הארת גורדי שחקים

fireman

New member
הארת גורדי שחקים

ובכן, קבלן בונה גורד שחקים, הכל טוב ויפה, מושקעים עשרות אם לא מאות אלפי דולרים בעיצוב ארכיטקטוני בכדי ליצור בניין שהוא "יצירת אומנות ארכיטקטונית", ביום נראה אותו ממרחקים בשיא הדרו מתנשא לגבהים שונים ונראה בדיוק כמו שהמתכנן רצה שנראה אותו.....אבל בלילה התמונה משתנה... בשביל לראות את הבניין בלילה כמו כל דבר אחר כמובן צריך להאיר אותו, בכל רחבי העולם נראים גורדי שחקים מאורים בצורות שונות, מקוריות יותר ומקוריות פחות, לפני כחודש מגדלי עזריאלי הוארו באור ורוד, יש בנינים שמוארים בשרשראות של נוריות קטנות על הפינות, גגות וכו, בפרוייקט ככר הרמבם בבאר שבע האירו אפילו את המנוף. את מגדל האמפייר סטייט האירו באמצעות זרקורים בחלקו העליון בשילוב של פלורסנטים בחלק החרוט של הבניין הארה של בניין כמה שאולי נשמעת פשוטה מצריכה גם כן תכנון קפדני של נושא הצבת הזרקורים מתחת לבניין, זוית הכיוון מרחק ושטח ההארה... במגדלי עזריאלי למשל השתמשו בשיטה דיי פשוטה של שיטפת אור לבן על הבניין כולו ע"י הצבת זרקורים על קשתות שנמצאות בחלקו התחתון של הבניין בצורה מדורגת עד למצב של הארה בזוית של 89 מעלות עם הרצפה (כמעט לכיוון השמים) וזאת בשביל לתת שטיפת אור מרחבית למגדל כולו ולא בצורה ממוקדת שתכער את ההארה שתראה כמו אלומת אור שנזרקה על הבניין. קיימות צורות שונות של שטיפת אור ע"י זרקור המאפשר עירוב צבע וכך לשטוף את המבנה באור במספר צבעים וגוונים רציתי לצרף תמונה של ככר הרמבם מואר בלילה רק הבעיה שאני דיי רחוק ועדיין לא הספקתי איך מצלמים בלילה עם מצלמה דיגטלית אז תתאזרו קצת בסבלנות, מחר אני יוצא לסיבוב בעיר לצלם קצת בניינים אם למישהו יש תמונה של איזה בניין שמואר בצורה מעניינת בלילה אשמח לראות יום טוב

four seasons

New member
לדעתי יהיה קשה להעיר את "שער העיר"

תאורת המגדלים הכי מוצלחת בארץ שייכת ל"סיטי טאוור" מפני שהמגדל מדורג ומואר באופן קבוע. בקשר ל"שער העיר" כנראה יצטרכו להאיר אותו מבפנים. בת"א אין מגדל יחודי עם צריח או כיפה, או גג משופע שיכול להוות איזה ציון דרך, למעט עזריאלי שגם רק מאיר עצמו בצורה יחודית לעיתים רחוקות, מה דעתכם?

DrunkGoat

New member
לא נראה לי...

הם יכולים, למשל, אם הם רוצים להאיר באור כחול את כל הבניין, להאיר אותו משתי הגגות ומלמטה, והוא יהיה מאוד בולט.

fireman

New member
אין שום בעיה

קיימות מערכות תאורה שמסוגלות להאיר לגובה של 180 מטר לפי מה שאני רואה מהתמונה של שער העיר הוא בנוי ממגדל עגול שצמוד אליו מגדל מלבני משהו שהוא נמוך ממנו בגובה. היות והמגדל המלבני נמוך יותר ניתן להאיר את כל חלקו התחתון של המגדל 180 מטר בערך מלמטה ולהציב על גג המגדל המלבני עוד אלמנטים להארה על מנת להאיר את המגדל העגול שממשיך לגובה של 245 מטר או שניתן להאיר בצורה משולבת מלמעלה ומלמטה בשטיפה של אור בצבע מסויים ממש לא בעיה
אם תרצה אני אצרף מידע על מכשיר שמסוגל להאיר לגובה של 180 מטר

oren*

New member
מה גם ששער העיר מורכב מבניין גבוה

ובחלק התחתון שלו ארבע קומות של מגרשי חניה. אפשר על הגג של מגרש החניה לשים זרקורים חזקים שיקיפו את הבניין מכל צדדיו (כמו בעזריאלי). אני בכל מקרה רואה את המגדל עד הבית שלי גם עם התאורה החלשה שיש שם היום - בטח שיהיה יפה מאוד עם תאורה מיוחדת.

oren*

New member
אני אוהב את התאורה של פרזידנט

שאני רואה עד הגג בבית שלי (מרחק של למעלה מ-25 דקות נסיעה). תאורה כחולה עתידנית כזו, שמוארת מתוך המשולש שנמצא על הגג של הבניין.

oren*

New member
לא, עדיין לא יצא לי לצלם אותו בלילה

בגלל שזווית הצילום האופטימלית של הבניין היא מהצד השני של נחל איילון (במרפסת התצפית של תחנת רכבת מרכז) - ואני לא מגיע לשם בלילות. זו הבעיה של גורדי השחקים ברמת גן - אין מספיק מרחב בכדי לתפוס את כל הבניין באותו פריים אני אלך לשם השבוע במיוחד ואנסה לצלם כמה תמונות באותו סגנון של התמונה שמצורפת להודעה

DrunkGoat

New member
זו הבעיה של כל גורדי השחקים בישראל,

בניו-יורק למשל, יש את הנהרות משני הצדדים, שנותנים את המרחב, בשיקאגו את האגם, בהונג קונג את הים, בכל מקום יש שטח מת לפני גורדי השחקים, חבל שבארץ אין.

four seasons

New member
לא מסכים

איילון מתפקד כנהר, אני ממתין בקוצר רוח לישום אחד משני פרוייקטים לאורך איילון, הראשון רציף לאורך איילון שכולל תאורה ספסלים ועצים, השני של האדריכל הרי גושן (בית ניפ, תחנת רכבת השלום, תחנת הרכבת יצחק שדה שבניתה החלה והופסקה) יעור איילון (אליסטרציה של פרוייקט זה ניתן לראות באתר, לא זוכר אנסה לצרף בקרוב, הכוונה לנטוע עשרות אלפי עצים גבוהים לאורך איילון

oren*

New member
וואו, איזה פרוייקט שאפתני - מצד אחד

כל הכבוד על היוזמה והרעיון. מצד שני נאבד את כל המגע של מבני היי-טק וגורדי שחקים לא? האם יש יערות במרכז טוקיו? האם יש יערות במרכז ניו יורק? (חוץ מהסנטרל פארק). מה המטרה בהשקעה במבנים מפוארים כשהם יהיו מוסתרים על ידי עצים של 30-40 מטר?

fireman

New member
צורת מחשבה לא נכונה

היות ובעולם מתרחבת תנופת הבניה, סלילת דרכים וכו...דברים שגורמים לצמצום שטחי האדמה הפנויים ומצמצמים את הצמחיה שמדלדלת יותר ויותר, לדעתי בתל אביב מנסים לפצות על השימוש המורחב בקרקע ע"י נטיעת יער או עצים, דבר שקודם כל מייפה את הסביבה (ככה אני חושב) וגם תורם לי ולך ע"י הפעילות הטבעית שצמחים מבצעים והם ספיחת CO2 ופליטת חמצן, מה שמהווה את ה"פילטר" הטבעי חניקוי האויר באטמוספירה, בכל עיר בכלל ובתל אביב בפרט ככל שמתרחבת הבניה והשטחים הבנויים, מתרחבים בהתאם הכבישים, שמרחיבים את עומס התנועה ומגדילים את זיהום האויר. עיר כמו תל אביב זקוקה להרבה יותר מיער כזה תתחשבו קצת בטבע, זה כדאי

DrunkGoat

New member
להפך,

אם תעמוד ב"מדרכה" התל-אביבית של איילון, ותסתכל לצד הרמת-גני, תראה ירוק למטה, ומעל כל הירוק הזה תראה כל בניין שגובהו 80 מטר ומעלה (ככה אגב, אפשר להסתיר את המבנים הישנים והמלוכלכים)

DrunkGoat

New member
ההודעה הזו,

הייתה אמורה להיות "אם יממשו את פרוייקט ייעור איילון" כתגובה להודעה של אורן.

*STARSHINE

New member
יש נקודת תצפית נהדרת מהכיכר..

של בורסת היהלומים, ליד היציאה מתיאטרון היהלום. אני אנסה לצלם שם.

למעלה