האשה האחרת

האשה האחרת

לאחר ארוחת הערב אצל הקרובים לנו כעסתי עליה על התנהגותה והחלטתי שחוזרים הבייתה, היא כמובן כעסה, בכתה ומאוד התקוממה, ולאחר שבקשה ממני ברכב סליחה על התנהגותה טענה שגם אני צריכה לבקש ממנה סליחה, שאלתי על מה ? ״על זה שאנחנו הולכים הבייתה״ , עניתי שאני אמא שלה והתפקיד שלי ללמד אותה איך להתנהג ומכיוון שהתנהגה כמו שהתנהגה אנו הולכות ואינני צריכה להתנצל על זה. ופתאום ללא הזהרה היא טענה אבל את לא אמא שלי, שאלתי מה זאת אומרת הרי את איתי ואנחנו הולכות עכשיו לבית שלנו, וזה הגיע ... ״ אבל אם נולדתי בבטן של אשה אחרת אז אני צריכה לגור בבית שלה ״ לרגע הייתי בטוחה שלא שמעתי טוב . לא יכול להיות שזה מה שאמרה הרי היא בסך הכול בת 4. הרי היא התנוקת שלי. לא יכול להיות חשבתי שהיא מתעסקת כבר בזה. אם אמרה את המשפט כל כך ברור זה אומר שהיא מגלגלת את זה בראש לא מעט זמן. ביקשתי ממנה לחזור על מה שאמרה בטענה שלא הבנתי ( האמת שבאאמת לא האמנתי שזה מה ששמעתי) אך היא חזרה על אותו משפט כך שלא היה ספק למה שהתכוונה. אלוהים חשבתי לעצמי , למה ? למה היא צריכה ללכת עם השאלות מהסיג הזה כבר עכשיו, הרי מה שצריך להעסיק אותה בגיל הזה זה פיות, בלט , שמלות וברביות. ( דברים שהיא באמת מתעניינת ) מודה הרבה פעמים קראתי כאן דברים דומים לא בטוחה לגבי הגילאים של הילדים , אבל הייתה הרגשה שאצלי זה בטח יבוא בשלב הרבה יותר מאוחר, כי מעולם לא שאלה שאלות. אני זו שנצלתי הזדמנויות שונות כדי ״ לזרוק״ מידע וחוויות קטנות משם. אבל כשזה מגיע אליך , מהילד האישי שלך מהתינוק שלך , כן , כן היא עדיין התינוקת שלי הרי אפילו לא עברו 3 שנים שאנו יחד והזכרון מהמפגש הראשון כל כך טרי אצלי לפרטי פרטים. וכשזה מגיע אליך אתה אף פעם לא מוכן מספיק. חייבת להתוודות שהפורום מאוד עזר לי להתמודד עם התשובות אך לא עם הכאב , ועניתי שזה נכון שנולדה בבטן של אשה אחרת ובדרך כלל גם גרים בבית של אותה אשה , אבל האשה שילדה אותה לא יכלה לגדל אותה שאלת הלמה הגיעה מהר והיא כבר לא הפתיעה אותי . אני לא יודעת עניתי, וכל כך הצטערתי שאני אפילו לא יכולה לעצור בצד ולעבור לשבת לידה כדי לחבק אותה ,

אבי351

New member
אכן השאלות מגיעות ובכל גיל והיא עוד תשאל אותך

על זה ואולי גם לא תשאל ותחשוב על זה בעצתה בתוכה ואנחנו צריכים תמיד להיות לצידם ולתמוך בהם כי החור השחור הזה כפי שזה נקרא יהיה להם כל חייהם ובכל גיל לדעתי ענית לה יפה מאוד ויש לך ילדה חכמה מאוד ואני כן הייתי עוצר בצד ומחבק אותה חזק חזק כי זה מה שהם זקוקים לזה באותו רגע

נתנאלה2

New member
נראה ששתכן זקוקות לחיבוק המנחם הזה

ומעבר לחור השחור הזה,
שאין ספק שקיים, אני משערת שיש כאן גם מן מניפולציה,
כמו כל ילד שרוצה דבר מה ולא מקבל, נפגע כועס
הוא מחפש את הנקודה הרגישה שלנו ומשתמש בה.
גם ילדים ביולוגים משתמשים לפעמים במשפט האמא האחרת, זו מהחלומות, שנותנת ומרשה
לעשות הכל.
אבל ההבדל הוא שהאימוץ המשפט הזה, נכון
וגם לנו יש מן חור קטן, שחור
שבהחלט נפגע.
לך ולה

הדברים שהם מעבדים בלעדינו

הם לא מדברים איתנו על הכל, גם כשהם קטנטנים. גיל ארבע הוא בהחלט גיל מתאים לחשוב על דילמת שתי אמהות, גם אם מילה לא מצוייצת החוצה. ואז הם מוציאים זאת ברגע הכי פחות נח, בדרך כלל כי משהו אחר לגמרי מציק להם.

בשנים שבאות אחרי גיל ארבע, אני מצאתי שהדרך הטובה ביותר היא להגיב בשילוב על היותי אמא שלה בכל מקרה ומצב (משום מה המשפט הזה מופיע בעיקר נגד אמהות, וזיו עוקבת אחר הסטטיסטיקה בקפדנות) עם המשך ההקפדה על מה שגרם לה לשלוף את המשפט נגדי.
בגיל ארבע עצמו (שאצלנו היה פחות משנה אחרי האימוץ) גיליתי שתגובה חייכנית ובטוחה בעצמי תרגיע אותה הרבה יותר מחיבוק, שרק גרם לה לחשוש שאכן הייתה סיבה לדאגתה.

הטוב ביותר, במיוחד עם ילדה שחושבת על המשפט הזה בינה לבין עצמה, הוא לעשות את שאת כבר עושה - לזרוק מידע בהזדמנויות שונות, לתת לה את ההרגשה שדיבור איתך על האם שילדה/אחרת/ביולוגית/אמיתית הוא לגיטימי.

משתפרת

New member
היה שווה לריב...

הילדים הללו שלא מדברים... לפעמים יש צורך בפיצוץ גדול כדי שרסיסים מכל הסוגים יתעופפו לכל הכיוונים. הפעם הכעסים שיצאו מהבת עזרו לה להוציא דברים שאין ספק שחשבה עליהם, אך לא הגיעה להוציא אותם החוצה. שחרור הכעסים בבית הקרובים עזר לה לשחרר מחסום בנושא נוסף. מה שעוד עזר לה הוא זה שאת בכל זאת דיברת על המסע אליה, שסיפרת חוויות והעברת מידע. כך היה לה פתח ולגיטימציה לדבר על האימוץ מנקודת הראות שלה.
אינני חושבת שהיא ניסתה לפגוע בך כשאמרה שאת לא אמא שלה. היא ביטאה מה שמסתדר עם עולם המושגים המוכר לגיל 4. אמא יולדת ומגדלת את הילד. במצב נורמלי היא אכן היתה צריכה לגדול בבית האישה שילדה אותה. התשובה שלך היתה נכונה לגמרי, להגיד לה שהנורמליות הזו לא התאפשרה, שהיא לא יכלה לגדל אותה ושאת אימצת אתה ולכן את אמא שלה. כדאי בשיחות אחרות (שתהיינה, אין ספק שתהיינה) להכניס את המילה "לתמיד". אמא לתמיד.
כרגע אני מעריכה שהכאב הוא בעיקר שלך. מבחינתה- יש סתירה של המציאות עם מה שצריך היה להיות והיא זקוקה למידע שיסדר עבורה את הדברים. את מסוגלת לקבל ולהעריך עד כמה לא צודק שהילדה הזו לא נולדה לך ולא היתה איתך עד ברחם. בגלל הקשר שלך אליה והאהבה שאת חשה- הכאב שלך הוא לא רק על מה שאת לא חווית ועל מה שנאלצת לחוות, אלא גם על מה שעבר עליה. היא מתחילה לקלוט וחשוב מאד שהשיחה הזו התקיימה ושהיא שמעה ממך.

תודה על התגובה החכמה

משתפרת לא רק שאת משתפרת אלא גם משפרת!!
חשוב לי לציין
שלא חשבתי לרגע שהיא נסתה לפגוע בי עם האמירה הזו. זה רק הכאב הגדול בגילוי שלה. שאני יודעת עליו רק עכשיו אך לא אדע כמה זמן הוא נמצא אצלה ואולי אצלה זה לא היה כאב אלא בלבול כמו שאת אומרת . ואם זה כך אז זה אמור לשנות את התמונה ממש מקצה לקצה מבחינתי. כי עם בלבול אצלה קל לי יותר מאשר עם כאב שאני לא יכולה לרפא ( שיהיה ברור להכיל את הכאב אין לי בעיה ) לא שיתפתי אולי כי הייתי מאוד נבערת מהגילוי. אך באותו מקרה ששאלה למה לא יכלה לגדל, בנוסף ללא יודעת הוספתי את מה שאני כן יודעת ״ היא העבירה אותך לבית הילדים שם טיפלו בך עד שהגעתי ואימצתי אותך לבת״

fannyd

New member
חבל לייחס לדברים משמעות שאין להם

היא יודעת שאת האמא שלה ואין כל קשר בין זה לבין טיעון שמטרתו לשלול לגיטימציה מסמכותך לפעול בניגוד לרצונה. יש הבדל בין מניפולציות של ילדים לבין פרי הגיגים מעמיקים. בלי שום קשר מבינה את הכאב שלך לשמוע "את לא אמא שלי". זה יחזור בהזדמנויות שונות ואת תלמדי להבחין מאיפה זה בא ולאן לקחת את זה בהתאם.

פאני יקרה

תודה על התיחסותך אך הכאב שלי ממש לא היה על. האמירה שאני לא אמא שלה. אלא על כך שבגילה הכל כך צעיר ( לדעתי) היא עסוקה כבר בתכנים הללו ( ובעצם מבינה שיש משהו לא הגיוני בסיפור חייה.״ נולדתי בבטן של אשה אחרת אז אני צריכה לגור בבית של האשה ההיא״)

fannyd

New member
לא בטוח שבני ארבע מתעמקים בתכנים הללו מעצמם

שימי לב למינון שבא ממך. בכל מקרה בגילאים האלה הילדים מוסחים בקלות ואין סיבה שלא תעזרי לה לעבור לדברים יותר משמחים שממלאים את עולמה.

משתפרת

New member
אני לא הייתי מנסה להסיח את דעתה

היא הביעה משהו. צריך להתיחס בדיוק למה שאמרה, בלי יותר מדי התפלספויות. היתה לה אמירה שהתיחסה לכך שהיא לא גרה עם האם שילדה אותה. הסחת דעת בשלב הזה משדרת לילדה שעדיף לא לדבר על זה או שמדובר במשהו קשה. צריך לענות לה לענין ואחרי כן לעבור הלאה.

גם אני הופתעתי

וגם לדעתי זה מוקדם לעשות את ההקבלה שהיא עשתה. כמו כן מודעת מאוד למינונים ומידע שאני מעבירה לה, זה ממש לא ברמה הזו, אלא יותר חוויות שלי מההיכרות איתה שם, כל מיני דברים מצחיקים שהיא עשתה או שעברתי שם, וזה משום שהיא מעולם לא הראתה התעניינות ולא מבקשת להסתכל או לשמוע, גם המינון הוא לא גדול לדעתי , הייתי עושה זאת פעם בשבועעים או חודש, או ככשמשהו היה מזכיר לי משהו . התיעצתי עם מישהי שעוסקת בתחום היא אכן ציינה שהחשיבה שלה יותר מתאימה לגילאי 6 וכנראה שיש לה אינטילגנציה רגשית גבוהה ( משהו שאכן ראיתי עוד לםני שידעה לדבר עברית וזה היה מדהים אבל זה כבר סיפור אחר) פניתי אליה כדי להבין איך ומתי ואם בכלל להגיב על השיחה . ואני שמחה שעשיתי זאת כי העצה שלה הייתה לחכות להזדמנות שבה אעשה עבורה משהו חיובי מתוקף היותי אמא שלה , זה יכול להיות מאכל מסוים שהיא אוהבת או פעילות אחרת , ולהדגיש את היותי אמא שלה לתמיד גם כשאני כועסת ולמרות שלא היתה אצלי בבטן ולא אני ילדתי אותה. מבטיחה לעדכן

fannyd

New member
לא הייתי חוזרת לזה

.הרגעי, היא יודעת שאת האמא שלך והמקום שלה אתך בביתכם. מבחינתה התקרית במכונית היסטוריה רחוקה. היא לא מראה התעניינות, לא מבקשת להסתכל או לשמוע מבחירה. תכבדי את הבחירה שלה. כנראה בשלב זה בחייה זה לא נחוץ לה. טוב לה עם ההווה. מה רע בזה?

למעלה