הארץ: תבשלו בשר - תהפכו לצמחונים

ladybug6

New member
הארץ: תבשלו בשר - תהפכו לצמחונים

http://www.haaretz.co.il/gallery/recipes/eatornot/.premium-1.2176373
התגובות שם ובפייסבוק מתלהמות כצפוי, כולם מיד עושים השוואה לחקלאות ולגידול צמחים, תוך פספוס מוחלט של הפואנטה של הכתבה.
אני דווקא חושבת שהנקודה שהיא מעלה נכונה, רק חבל שלא ריאלית בשום קנה מידה.

marx04

New member
אני סבור שהיא טועה

שלום ליידיבאג,

בני אדם מאז ומעולם גידלו בעלי חיים, שחטו אותם, ואכלו אותם.
זה לא מנע מהם להרוג את בעלי החיים ולאכול אותם ולא גרם להם להימנע מצריכת בשר בעלי חיים.
אני בהחלט בעד חשיפה מלאה של העובדות, כך שאנשים יוכלו לקבל החלטות מודעות לגבי כל בחירה שלהם בחייהם.
יחד עם זאת, אינני חושב שמעבר לשחיטה עצמית ע"י הצרכן תשנה את המצב באופן משמעותי.
דווקא חשיפה תקשורתית לנעשה במפעלי הבשר למיניהם, לאופן שבו מגודלים בעלי החיים ולאופן שבו הם מובלים לשחיטה ונשחטים עשויה לדעתי לעורר שינוי כלשהו, ולהביא את הציבור לדרוש תנאי גידול והובלה נאותים יותר באופן שיצמצמם למינימום את הסבל של בעלי החיים המגודלים והנשחטים (אך לא להפסקת הרג בעלי החיים).
אני מעריך (אינני יודע, ואינני יכול להוכיח את תחושתי) שמרבית בני האדם לא יימנעו מצריכת בשר בעלי חיים ומוצריו גם אם ייחשפו באופן מלא למציאות של תעשיית הבקר וגם אם ייאלצו להרוג את בעלי החיים בעצמם. תפיסת העולם של מרבית בני האדם איננה צמחונית או טבעונית, והם אינם רואים כל פסול מוסרי בהרג בעלי חיים לצורך אכילת בשרם.
כותבת הטור שוגה לדעתי בכך שהיא סבורה שה"בעיה" היא בעיה של חוסר ידע או של ניכור וריחוק.
אני חולק עליה. לעניות דעתי ה"בעיה" היא הבדל בסיסי ותהומי באידיאלוגיה ובשיפוט המוסרי.

בברכה,

אורי.

ladybug6

New member
אני לא חושבת שהיא מתכוונת שזה

ימגר את אכילת הבשר מהחי, אבל קודם כל זה יוריד את המסך הסטרילי שאנשים רגילים שיש להם מול הפנים, שמסתיר מהם את מה שקורה לבשר הזה לפני שהוא מגיע לצלחת שלהם. והידיעה הזאת חשובה לא כי היא תגרום לכולם להפסיק לאכול בשר בהכרח, אבל היא בהחלט תחזיר מעט מהכבוד שמגיע לחיות האלה, תפחית בצריכה, תביא לצריכה יותר מודעת ומחושבת, וכתוצאה מזה לפחות הרג והתעללות.
אנשים מתייחסים לבשר כאילו זה לחם או עגבניות. קונים ומזמינים ומכינים פי 3 ממה שצריך, רק כי זה זמין. אם היו צריכים להרוג כל תרנגולת כדי להכין ארוחה, בטוח לא היו הורגים 3 סתם ליתר בטחון, וזורקים חלק בסוף הערב. הבשר היה חוזר למה שהוא היה בעבר - אוכל שרוחשים לו כבוד, שמעריכים אותו, ואת החיה שמתה בשבילו.

ברור שאני מעדיפה שאף אחד לא יאכל בשר אף פעם, אבל גם צעדים שנועדו להפחית את הצריכה הם טובים ונכונים. חבל שבמקרה הזה זה לא בר ביצוע בכלל, אבל המחשבה שמאחורי זה נכונה לדעתי.

למעלה