האשה האידאלית:

האשה האידאלית:

(שוב - כותרת שהגיעה עם המייל ... ) ..."כשאלוהים ברא את האמהות, הוא עבד במשך ששה ימים של "שעות נוספות", עד שהגיע המלאך ואמר לו: "אתה כבר משקיע המון זמן בפרוייקט הזה". אמר האל: "קראת את המפרט של הדבר הזה? היא צריכה להיות רחיצה לגמרי, אבל לא מפלסטיק. היא אמורה להיות בעלת רמ"ח חלקים, כולם ניידים וניתנים להחלפה"... לקרוא ולהתרשם:

אבא גאה

New member
מקסים אבל מה תמיד זה מעורר תגובות

כאלו: "...אלוהים ברא את האמא כי ידע שאי אפשר לסמוך על האבא. ..." זה למשל פחות מקסים אותי.

אבא גאה

New member
והנה עוד תגובה, קראנה היטב

האם יש כאן משהו שלדעתכן גבר לא מסוגל לעשות? "...במקרה הזה, אין כמו האינטואיציות, הרכות, היכולת לדעת עוד לפני שהדברים קורים, הרגישות המופלאה הזו, שאין לה אח ורע, יכולת התמרון הזו שיודעת להסתחרר כמו תמנון רב זרועות, להסיע לחוג, לבשל, לפקוח עין על חדר המשחקים, לרחוץ ילד אחד וללטף את השני, להתקשר כשיש לו יומולדת, להזמין את הוריו לסופשבוע, לבדוק שהחשמל שולם ושיבואו מחברת הגז להביא בלון חדש, וגם להכין בדקה התשעים, עוגה למחר, כי הילד נזכר שהוא צריך, לבית הספר... " ותסלחו לי קצת על דבריי , אבל לדעתי נשים זוכות ל"הערכה" על כל הדברים הללו, וההערכה הזו מזוייפת ומעליבה, כאילו רק אשה יכולה לעשות דברים אלו ולכן זהו תפקידה" עם כל המחמאות זה שוביניסטי קצת לטעמי, שוביניזם יכול גם להתבטא במחמאה, כפי שאתן יודעות!!!

dani09

New member
רוני - אני חולקת עליך...

אין לי שום בעיה עם גברים,להיפך - בעלי הוא אבא מ ד ה ים. משכמו ומעלה,משקיען,תורם ובכלל...מה שאתה רק רוצה. אבל,מה...לא כ"כ יצא לך,כי דוקא את הדברים שכתבת כאן-הוא לא עושה. (אבל הוא עושה דברים אחרים-ככה יצא)...

אני דווקא מסכימה עם רוני

אני לא מפלסטיק, ולא אובייקט רחיץ, אין לי יותר עיניים או יותר ידיים, ואם אני מספיקה לעשות המון דברים בבית ובמשפחה ובעבודה ובעצמי, זה פשוט משום שאני, אההמממ, מאד מתאמצת. יותר מזה, אשה היא לא צעצוע שנברא כדי להיות רגיש ומטפל בכל העולם - להיפך, היא אדם. בעיני, תאורים כאלה שמאליהים את הנשיות הסטריאוטיפית מחזקים את הסטריאוטיפ, מחזקים את התפקידים המסורתיים הנשיים, שוללים את הגוון הנשי הקיים, ויחד איתו - את זה הגברי. ושום בעל בודד, או עשרות בעלים, או מאות ואלפי ומאות אלפי גברים ש"אינם מסוגלים" לטפל בכל מה שאשה ממוצעת מטפלת בו, לא ישכנעו אותי שהחלוקה הזו סבירה, הוגנת, או - מעל הכל - טבעית.

dani09

New member
רוני בוקר טוב

כנראה לא הבהרתי את עצמי... ברור שגם אני לא חושבת שאישה היא מעין מוצר מוגמר של מישהו שניסה ליצור איזושהיא פנטזיה. כמו כן, ברור ומובן מאליו שאישה או גבר שמצליחים (בכל תחום),ההצלחה באה לאחר מאמץ,בד"כ די רציני. כנראה לא הבעתי את עצמי בצורה ברורה ועל כך צר לי.

היי דני!

אל תצטערי... הקטע הנ"ל מבלבל מאד... לכן הבאתי אותו. רוני התנסחה נפלא כשכתבה ששוביניזם יכול לבוא גם כ-מחמאה... אבל אני חושבת שזה מורכב יותר. הקטע הזה מתאר את נימיה הדקים ביותר של אהבתנו (למי שיש) לאימותינו, ובאיזשהו אופן את הדרך שבה אנחנו מנסות לתת את אהבתנו לילדנו... הבעיה היא ש- כל זה מוצג כ- מהות האימהות , בניגוד (?) למשל ל- אבהות ! בניגוד למשל ל- רגש ההורות באשר הוא...

למעלה