הארקה..

הארקה..

היי... שלום לכולם רציתי לדעת איזה אפשרות פשוטה קיימת לבדוק עם המערכת הארקה תקינה וטובה... כמו כן רציתי לדעת מכיוון שעושים אצלי אינסטלציה חדשה אז הוא מוכן למשוך לי עד לצינור למטה כבל הארקה חדש.. האם זה יעזור שאני אחבר אותו בלוח לשאר חוטי הארקה שמתנקזים אליו... או שזה סתם מיותר...

מאגר

New member
הדרך הטוב ביותר לבדוק הארקה היא:

להזמין חשמלאי מוסמך בעל רשיון בתוקף, שיש ברשותו מכשיר LT שיבדוק אם האכן הארקה עומדת בדרישות לגודל החיבור בביתך, אין ספק כי הובלת חוט הארקה מגשר מונה המים ללוח החשמל יכול לעזור. אך את זאת חייב לעשות רק חשמלאי מוסמך בעל רישיון בתוקף כל אדם לא מוסמך יכול לעשות נזק בלתי הפיך הן למערכת והן לאנשים. שלא לדבר על כך שזו עברה על חוק החשמל. אז שיהיה בהצלחה דורון ט

רז חשמל

New member
הארקה

הדבר הכי חשוב במערכת החשמל זה - הארקה. מערכת הארקה תקינה יכולה להציל חיים ! אני לא הייתי מוכן לתת למישהו לא מוסמך לגעת בדבר כלכך רגיש. כל חשמלאי הוגן ייבדוק ויטפל בהארקה במחיר סביר.

רז חשמל

New member
הארקה

לידע כללי, כל הארקות בבנין מחוברות לפס נחושת (פס השוואת פוטנציאלים) במוליכים בעובי מינימלי על חוק החשמל. ישנו מכשיר (כמו שמאגר ציין) שבודק את איכות הארקה ומכשיר כזה עולה כ 2000 ש"ח, כך שרק חשמלאי רציני מחזיק כזה מכשיר ורק הוא יכול לבדוק אם באמת מערכת הארקה תקינה.

למעלה