הארכת ויזה

הארכת ויזה

ברשותי ויזת תייר שתוקפה פג בחודש אוגוסט. אני מעונין להאריך אותה משום שאני מתעד לצאת לטיול רק בחודש הבא ומעונין שהטיול יארך מספר חודשים לרוחבה של ארה"ב. מה הסיכויים שלי לקבל הארכת ויזה? האם מכיוון שיש עוד מספר חודשים עד שהויזה לא תהיה תקפה זה מקטין את הסיכוי שלי להאריך אותה? תודה רבה עידן

שני דברים

ראשית אין דבר כזה הארכת ויזת תייר, צריך להגיש בקשה מחדש ולעבור את כל התהליך של ראיון והוכחות שיש לך קשרים מספקים לישראל - ותלוי במצבך האישי יש סיכוי לא רע בכלל שלא תקבל אותה. שנית, הויזה מיועדת רק לכניסה לארה"ב ולכן אתה עקרונית יכול להכנס איתה יומיים לפני שפג תקפה ו(שוב, תיאורטית)לקבל אישור שהייה בארה"ב לשישה חודשים.

שאלה נוספת

תודה רבה על התשובה המהירה שאלה נוספת ברשותך... האם לכך שהויזה תמה עוד מספר חודשים תהיה השפעה על הפקיד בשדה שנותן את אשרת השהייה? כלומר, הוא יראה שהויזה תמה עוד חודשיים ולכן לא יאשר יותר מחודשיים שהייה בארה"ב? במקרה כזה האם לא עדיף לעשות שוב את תהליך הוצאת הויזה החדשה? שאלה נוספת, המקסימום של אשרת שהיית תייר בארה"ב זה חצי שנה? המון תודות

זה בהחלט ייתכן

שהפקיד ייתן לך אשרת כניסה רק עד תוקף הויזה, וגם ייתכן שתקבל אשרה קצרה, אבל את זה אי אפשר לדעת מראש, זה נתון לשיקול דעתם. אני לא יכולה להגיד לך מה עדיף, אני לא יודעת מה מצבך המשפחתי, גיל, האם אתה עבוד במקום מסודר, לומד, האם יש לך משפחה או רכוש בישראל - כל אלה ישפיעו על ההחלטה האם תקבל ויזה חדשה או לא. המקסימום שתקבל לאישור השהייה הוא חצי שנה.

doronf65

New member
מנהל
הצעות...

אם נתוניך הם כאלה שהסיכוי שידחו אותך מלקבל ויזת תייר הם קטנים (אם יש לך תלושי משכורת של שנה והם לא שכר מינימום למשל, מכתב ממעסיק שאתה עובד אצלו קבוע והוא מצפה לשובך מהטיול וכו'), אז שווה להגיש מראש ויזה חדשה, על מנת שיהיה לך סיכוי כמה שיותר גדול לקבל אשרת שהיה ארוכה, ושלפקיד לא תהיה סיבה לתת לך רק עד אוגוסט. אופציה אחרת, היא שאם תקבל רק עד אוגוסט תוכל להגיש מארה"ב בקשת הארכה לשהיה, שכנראה תידחה, אבל עד שאתה מקבל דחיה אתה חוקי, וזה עשוי לקחת 3 חודשים. בכל מקרה, ויזת התייר היא ויזת כניסה, לא שהיה, וייתכן שגם לא יהיו לך בעיות עם זה בכלל. אופציה שניה: להגיש בקשה לויזת תייר. גם אם תידחה, אולי לא יבטלו לך את זו שבתוקף? בזה אני לא בטוח ב-כ-ל-ל, אבל אולי כדאי לברר עם סוכנת הנסיעות שלך. אופציה שלישית, על מנת שלא תבוטל ויזת התייר: מבוסס על מקרה שקרה לאבא שלי, עלול לעלות כסף, אבל... הוא איבד את הפספורט שלו, אז הזמין חדש (שילם קנס), והגיש בקשה עם הפספורט החדש. אחרי כמה ימים הוא מצא אותו, ויצא שיש לו 2 דרכונים עם 2 ויזות. אז הוא העצם בלך למשרד הפנים, ביטל את הפספורט הישן, ויש לו עכשו 2 ויזות. לא יודע מה כדאי לך... דורון

למעלה