בבית חולים).

למעלה